Η εκδήλωση για τα πενήντα χρόνια της Ιεράς Γυναικείας Μονής Αγίου Νεκταρίου Κω

Η εκδήλωση για τα πενήντα χρόνια της Ιεράς Γυναικείας Μονής Αγίου Νεκταρίου Κω

Εκδήλωση για τα πενήντα χρόνια λειτουργίας και δράσης της Ιεράς Γυναικείας Μονής Αγίου Νεκταρίου Κω καθώς και για την αποπεράτωση εργασιών εξωραϊσμού του αύλειου χώρου της Μονής πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο 'Κως' , το απόγευμα της Παρασκευής 15 Φεβρουαρίου 2019 παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.  

Την εκδήλωση προλόγισε η κ. Θέκλα Κοντογούρη Πλατανίστα. Ο κ. Σταμάτης Μάμμης εκ μέρους των φίλων της Ι.Μ Αγίου Νεκταρίου Κω, ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους και μίλησε για την ικανοποίηση που αντλούν από την εθελοντική εργασία τους στο μοναστήρι.  

 Ο  συγγραφέας του βιβλίου «Η Ιερά Γυναικεία Μονή Αγίου Νεκταρίου Κω» (1968-2018) Αντώνης Κρητικός αναφέρθηκε στην ιστορία της  Μονής, μίλησε για τη Γερόντισσα, μοναχή Μαριάμ, η οποία νεαρή Δασκάλα στο Ασφενδιού από το Σεπτέμβριο του 1966 αποφάσισε να παραιτηθεί από την υπηρεσία της τον Απρίλιο του1967 για να ακολουθήσει το μοναχικό δρόμο. Σύντομα οι μοναχές έγιναν δύο και στη συνέχεια τέσσερις, οι οποίες εγκαταστάθηκαν στα κελιά του Ασωμάτου στο Αφενδιού. Ένα χρόνο μετά έφτασε στην Κω ο Μητροπολίτης Ναθαναήλ ο Α’ ο Δικαίος και επελέγη ο χώρος στην περιοχή Γιαπυλί ( Άγιος Νεκτάριος) για την ανέγερση της φερώνυμης Ιεράς Μονής. Στις 29 Μαΐου1969 οι μοναχές που είχαν γίνει πέντε εγκαθίστανται πλέον στη νεόδμητη μονή, ενώ συνεχίζονταν οι εργασίες για την ολοκλήρωση του ναού του Αγίου Νεκταρίου και των λοιπών χώρων.  Σήμερα στη μονή διαβιούν 8  Μοναχές: Η Μαριάμ, η Ισιδώρα, η Νεκταρία, η  Ευφροσύνη, η Ευπραξία, η Φεβρωνία, η Ευγενία και η Αδαμαντίνη. Από τότε μέχρι σήμερα εκεί η άσκηση, εκεί όλη η ζωή τους.

Στη συνέχεια έγινε μια περιεκτική παρουσίαση του βιβλίου «Η Ιερά Γυναικεία Μονή Αγίου Νεκταρίου Κω» (1968-2018) του διδασκάλου-ειδικού Εκπ/κού Αντωνίου Γ. Κρητικού από τον κ. Θεόφιλο Μουζουράκη συνταξιούχο Θεολόγο Καθηγητή.


 Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγκύρας κ. Ιερεμίας, ο Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης, ο Έπαρχος Κω Γ. Χαλκιδιός, ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Λ. Ναζίφης, οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας Τ. Παυλίδης και Γ. Ζερβός, ο υποψήφιος Δήμαρχος Θ. Νικηταράς, δημοτικοί, περιφερειακοί σύμβουλοι και υποψήφιοι, ιερείς, αλλά και πολλοί φίλοι της Μονής. 

ADVERTORIALS