Ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Κω, για την μεταφορά προσφύγων από άλλα νησιά στη Κω

Ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Κω, για την μεταφορά προσφύγων από άλλα νησιά στη Κω

        

     ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΝΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΩ

Με ιδιαίτερο προβληματισμό και ανησυχία παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες την ολοένα αυξανόμενη μεταφορά παράνομων μεταναστών- και προσφυγων στο νησί μας .

Η ανθρωπιστική διάσταση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος είναι εξαιρετικά σημαντική και κανείς δεν μπορεί να την παραβλέψει. Η Πολιτεία, ωστόσο, αντιμετωπίζει ένα μείζονος σημασίας θέμα όπως αυτό, χωρίς έστω τη στοιχειώδη προετοιμασία και οργάνωση και αφήνοντας στο σκοτάδι τις τοπικές κοινωνίες.

Αυτό που ξεκίνησε πριν από 3 χρονια με την προσωρινή φιλοξενία προσφύγων από εμπόλεμες περιοχές, έχει τώρα μετατραπεί σε μόνιμη δομή ανοιχτής φιλοξενίας, όχι για πρόσφυγες πολέμου αλλά για παράνομους μετανάστες.

Ρωτάμε λοιπόν ξεκάθαρα ως προς τι η μεταφορά από αλλά νησιά του αιγαίου στο νησί μας ?

Η κυβέρνηση με τον τοπικό μας βουλευτή δεν βροντοφώναζε κάντε λίγο υπομονή γιατί ο χωρος αυτος είναι προσωρινος ?

Γιατί μετατρέπουν την τουριστική Κω και τα νησιά του αιγαίου σε αποθήκες ψυχών ?

Τι έχουν να πουν σήμερα οι υπερασπιστές, αριστεριστές ,για τις ανθρώπινες συνθήκες ?

Τους εκφράζουν η εικόνες του σήμερα στην Χιο,Μυτιληνη, Κω,Λερο,Σαμο?

Έτσι εκφράζουν την τουριστική ανάπτυξη τις χωρας μας ?

Μια μεταφορά που ξεκινάει για άλλη μια φορά μπροστά στα ματιά των πρώτων επισκεπτών μας στο νησί ,δίνοντας την εικόνα μιας αλλης χωρας με περιπολικά ,κλούβες στους δρόμους να πηγαινοέρχονται λες και είμαστε σε εμπόλεμη ζώνη και όλα αυτά στην έναρξη τις νέας τουριστικής σεζόν.

Είναι ώρα ευθύνης για όλους.

Η κυβέρνηση πρέπει να δείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα και υπευθυνότητα για ένα ζήτημα τέτοιων διαστάσεων. Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τις εξελίξεις και τον βαθύ προβληματισμό μας.

Για όλα τα παραπάνω, καλούμε τις τοπικές μας κοινωνίες σε επαγρύπνηση.

Μέσα σε αυτήν την εξέλιξη των τελευταίων ημέρων με την μεταφορά προσφυγων έρχεται σήμερα πανηγυρικά ο τοπικος μας βουλευτής να μας κεράσει ένα δωράκι τάχα μου και να κάνει πράξει το αυτονόητο δηλαδή να μας πει ότι γίνεται ανάκληση του ΦΕΚ λινοποτιου . ενόψει ευρωεκλογών και εθνικών εν συνεχεία .

Χαιρετίζουμε την χωροθετηση του νέου νοσοκομείου στο λινοποτη και ευχόμαστε να προχωρήσει άμεσα .

Ο αγώνας μας δικαιώθηκε με την ανάκληση ΦΕΚ λινοποτιου , αλλά θα δικαιωθούμε ακόμα περισσότερο όταν η δομή του hot spot στην Κω κλείσει οριστικά και ο συγκεκριμένος χωρος θα έρθει στα χέρια τις κοινότητας πυλιου και του δήμου μας παραγράφοντας για πάντα τα μελανά σημεία που σημάδεψαν τις νέες γενεές και όχι μόνο ενός δημοκρατικού νησιού από την πρώτη φορά αριστερά.

           ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΩ

ADVERTORIALS