Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να είναι διαθέσιμα και στην Κω τα αντιγριπικά εμβόλια - Ο Πρόεδρος του Φ.Σ.Δ. κ. Ν. Φουτούλης μιλάει στο Kosnews24

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να είναι διαθέσιμα και στην Κω τα αντιγριπικά εμβόλια - Ο Πρόεδρος του Φ.Σ.Δ. κ. Ν. Φουτούλης μιλάει στο Kosnews24

Σε έξαρση µέχρι και το τέλος Μαρτίου ο ιός της γρίπης Η1Ν1, µε το ΚΕΕΛΠΝΟ να προειδοποιεί ότι πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, υπογραμμίζοντας ότι από τους 39 θανάτους που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα, πολύ μικρό ποσοστό ήταν εμβολιασμένοι παρότι η πλειοψηφία των κρουσμάτων ανήκε σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Και ενώ οι επιστήμονες ανησυχούν για τη σταθερά αυξημένη δραστηριότητα που παρουσιάζει η γρίπη στην Ελλάδα, ο ελληνικός πληθυσμός βρίσκεται αντιμέτωπος με την έλλειψη σε αντιγριπικά εμβόλια. 

Το Kosnews24.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου κ. Φουτούλη Νικόλαο , με σκοπό την ενημέρωση των συμπολιτών μας, καθώς το ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο θέμα είναι μεγάλο.

ΝΙΚΟΣ ΦΟΥΤΟΥΛΗΣ 744x575

Ο κ. Φουτούλης επιβεβαίωσε στο Kosnews24 ότι υπάρχει έλλειψη εμβολίων γρίπης στα φαρμακεία της Κω, όπως και σε όλη την Ελλάδα. Την επόμενη Δευτέρα με Τρίτη αναμένεται να είναι διαθέσιμα και στην Κω τα αντιγριπικά εμβόλια.

Σε ερώτησή μας για το αν υπάρχουν ελλείψεις εμβολίων γενικότερα στα φαρμακεία της Δωδεκανήσου ο κ. Φουτούλης τόνισε πως υπάρχουν ελλείψεις μόνο αντιγριπικών εμβολίων.

H παρτίδα που θα διατεθεί στα φαρμακεία της Δωδεκανήσου την επόμενη εβδομάδα, σε πρώτη φάση θα είναι γύρω στις 3.000 εμβόλια και στη συνέχεια θα διατεθούν και άλλα, εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Το κάθε φαρμακείο θα λάβει την ποσότητα εμβολίων που έχει παραγγείλει και θα δοθεί προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι χρειάζονται 10 με 15 ημέρες από τον εμβολιασμό, για να λειτουργήσει το εμβόλιο. 

Τέλος να σημειώσουμε πως δεν υπάρχει έλλειψη στα αντιικά φάρμακα(για την αντιμετώπιση της γρίπης) στα φαρμακεία της Κω, με την εταιρεία να τα προμηθεύει με όσες ποσότητες της ζητηθούν.

ice screenshot 20190118 013647

ADVERTORIALS