Ο Ροδίτης πρωταθλητής Ευρώπης στο Muay Thai!

Ο Ροδίτης πρωταθλητής Ευρώπης στο Muay Thai!

Τόσος αγώνας και τόσες θυσίες για εκείνη τη στιγμή που ο διαιτητής σήκωσε  το χέρι του, το χέρι του νικητή.

Τόση προπόνηση και τόσες συγκινήσεις για να φτάσει από την Απολακκιά της Ρόδου να κερδίσει το Πανευρωπαϊκό στην Αττάλεια της Τουρκίας το 2015, εξουδετερώνοντας τον Τούρκο αντίπαλό του στο ρινγκ και η ελληνική σημαία να ανεμίζει.

Και η πορεία να συνεχίζεται για τον Κλεάνθη Κυριάκο, με τις πολεμικές τέχνες της Ταϊλάνδης, ή αλλιώς την Ταϊλανδέζικη  πυγμαχία  στην οποία αγωνίζεται στα -80 έως -75 κιλά, έχοντας κατακτήσει τον Επαγγελματικό Μεσογειακό τίτλο M.T. U.M.T. A στην Κύπρο το 2016 και τον Επαγγελματικό Εθνικό τίτλο Ελλάδος Κ1 WKN το 2015. Και η πορεία να συνεχίζεται με βάση τη Ρόδο και αγώνες στην Αγγλία, την Κύπρο, παντού όπου υπάρχουν μεγάλες διοργανώσεις. 

Δεν είναι λίγοι οι Ροδίτες που σηκώνουν την Ελλάδα ψηλά, αλλά προλαβαίνουμε να τους παρουσιάσουμε έναν-έναν.

Έκανες μεγάλη διαδρομή! Από την Απολακκιά το χωριό που κατάγεσαι  ανέβηκες  στο υψηλότερο βάθρο στους Πανευρωπαϊκούς  του Muay Thai, το 2015 στην Τουρκία και μάλιστα με Τούρκο αντίπαλο και η πορεία σου συνεχίζεται. Πώς ξεκίνησε αυτή η διαδρομή;


Από επτά χρονών και μέχρι τα 13 μου έκανα καράτε με το Γιώργο Ζόγκα, με τον οποίο προπονούμαι ακόμα. Τότε μέναμε στο Γεννάδι με την οικογένειά μου, σταμάτησα για λίγο, ξεκίνησα στίβο, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, και από τα 15 μου kick boxing το οποίο και με κέρδισε τελικά. Σ’ αυτό ένιωθα ότι ανήκω. 

Πώς ήσουν ως παιδί, αυτή η ενέργεια που έχεις σήμερα στο ρινγκ φαινόταν από τότε ότι υπάρχει;


Ήμουνα πολύ ήσυχος στο σχολείο, στις παρέες και γενικά είμαι πολύ ήρεμος χαρακτήρας. Στο ρινγκ μεταμορφώνομαι. Όταν ήμουνα μικρός ο δάσκαλός μου, λόγω του χαρακτήρα μου, δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη. Είναι όμως επειδή το γούσταρα, παθιαζόμουν και γι αυτό είχα κάνει τη σχολή σπίτι μου.

Η εξέλιξη ήρθε από τη συμμετοχή μου σε αγώνες, από την εμπειρία που αποκτούσα, την πειθαρχία και την προσήλωση στο στόχο. Ο πρωταθλητισμός απαιτεί θυσίες, πειθαρχία, μετρημένη ζωή, ωστόσο μ’ αρέσει που ζω έτσι και ποτέ δεν γκρίνιαξα γι’ αυτό. Όταν έχω προετοιμασία είμαι στρατιώτης. Στο Πανευρωπαϊκό είχα κάθε μέρα ζύγιση, ήμουνα με το ταπεράκι παντού, όλο το διάστημα της προετοιμασίας.

Το 2015 στην Αττάλεια της Τουρκίας όπου στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης
Το 2015 στην Αττάλεια της Τουρκίας όπου στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης

Οι μεγάλες διακρίσεις έρχονται πια για εσένα από δύο αθλήματα, το kick boxing και το muay thai!


Φεύγοντας για σπουδές στην Αθήνα ξεκίνησα προπονήσεις με τον Παύλο Καπώνη, κι έτσι ξεκίνησε και η αγάπη μου για το muay thai. Ενώ βρισκόμουν στην Αθήνα,  συμμετείχα σε περισσότερους αγώνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό που μου έδωσαν την ευκαιρία να δείξω τι μπορώ να κάνω.

Η νίκη τι είναι;

Είναι απίστευτη ανταμοιβή για όλες τις στερήσεις, το ξύλο που έφαγες, τις προπονήσεις, τον ιδρώτα που έριξες. Μέχρι να μάθεις την ημέρα του επόμενου αγώνα.

Και η ήττα;

Ο λόγος για να συνεχίσεις και να νικήσεις την επόμενη φορά.

Έχεις πια ως βάση σου τη Ρόδο!

Μετά τις σπουδές μου έκανα το στρατιωτικό μου και διέκοψα τις προπονήσεις. Ήμουν όμως στην Κάλαθο στους Καταδρομείς, κι επομένως ήμουνα σε μία καλή φυσική κατάσταση. Στη συνέχεια γύρισα στην Αθήνα όπου πήρα μέρος και σε άλλες διοργανώσεις και σε άλλους αγώνες. Στο τέλος του 2017 είχα πρόταση για δουλειά στη Ρόδο και γύρισα, δεν μπορώ να ζήσω για πολύ στην Αθήνα. Και την Κύπρο την αγαπώ, την πατρίδα του πατέρα μου, αλλά με τη Ρόδο είναι αλλιώς. Να πω εδώ ότι η οικογένειά μου με στηρίζει πολύ και ο πατέρας μου είναι μαζί μου στους περισσότερους αγώνες μου.  Γύρισα, εργάζομαι και συνεχίζω τις προπονήσεις μου με τον Ζόγκα. Προγραμματίζω αγώνες εντός Ελλάδας για φέτος για να πάρω τα πάνω μου ώστε μετά να έχω επαγγελματικές συμμετοχές εντός και εκτός Ελλάδος.

Όταν ανεβαίνεις στο ρινγκ κοιτάζεις τον αντίπαλό σου στα μάτια και σκέφτεσαι τι;


Τον κοιτάω στα μάτια και σκέφτομαι «ή εγώ ή εσύ. Εγώ δεν θα είμαι με τίποτα, άρα εσύ»!

Πηγή: www.rodiaki.gr 

ADVERTORIALS