Κύκλος μπαρόκ συναυλιών θα ξεκινήσει το Μάρτιο και θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο σε Κω, Ρόδο, Λέρο, Πάτμο

Κύκλος μπαρόκ συναυλιών θα ξεκινήσει το  Μάρτιο και θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο σε Κω, Ρόδο, Λέρο, Πάτμο

Οι εν λόγω συναυλίες στα 4 νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και τοπικών φορέων των νησιών.

Τον μουσικό κύκλο αναλαμβάνει να διοργανώσει το σωματείο με έδρα τη Ρόδο ANACREΩΝ , το οποίο αποτελεί και το πρώτο σωματείο τεκμηριωμένης ερμηνείας της Παλαιάς Μουσικής του 16ου – 19ου αιώνα σε όργανα εποχής και έχει ως κορμό το πρώτο ιστορικού τύπου τσέμπαλο που ήρθε και παρέμεινε στο νησί.

Ο ρυθμός της μουσικής μπαρόκ που θα πλημμυρίσει τα νησιά, είναι πολύπλοκος, γεμάτος, εντυπωσιακός, σε αντίθεση με την ηρεμία και γαλήνη που επικρατούσε στην Αναγέννηση, αλλά και οργανωμένος και κωδικοποιημένος, χωρίς τη φόρτιση του 15ου αιώνα.

Οι κατακτήσεις της εποχής αυτής είναι μεταξύ άλλων και η δημιουργία της όπερας από μία ομάδα μουσικών που έφτιαξαν τη "Φλωρεντιανή Καμεράτα" με σκοπό την αναβίωση της Αρχαίας Ελληνικής τραγωδίας και με πρώτο δημιουργό τον Τζάκοπο Πέρι, που έγραψε σαν πρώτες όπερες τη "Δάφνη" το 1597 και την "Ευρυδίκη" το 1600.

Η δαπάνη της Περιφέρειας για τον ανωτέρω κύκλο μπαρόκ συναυλιών, ανέρχεται συνολικά στο ποσόν των 14.000 ευρώ.

tornosnews.gr

zamagias