Η ΕΓΕ θυμάται τη Μελίνα

Η ΕΓΕ θυμάται τη Μελίνα

Η ΕΓΕ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΗ ΜΕΛΙΝΑ

6 ΜΑΡΤΗ 1994 –   6 ΜΑΡΤΗ 2019

ΕΙΚΟΣΙΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΜΕΛΙΝΑ  

 

Φως, θέληση, δύναμη, πείσμα , πάθος, αδιάκοπος αγώνας, η Ελλάδα.

Η ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ,η αιώνια   Ελληνίδα , η απόλυτη και πρωτοπόρα Γυναίκα, το φωτεινό πρόσωπο της Τέχνης, η προσωπικότητα παγκόσμιας ακτινοβολίας, η μαχητική αγωνίστρια της Δημοκρατίας , του δικαίου και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ,

Η χαρισματική, η αυθεντικά μοναδική ,ανθρώπινη και ζεστή

η ΜΕΛΙΝΑ του Πολιτισμού

η ΜΕΛΙΝΑ των δημοκρατικών και κοινωνικών αγώνων

η ΜΕΛΙΝΑ των μεγάλων ιδεών και οραμάτων

η ΜΕΛΙΝΑ που « τόλμησε την ομορφιά και ομόρφυνε την τόλμη»

σύμβολο της Τέχνης , του Πολιτισμού της Ομορφιάς και της Ελευθερίας,πρέσβειρα του ελληνικού μύθου, του ελληνικού πάθους, του ελληνικού ήθους, εικοσιπέντε χρόνια πριν , κίνησε εκείνη την Κυριακή για το μεγάλο ταξίδι, χωρίς ποτέ   να γίνει απλώς μια ανάμνηση, γιατί η Μελίνα διαμόρφωσε μια ιδιαίτερη σχέση με τον κόσμο που αντέχει στον χρόνο.

Η ΜΕΛΙΝΑ κομμάτι πλέον της Ιστορίας μας, καθώς σημάδεψε τον 20ο αιώνα, ζει πάντα στην καρδιά και στη σκέψη μας γι αυτό που ήταν , γι αυτό που σήμαινε για την Ελλάδα, γι αυτό που σήμαινε   για τις γυναίκες.

Αδάμαστη , ασυμβίβαστη ,μαχητική, απόλυτη, σύμβολο της γυναικείας χειραφέτησης,   τη θυμόμαστε καλεσμένη στο νησί μας τον Ιούλιο του 1993 να υποστηρίζει με πάθος   : « Οι γυναίκες έχουμε τη φαντασία του οραματιστή και το ρεαλισμό του δημιουργού…………

…Ο αγώνας δε θα σταματήσει μέχρι την πλήρη δικαίωση της γυναίκας στον ατομικό, κοινωνικό και δημόσιο βίο της. Αυτό δεν είναι πια αίτημα. Μετατράπηκε σε απαίτηση».

Αυτούς τους   δύσκολους καιρούς , καθώς η ψυχή μας ζητάει « σηματωρό και κήρυκα» ας αντλήσουμε από το φως της, από αυτό που εκείνη κατάφερε Γιατί η ιστορία της Μελίνας σημαίνει να αγαπάς τον τόπο σου και να του αφιερώνεσαι.

      Ε Γ Ε - ΚΩ

ADVERTORIALS