Δημ.Καραματζιάνης:Οι σειρήνες της πολιτικής, η Οδύσσεια για την εξουσία και ο λωτός του χρήσματος.

Δημ.Καραματζιάνης:Οι σειρήνες της πολιτικής, η Οδύσσεια για την εξουσία και ο λωτός του χρήσματος.

Σκέψεις - Προβληματισμοί - Προτάσεις - Δράσεις

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις που διαδραματίζονται για τον σχηματισμό της λίστας των υποψηφίων των παρατάξεων, διαπιστώνουμε μεταξύ των άλλων τα εξής:

α) Το κάλεσμα των σειρήνων της πολιτικής έχει ήδη ηχήσει, διαχέεται προς όλες τις κατευθύνσεις και ήδη φαίνεται να ανακλά τα πρώτα κύματα της επίδρασής τους, αν κρίνουμε από τους υποψήφιους.

β) Τα αδύναμα και ανίσχυρα δεσμά της ομοιογένειας των απόψεων και της ηθικής των συνοδοιπορούντων ή των έως πρότινος συναγωνιστών, έχουν σπάσει. Οι ταξιδιώτες προς την εξουσία, πλέουν, άλλοι αφημένοι να παρασυρθούν, ενώ και άλλοι πασχίζοντας πλησιάζουν την σειρήνα τους.

γ) Κοινό χαρακτηριστικό η οδύσσεια προς την εξουσία. Ο ανελέητος δρόμος προς την κορφή, γιά την κατάκτηση της εξουσίας. Η μάχη είναι ζοφερή, τα βέλη απο τις φαρέτρες των αντιπάλων, αιχμηρά. Πληγές παλιές ανοίγουν ή χαράζουν νέες, στιγματίζοντας τα βιογραφικά των υποψηφίων των αντιπάλων αδιακρίτως, μοιραία στοχεύοντας ως θύματα και πρώην συνδιεκδικητές της εξουσίας.

Στο πεδίο των εκλογών ο λωτός του χρήσματος, είναι αρκετά ικανός να σμιλεύσει νέες πτυχές στις συνειδήσεις, να ρίξει τίτλος τέλους σε παλιές διεκδικήσεις, να βάλει στη λήθη ήθος και αρχές, ιστορίες φίλων παλιές;

Το τραγούδι των σειρήνων, άραγε τα ώτα των υποψηφίων:

πόσο ερμητικά κλειστά μπορεί να τα διατηρήσει;
πόσο ισχυρά ίσως τα διαπερνά;
πόσο τον αρχικό σκοπό τους είναι ικανοί αυτοί, να πετύχουν;

…θα δικαιώσουν το λαό που με την ψήφο του προσδοκά, προκοπή να δει πάλι στα κοινά!
Αραγε είναι σήμερα αυτό εφικτό;

Δημ.Κ.Καραματζιάνης
Καθηγητής Φυσικής – Πληροφορικής

ADVERTORIALS