"ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΤΕ ΔΕΗ ": Ανακοίνωση - Καταγγελία από τον συνδυασμό της Αγωνιστικής Συνεργασίας

"ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΤΕ ΔΕΗ ": Ανακοίνωση - Καταγγελία από τον συνδυασμό της Αγωνιστικής Συνεργασίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 


Ο συνδυασμός της Αγωνιστικής Συνεργασίας (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) καταγγέλλει στους εργαζόμενους/ες του κλάδου και όλης της περιοχής το προεδρείο του σωματείου της Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής Κω –Καλύμνου ,το οποίο σε συνεννόηση με τις πλειοψηφίες της ΕΑΜΕ (ΠΑΣΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) στην ΕΤΕ-ΔΕΗ έκανε κουρελόχαρτο τις καταστατικές διαδικασίες, απέκλεισε συνάδελφους, εκφύλισε τις αρχαιρεσίες του!

Είναι προφανές ότι οι δυνάμεις της πλειοψηφίας θέλουν ένα σωματείο   δεμένο γερά στο άρμα της εργοδοσίας. Η στάση τους στα χρόνια της κρίσης ήταν αποκαλυπτική των προθέσεων τους.

Καλλιέργησαν την ηττοπάθεια, το συμβιβασμό, αρνούμενοι οποιαδήποτε προσπάθεια οργάνωσης των εργαζόμενων απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα, φαίνεται ότι οι δυνάμεις αυτές έχουν κάνει ένα «ποιοτικό άλμα», το οποίο μέσω του εκλογών θέλουν να επιβεβαιώσουν. Αυτό το «ποιοτικό άλμα» είναι η ενεργή στήριξη των συμφερόντων της εργοδοσίας.

Δηλαδή, από εκεί που δεν έκαναν τίποτα ώστε τα συνδικάτα να αποκρούσουν την αντεργατική πολιτική, πλέον θέλουν τα συνδικάτα συμμέτοχους στην εφαρμογή της πολιτικής αυτής!

Με το έτσι θέλω μέλος του προεδρείου του σωματείου (και όχι η εφορευτική επιτροπή) αποφάσισε με συνοπτικές τηλεφωνικές διαδικασίες να μην γίνουν εκλογές στην Κω παρά μόνο στην Καλυμνο,όταν διαπιστώθηκε από τον συνδυασμό το διάτρητο των διαδικασιών. Μάλιστα ήταν τέτοια η προχειρότητα που αντιμετώπισαν τα μέλη του σωματείου που δεν κάλεσαν συνέλευση, δεν εκλέξανε εφορευτική επιτροπή, δεν ενημέρωσαν για την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών. Στα κρυφά σε συνεννόηση με τους μέντορές τους στην πλειοψηφία προσπάθησαν να κάνουν εκλογές χωρίς δικαστικό αντιπρόσωπο σε μέρα άγνωστη για το σύνολο των μελών, επιτρέποντας την επιστολική ψήφο με διαδικασίες που δεν προβλέπονται στο καταστατικό .

Τέτοιοι είναι!! Επειδή θέλουν τις βρωμιές τους να τις φορτώσουν αλλού ,ξεκαθαρίζουμε πως το προεδρείο έχει την απόλυτη ευθύνη για την μη διεξαγωγή των εκλογών στην Κω για τον αποκλεισμό δεκάδων συναδέλφων να ασκήσουν το συνδικαλιστικό τους δικαίωμα για τον εκφυλισμό των εκλογικών διαδικασιών.

Οι δυνάμεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και στον Όμιλο ΔΕΗ, δε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να μην περάσουν τα φαινόμενα σήψης εκφυλισμού.

Δηλώνουμε πως θα μας βρουν απέναντι τους.

Παλεύουμε για σωματεία ζωντανά, με την συμμετοχή των εργαζομένων για να μπουν μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι των επιχειρηματικών ομίλων.

Καλούμε τους συναδέλφους να γυρίσουν την πλάτης τους στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

31/03/2019

ADVERTORIALS