ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΚΩ: Η ενωτική απάντησή μας, στον Εθνοφύλακα κ. Ι. ΜΑΥΡΟΣΤΟΜΟ

ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΚΩ: Η ενωτική απάντησή μας, στον Εθνοφύλακα κ. Ι. ΜΑΥΡΟΣΤΟΜΟ

Σχετικά με το άρθρο μας «Πού βαδίζουμε; Πού μας οδηγούν;»

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ κ. Ι. ΜΑΥΡΟΣΤΟΜΟ

Ανταπαντώντας,  στον κ. Ιωάννη Μαυρόστομο και στο πρόσωπό του εν εκτάσει στους Εθνοφύλακές μας, σχετικά με το άρθρο μας «Πού βαδίζουμε; Πού μας οδηγούν;» θα θέλαμε αρχικά να εκφράσουμε ειλικρινά  τις ευχαριστίες, το θαυμασμό και το σεβασμό μας για όσα προσφέρουν στην Πατρίδα και στην ασφάλεια του νησιού μας, σε πολύ δύσκολες στιγμές για την χώρα και το Λαό μας, αφιερώνοντας, πέρα των άλλων, από τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο τους και τις οικογενειακές τους υποχρεώσεις.

Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαμε να φερθούμε εναντίον τους, αλλά και ούτε αφήνεται πουθενά αυτό να εννοηθεί στο άρθρο μας. Εξάλλου, ούτε παρατηρήσεις διατυπώνει ούτε υποτιμητικά σχόλια κάνει ούτε αφήνει να εννοηθεί. ότι τους εγκαλούμε για το πώς δέχθηκαν να παρελάσουν χωρίς εθνόσημο (σημαία) στον ώμο, όπως αναφέρετε. Εξάλλου, το ερώτημα ήταν ένα και ξεκάθαρο. Ποιοι και γιατί έδωσαν εντολή να αφαιρεθεί; Σε κάθε περίπτωση αναγνωρίζουμε το πρόβλημα που προέκυψε στην ενημέρωση και πληροφόρησή μας, για το εν λόγω θέμα, που έχει να κάνει όχι με την αφαίρεση του εθνόσημου αλλά της ελληνικής σημαίας από το δεξιό ώμο των Εθνοφυλάκων μας. Μήπως, αυτό είναι ακόμα πιο σοβαρό, όταν τη στιγμή που οι ανατολικοί γείτονές μας καθημερινά, πλέον, ομιλούν για «γαλάζια πατρίδα», εμείς (πολιτική ηγεσία) αφαιρούμε τη γαλανόλευκη μας ελληνική σημαία από τις στολές των Εθνοφυλάκων μας και όποιων άλλων;  Οποιαδήποτε δε δικαιολογία για το αν την είχαν σε προηγούμενες παρελάσεις, αναιρείται από την τελευταία παρέλαση και Κώων Εθνοφυλάκων στη Θεσσαλονίκη, όπου παρέλασαν φέροντας την στο δεξί ώμο. Αλλά και η απουσία πολλών Εθνοφυλάκων μας από την πρόσφατη παρέλαση της 7ης Μαρτίου, προφανώς μας επιβεβαιώνει: πρόβλημα όντως υφίσταται.

Αναφερθήκαμε στους Εθνοφύλακές μας γιατί Εθνοφύλακες, και όχι μόνο από την Κω, μας εντόπισαν το πρόβλημα και μας εξέφρασαν την αντίθεσή τους. Και φυσικά στο άρθρο μας δεν σχολιάζεται το παραμικρό ούτε για όσους παρέλασαν ούτε για αυτούς που δεν παρέλασαν, αφού δεν μας αφορούσε και δεν ήταν για μας το πρόβλημα. Το πρόβλημα, το επαναλαμβάνουμε, είναι  γιατί επέλεξαν τη δεδομένη αυτή στιγμή που, μάλιστα,  η Τουρκία προσπαθεί να εδραιώσει τη «γαλάζια πατρίδα», να αφαιρέσουν τη γαλανόλευκη από τους ώμους των Εθνοφυλάκων μας; Προφανώς, γνωρίζετε ότι ήδη απαγόρευσαν τόσο στους Εθνοφύλακες μας, στη φρουρά των Ευζώνων μας… να τραγουδούν το « Μακεδονία ξακουστή». Δυστυχώς, δεν μπορούμε απαθείς να παρακολουθούμε το ξήλωμα του πουλόβερ του Ελληνισμού, της Ελληνορθόδοξης Παράδοσής μας, της πολιτιστικής, ιστορικής μας κληρονομιάς! Ως απλοί πολίτες έχουμε την υποχρέωση και το δικαίωμα να ρωτήσουμε την πολιτική ηγεσία το γιατί και να εκδηλώσουμε την αντίδρασή μας. Είναι αυτονόητο, ότι το άρθρο μας αναφερόταν και ζητούσε την ευθύνη και απαντήσεις από αυτούς που έδωσαν την εντολή και φυσικά αυτοί δεν είναι οι Εθνοφύλακες. Ο τίτλος δε του άρθρου, είναι πασίδηλο ότι ζητά απαντήσεις από αυτούς που αποφασίζουν για το μέλλον της Πατρίδας μας, το δικό μας και των παιδιών μας, χωρίς εμάς.

Όσο  αφορά τα απαράδεκτα, υποτιμητικά και υβριστικά σχόλιά σας για μέλη της ομάδας μας, που δεν τιμούν κανένα, και φυσικά εσάς ως πρόσωπο και ως εθνοφύλακα και αφήνουν μια αλγεινή εντύπωση, που με βάση την τηλεφωνική μας επαφή, φαίνεται να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. μάλλον μας αδικούν, αφού η έστω όποια λειτουργία 1-2 ατόμων δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν μια ομάδα. Δεν ξέρω καμία υπηρεσία, οργανισμό κ.α. που να υπάρχουν μόνο «καλοί». Άραγε, στην αστυνομία δεν υπάρχουν σωματέμποροι ή στην εφορεία υπάλληλοι που «λαδώνονται», εκπαιδευτικοί παιδόφιλοι ή πολιτικοί-βουλευτές που έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα. Και, όπως αντιλαμβάνεσθε απαιτεί δύναμη η συγχώρεση!

Τέλος, αισθανόμαστε ότι το άρθρο αυτό αποτέλεσε μια καλή ευκαιρία, ώστε να έρθουμε σε επαφή, έστω και μέσω μιας παρεξήγησης, που μετά και την τηλεφωνική μας επικοινωνία θεωρείται ότι έχει λήξει και να διαπιστώσουμε τη συμπόρευσή μας και τον κοινό μας αγώνα. Η ομάδα μας, εκτός των άλλων δραστηριοτήτων της, εδώ και καιρό, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών παρευρίσκεται κάθε Κυριακή στο χώρο του Επαρχείου στην υποστολή της σημαίας, πέρα των άλλων, και ως αναγνώριση, στήριξη και σεβασμό στα στρατευμένα μας παιδιά που υπηρετούν την Πατρίδα, μακριά από τον τόπο τους, στο νησί μας και με την παρουσία τους εγγυώνται την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή.

Όπως εσείς φυλάτε στην ακριτική περιοχή της Δωδεκανήσου Θερμοπύλες, το ίδιο και εμείς, με τα όποια προβλήματα και αδυναμίες μας. Σε μια εποχή που πολλοί προσπαθούν να μας διχάσουν, ώστε να μας καταδυναστεύουν, εμείς απέναντι στη δολερή διχόνοια, προτάσσουμε την ΕΝΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΨΥΧΙΑ.

                                                                                                                                    Με εκτίμηση

                                                                                                                Ομάδα Πολιτών Κω «ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ»

ADVERTORIALS