Ν. Λυγερός από Κω: Ο αγώνας, ενάντια στο Προσύμφωνο των Πρεσπών, πρέπει να συνεχιστεί ακάθεκτος

Ν. Λυγερός από Κω: Ο  αγώνας, ενάντια στο Προσύμφωνο των Πρεσπών, πρέπει να συνεχιστεί ακάθεκτος

Eκδήλωση-ομιλία με αφορμή την Επέτειο της Ενσωμάτωσης την 7η Μαρτίου και του Εθνικού Απελευθερωτικού Αγώνα την 25η Μαρτίου διοργάνωσε την Κυριακή 18 Μαρτίου 2019, με επιτυχία στην Κω στο χώρο της Πνευματικής Εστίας, ο Σύλλογος Εν Κω Πελοποννησίων. 

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Νίκος Λυγερός και θέμα της ομιλίας του ήταν: "Ο Διαχρονικός Απελευθερωτικός Αγώνας του Ελληνισμού"

Την εκδήλωση προσφώνησε ο Πρόεδρος των Εν Κω Πελοποννησίων Δημήτρης Καραματζιάνης

Στην ομιλία του ο Ν. Λυγερός αναφέρθηκε στους απελευθερωτικούς αγώνες των Ελλήνων, επισημαίνοντας τα μηνύματα που εκπέμπουν. 

Στο ραγιαδισμό, είπε, είμαστε ενάντια από το 1821 κι όμως αυτός για λόγους κοινωνικούς συνεχίζει να υπάρχει και στην Ελλάδα και στην Κύπρο λόγω συνδρόμου Στοκχόλμης.

Αυτό όμως που έχει σημασία είναι να σκεφτούμε ότι ακόμα κι αν υπάρχει ραγιαδισμός, ο Ελληνισμός κατάφερε και καταφέρνει να τον ξεπερνά και να πετυχαίνει αδιανόητα αποτελέσματα. Έτσι ο κάθε Έλληνας ξέρει ότι δεν μπορεί να εμπιστευτεί τους ραγιάδες και συνεχίζει την πορεία του. Το πρόβλημα υπάρχει όταν ραγιάδες κατακτούν πολιτικές θέσεις σε διάφορα επίπεδα, από βουλευτικά, υπουργικά, πρωθυπουργικά και προεδρικά. Γιατί τότε πρέπει να υπάρχει μια πιο ισχυρή αντίσταση, που να ξέρει προς τα πού οδεύει, ακόμα και χωρίς καμιά υποστήριξη.

Επίσης, όταν παρουσιάζονται λύσεις ο κ. Λυγερός τόνισε ότι πρέπει να παραμένουμε προσεχτικοί και να φανταστούμε ότι όταν θα μας δοθεί η επιλογή, θα είναι το πλαίσιο τόσο προετοιμασμένο που στην ουσία θα πρόκειται για εγκλωβισμό, αν δεν έχουμε σκεφτεί από πριν τα δεδομένα που θα μας παρουσιαστούν.

Αναφέρθηκε, επίσης, στο σκοπιανό και υπογράμμισε ότι  όλη η διαδικασία δεν έχει τελειώσει αφού για να περάσει το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων θα χρειαστούν μήνες έως χρόνος, διότι πρέπει να το αποδεχθούν τα 29 κράτη μέλη του ΝΑΤΟ μέσω των κοινοβουλίων τους και αυτό σημαίνει ότι διαθέτουμε τον χρόνο να ακυρώσουμε το Προσύμφωνο των Πρεσπών, πριν καν μπορέσει να εφαρμοστεί ακόμα και στο επίπεδο του ΝΑΤΟ. Έτσι δεν θα υπάρξουν ούτε τα λεγόμενα τετελεσμένα. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό, τόνισε ο κ.Λυγερός,  να καταλάβουν όλοι όσοι αγωνίστηκαν με όλες τις δυνάμεις τους ενάντια στο Προσύμφωνο των Πρεσπών και το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων, ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει κι ότι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί ακάθεκτος.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την ομιλία του κ. Λυγερού.

ADVERTORIALS