Το πρόγραμμα Εορτασμού της Επετείου της 7ης Μαρτίου στην Κω

Το πρόγραμμα Εορτασμού της Επετείου της 7ης Μαρτίου στην Κω

              ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

       Της  Επετείου της 7ης Μαρτίου 1948

 

Κατά  τον εορτασμό της 71ης Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου  με  τη  Μητέρα  Ελλάδα, θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Κω οι παρακάτω εκδηλώσεις

 

ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ - ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ

 

  1. 1. Γενικός Σημαιοστολισμός από της  ογδόης  πρωινής ώρας  της  5ης μέχρι και της δύσης  του ήλιου, της  7ης  Μαρτίου 2019, όλων των  δημοσίων, δημοτικών και  κοινοτικών  καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., των  Τραπεζών,  των  ιδιωτικών     καταστημάτων και οικιών, καθώς και των πλοίων, που θα βρίσκονται στο λιμάνι.

2.Φωταγώγηση όλων των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 4ης,5ης,6ης.7ης και 8ης Μαρτίου 2019.

ΤΕΤΑΡΤΗ  6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

 

          Εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία και ομιλίες από καθηγητές και δασκάλους σε  ειδικές  συγκεντρώσεις.

 

Ώρα 12.00:Προσκύνημα από αντιπροσωπείες μαθητών των Λυκείων, Γυμνασίων και Δημοτικών Σχολείων της πόλης, Προσκόπων και Οδηγών στο Μνημείο των Ηρώων.

Τρισάγιο από το Σεβασμιότατο  Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ και τον Ιερό Κλήρο.

Κατάθεση στεφάνων από  Μαθητές, Προσκόπους, Οδηγούς, Λύκειο Ελληνίδων, Ιδρύματα, Σωματεία, Συλλόγους της πόλης, παρουσία των Τοπικών Αρχών και των Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων.

Ώρα 12.15:Προσκύνημα αντιπροσωπειών μαθητών στο Μνημείο Αρχιερέων και                 κατάθεση στεφάνων.

Ώρα 12.30:Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώω Ριμινιτών Ιερολοχιτών Εθελοντών Κώων Παλαιών Πολεμιστών από εκπρόσωπο της Ταξιαρχίας, Επαρχείου Κω, του Δήμου Κω και εκπρόσωπο των Εθελοντών Κώων Παλαιών Πολεμιστών.  

 

 

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ  2019

    Οι  καμπάνες των  εκκλησιών της πόλης θα σημάνουν χαρμόσυνα.

 

Ώρα 08.00:Επίσημη έπαρση της σημαίας στο Διοικητήριο με τη συμμετοχή               τιμητικού αποσπάσματος από άνδρες της 80 ΑΔΤΕ και της Φιλαρμονικής της.

 

Ώρα 08.30:H Φιλαρμονική της 80 ΑΔΤΕ θα περιέλθει τους κεντρικούς δρόμους                 της πόλης παιανίζοντας  θούρια και  εμβατήρια.

                

 

Ώρα 11.00: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Παλαιό Μητροπολιτικό  Ναό Αγίου Γεωργίου   

                Αρρεναγωγείου.

        Θα  χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης   Κώου και Νισύρου κ. κ. Ναθαναήλ με τον Ιερό Κλήρο παρουσία των Τοπικών Αρχών, των  Μαζικών Φορέων και του Λαού.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η κα Γαλανοπούλου Ξένια , ΠΕ02 Καθηγήτρια του 1ου Γυμνασίου Iπποκρατείου Κω.

Τιμές θα αποδοθούν με απόσπασμα από άνδρες της 80ΑΔΤΕ και της Φιλαρμονικής της.

Ώρα 11.30:Επιμνημόσυνη δέηση στο Βωμό της Πατρίδας και κατάθεση στεφάνου, στο Ηρώο.

Τιμές κατά την κατάθεση στεφάνου, θα  αποδώσουν άγημα της 80 ΑΔΤΕ και η Φιλαρμονική του Δήμου Κω.

                   

Ώρα 12.00:Παρέλαση με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του Δήμου Κω, των Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, του Ε.Ε.Σ. Περιφερειακό Τμήμα Κω, μαθητών της  Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πόλης και χωρίων, Προσκόπων, Οδηγών, του παραρτήματος του  Λυκείου  Ελληνίδων και λοιπών σωματείων.

Κλείνει η Φιλαρμονική της 80 ΑΔΤΕ,  επικεφαλής των μηχανοκινήτων                τμημάτων του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και πεζοπόρων τμημάτων της 80 ΑΔΤΕ.

 

Ώρα 13.00: Παρουσίαση Εθνικών Τοπικών χορών στην Πλατεία Ελευθερίας, από μαθητές των Λυκείων & Γυμνασίων της πόλης Κω και του Παραρτήματος του  Λυκείου Ελληνίδων.

 

Ώρα 18.15:Επίσημη υποστολή της Σημαίας στο Διοικητήριο με τη συμμετοχή                 τιμητικού αποσπάσματος από άνδρες της 80 ΑΔΤΕ και της Φιλαρμονικής της.

Για την  απονομή των τιμών, την τήρηση της τάξης στα Μνημεία  των  Ηρώων και  Αρχιερέων, μέσα και έξω από το Ναό, στο χώρο της  παρέλασης,  το σημαιοστολισμό και τη φωταγώγηση της πόλης, θα φροντίσουν ο Δήμος και η  Αστυνομική Αρχή.

Τελετάρχη  ορίζουμε: Την κα Δήμητρα Γιάχου, υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Κω.

Υπεύθυνο της  παρέλασης και των χορών ορίζουμε τον κ.Τρικοίλη Ιωάννη, καθηγητή Φυσικής αγωγής του 1ου Ιπποκράτειου Γυμνασίου Κω.

 

 

Σημείωση: Προσέλευση των επισήμων στο Ιερό Ναό 10.55,στο Ηρώο 11.25.                                                    

Το παρόν επέχει θέση  πρόσκλησης.                        

                                  

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΚΩ-ΝΙΣΥΡΟΥ 

ΧΑΛΚΙΔΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

zamagias