Τα εγκαίνια του Ειδικού Νηπιαγωγείου στην Κω - Συγκίνηση αλλά και πολλά χαμόγελα! ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Τα εγκαίνια του Ειδικού Νηπιαγωγείου στην Κω - Συγκίνηση αλλά και πολλά χαμόγελα! ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ειδικού Νηπιαγωγείου Κω, το μεσημέρι του Σαββάτου σε κτίριο που διαμορφώθηκε από το Δήμο και βρίσκεται δίπλα στο Σβουρένειο.

Ο αγιασμός τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ και τον Πάτερ Περικλή, με την παρουσία εκπαιδευτικών - παιδιών - γονέων και κηδεμόνων, του Δημάρχου Κω κ. Γιώργου Κυρίτση, του Διοικητή της 80 ΑΔΤΕ Ταξιάρχου Ναζίφη Λάμπρου, του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κω κ. Εμμανουήλ Ζερβού, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Κω κ. Βασίλη Χαδούλη, του Προέδρου του ΤΕΕ παρ. Κω κ. Γιώργου Χρυσουλάκη, δημοτικών συμβούλων της Δημοτικής Αρχής αλλά και αρκετών πολιτών.


Μετά το πέρας του αγιασμού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ δήλωσε:

''Συγχαρητήρια κύριε Δήμαρχε σε εσάς και τους συνεργάτες σας για την δημιουργία αυτού του σχολείου, γιατί ήταν ένα σχολείο που ήταν απαραίτητο, το έχετε πει πολλές φορές, το έχουμε πει όλοι μαζί και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που με τον Πατέρα Περικλή σήμερα τελέσαμε τον αγιασμό και χαιρόμαστε ιδιαίτερα γιατί αποκτά ακόμα μια δομή, απαραίτητη, ο ευλογημένος μας τόπος. Να είστε γερός δυνατός να συνεχίζετε. Συγχαρητήρια και καλή δύναμη σε όλους.''


Διαβάστε παρακάτω και τις δηλώσεις του Δημάρχου Κω, ο οποίος σε κλίμα συγκίνησης αναφέρθηκε και σις εκκλησίες και τα τεμένη που υπέστησαν ζημιά στην Κω από τον σεισμό της 21ης Ιουλίου του 2017.


'' Σεβασμιώτατε να πω καταρχήν ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί και η παρουσία σας και η βοήθειά σας, είναι σημαντική σε όλα αυτά που προσπαθούμε να κάνουμε.

Είναι μια μεγάλη ανάγκη το νησί μας να αποκτήσει δομές εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα, και για όλα τα παιδιά. Γιατί όλοι έχουμε το δικαίωμα στην εκπαίδευση και βέβαια πάνω από όλα, έχουμε την υποχρέωση στο να έχουμε στέγη σε όλους όσοι έχουν ανάγκη εκπαιδευτικής στέγης. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια τα χρόνια που πέρασαν έτσι ώστε να αποκτήσουμε μια πλήρη δομή εκπαίδευσης, για τα παιδιά τα οποία μέχρι τώρα υπήρχε ένας αποκλεισμός, γιατί ούτε οι δομές υπήρχαν, αλλά ούτε η απαραίτητη προσοχή δινόταν ως οφείλαμε. Με τα εγκαίνια του σημερινού σχολείου ολοκληρώνουμε την παρέμβαση και έτσι έχουμε μια πλήρη δομή από το νηπιαγωγείο μέχρι και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Δώσαμε διέξοδο σε παιδιά που το είχαν ανάγκη αλλά και στις ίδιες τις οικογένειες που αγωνιούσαν για το τι θα γίνει. Δεν σας κρύβω ότι πάρα πολλοί συμπολίτες μας αναγκάζονται να είναι εκτός Κω, με ότι αυτό σημαίνει για την επαγγελματική, οικογενειακή και οικονομική τους κατάσταση. Βλέπω και διαπιστώνω ότι μπαίνει σε μια διαδικασία λύσεις και έχουμε πραγματικά πολλούς συμπολίτες μας οι οποίοι στα επόμενα χρόνια θα επιτρέψουν πίσω αφού πλέον καλύψαμε και αυτή την υποχρέωση που είχαμε.

Αυτό το κτίριο δεν θα υπήρχε, αν δεν υπήρχαν άνθρωποι, εκπαιδευτικοί οι οποίοι μιλούσαν για την αναγκαιότητα αυτής της δομής αλλά και συνεργάτες οι οποίοι να έδιναν την μάχη έτσι ώστε πολύ σύντομα να τελειώσουμε τις παρεμβάσεις που χρειάστηκαν.

Να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν, τους εθελοντές , την σχολική επιτροπή, τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής αλλά και το σύνολο των συνεργατών μου, τους γονείς των παιδιών οι οποίοι ήταν δίπλα μας όλη αυτή την περίοδο και θα πρέπει να τους διαβεβαιώσω ότι και εμείς θα είμαστε δίπλα τους. Να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτικούς που με ιδιαίτερη προσοχή δίνουν τον εαυτό τους για να λειτουργήσουν αυτές οι δομές αλλά και πέρα αυτών των δομών οι εκπαιδευτικοί μας οι οποίοι προσφέρουν τεράστιο έργο σε όλα τα σχολεία.

Η προσπάθεια να φτιαχτούν τα 3 σχολεία που επλήγησαν από τον σεισμό ήταν μια μεγάλη προσπάθεια. η οποία μπορεί να άφησε πίσω της παρεμβάσεις σε άλλα κτίρια όμως έδωσε απάντηση σε αυτό το οποίο λέμε ότι η Κως έχει ανάγκη στέγες σχολικές ασφαλείς και σύγχρονες και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε και το επόμενο διάστημα.

Κάτι το οποίο με λυπεί και θέλω να σας το πω ειλικρινά, από την ψυχή μου, είναι η καθυστέρηση που βλέπουμε στα κτίρια των εκκλησιών μας και τους λατρευτικούς χώρους γενικά. Για άλλη μια φορά θέλω να σας πω ότι είμαστε εδώ, για ό,τι χρειαστεί, είτε σε βοήθεια τεχνική είτε σε βοήθεια οικονομική. Θέλω να πιστεύω ότι στο επόμενο διάστημα θα είμαστε εμείς ως Δήμος στην ευχάριστη θέση να πούμε επενδύουμε λεφτά προκειμένου να αποκατασταθούν οι εκκλησίες και τα τεμένη. ''


Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κω κ. Μανώλης Ζερβός δήλωσε πως οι γονείς κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου θα έχουν κλειδιά από τον χώρο, έτσι ώστε τα παιδιά να μπορούν να επισκέπτονται το νηπιαγωγείο και να παίζουν, ενώ ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους στα εγκαίνια του νηπιαγωγείου.

ADVERTORIALS