Πώς θα προστατεύσετε το αυτοκίνητό σας στο γκαράζ

Πώς θα προστατεύσετε το αυτοκίνητό σας στο γκαράζ

Όσο και αν δεν το πιστεύετε, είναι είδηση ότι οι περισσότερες ζημιές στα αυτοκίνητά μας συμβαίνουν στο γκαράζ, κατά τη διάρκεια του παρκαρίσματος ή ξεπαρκαρίσματος. Αυτό δυστυχώς συμβαίνει επειδή τα αυτοκίνητα έχουν την τάση να μεγαλώνουν ή να αποκτούν πιο πολλές γωνίες, ενώ τα γκαράζ μικραίνουν. Αναμφισβήτητα, ειδικά όταν πρόκειται να παρκάρουμε σε γκαράζ και ο χώρος είναι περιορισμένος, απαιτείται η αμέριστη προσοχή μας. Τι γίνεται όμως όταν βιαζόμαστε ή όταν υπάρχουν σημεία στο γκαράζ τα οποία δε μας βοηθούν; Θα δούμε οπότε με ποιους τρόπους μπορείτε να προστατεύσετε το αυτοκίνητό σας όταν παρκάρετε στο γκαράζ σας, ώστε να μην αποκτήσετε ούτε μία επιπλέον γρατζουνιά.

Με τα γκαράζ συνεχώς να μικραίνουν, πρέπει να έχετε ήδη προσέξει ότι το πιο συχνό θύμα τους είναι οι πόρτες των αυτοκινήτων μας. Οι λύσεις που μπορείτε να ακολουθήσετε για να τις προστατεύσετε είναι είτε να τοποθετήσετε κάποιο προστατευτικό στην ίδια την πόρτα του αυτοκινήτου, είτε να βάλετε ένα προστατευτικό στον τοίχο, στο σημείο όπου εφάπτεται η πόρτα σας ανοίγοντάς την. Όσον αφορά στην πρώτη επιλογή, σίγουρα θα βρείτε διακριτικά προστατευτικά σε καταστήματα με ανταλλακτικά αυτοκινήτων και αξεσουάρ.

Μία ακόμα λύση ώστε να μη χρειάζεται να υπολογίζετε πόση απόσταση έχετε από τον τοίχο του γκαράζ παρκάροντας το αυτοκίνητό σας, είναι να τοποθετήσετε ένα ξύλο στο δάπεδο και να το κολλήσετε, ώστε να σταματούν εκεί οι ρόδες του αυτοκινήτου σας. Αφού βεβαιωθείτε ότι υπάρχει επαρκής χώρος για το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου σας, ξεχάστε τα χτυπήματα στον μπροστινό προφυλακτήρα σας.

Στην ίδια λογική με την παραπάνω κίνηση, μπορείτε εναλλακτικά να κρεμάσετε ένα μπαλάκι στο ταβάνι του γκαράζ σας, το οποίο θα ακουμπάει στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας ενώ παρκάρετε στο κατάλληλο σημείο ώστε να αντιλαμβάνεστε ότι ο χώρος μπροστά σας είναι περιορισμένος.

Μία ακόμα έξυπνη και απλή λύση που μπορείτε να υιοθετήσετε είναι να τοποθετήσετε ταινίες που φωσφορίζουν ή έχουν έντονο χρώμα στα σημεία που είναι πιο επικίνδυνο να χτυπήσετε το αυτοκίνητό σας καθώς παρκάρετε, όπως είναι οι γωνίες. Σίγουρα, κατά το παρκάρισμα, θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τα δύσκολα σημεία στα οποία ενδεχομένως χτυπήσετε το αυτοκίνητό σας.

Μην απελπιστείτε εάν ακολουθήσετε τις συμβουλές μου αλλά ακόμα τύχει να κάνετε κάποια γρατζουνιά στο αυτοκίνητό σας. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να προμηθευτείτε ένα βερνίκι στην πιο κοντινή απόχρωση με το χρώμα του αυτοκινήτου σας και να διορθώσετε όποια γρατζουνιά προκύψει.

Οπωσδήποτε μην ξεχνάτε ότι τα καταστήματα με ανταλλακτικά αυτοκινήτων είναι εδώ για να σας βοηθήσουν, εάν ψάχνετε κάτι πιο εξειδικευμένο ή έχει προκληθεί μία μεγαλύτερη ζημιά στο αυτοκίνητό σας. Να θυμάστε ότι όλα μπορούν να διορθωθούν, αλλά πρώτα δείτε πιο χαλαρά το παρκάρισμα, χαμηλώστε την ταχύτητά σας και όλα θα πάνε καλά.

ADVERTORIALS