Η Λαϊκή Συσπείρωση Πάτμου στο πλευρό των εκπαιδευτικών

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πάτμου στο πλευρό των εκπαιδευτικών

  Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου  Πάτμου, στέκεται στο πλευρό των εκπαιδευτικών, που βρίσκονται  σε συνεχείς κινητοποιήσεις, κατά του αντιδραστικού  νομοσχεδίου, που απαξιώνει τα πτυχία τους, οδηγώντας τους στην ανεργία . Αυτές τις μέρες οι εκπαιδευτικοί, οι δάσκαλοι των παιδιών μας κάνουν το μάθημα στους δρόμους. Μάθημα αξιοπρέπειας και αγώνα. Το σχολείο διαπαιδαγωγεί, δηλαδή  πέρα από τις γνώσεις και τις ιδέες, διδάσκει και στάση ζωής. Σήμερα οι εκπαιδευτικοί σηκώνουν την σημαία του αγώνα. Ένας αγώνας επιβίωσης καθώς η κυβέρνηση με τα λεγόμενα κριτήρια, οδηγεί τους εκπαιδευτικούς, που σήμερα εργάζονται σαν συμβασιούχοι στην ανεργία. Όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή, έλεγαν και λένε στους εκπαιδευτικούς «τρέξτε από άκρη σε άκρη στην επικράτεια, σε ξερονήσια, ψηλά στα βουνά, με μια βαλίτσα στο χέρι μαζέψτε μόρια, χαρτιά, πιστοποιήσεις, κάντε υπομονή και θα διοριστείτε» . Τώρα έρχονται με τον πιο άθλιο τρόπο και τσακίζουν όλους αυτούς τους εργαζόμενους. Πετάνε στο καλάθι των αχρήστων χρόνια προσπάθειας και δουλειάς, χρόνια μακριά από τις οικογένειες τους,  αφήνοντας οι μητέρες  μικρά  παιδιά  να τα αναθρέψει  η γιαγιά, άλλοι μη μπορώντας  να φτιάξουν  οικογένεια, χρόνια που δεν αναπληρώνονται . Δημιουργούν νέο μηχανισμό ανακύκλωσης της ανεργίας. Απαξιώνουν τις σπουδές και τα πτυχία και προτρέπουν σε ένα αέναο κυνηγητό ¨προσόντων¨. Θεσμοθετούν το ατέλειωτο κυνήγι και το εμπόριο προσόντων και πιστοποιήσεων, για όσους έχουν και μπορούν, το διαρκές άγχος και την ανασφάλεια για νέους ανθρώπους .

   Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου  Πάτμου, καλεί τους μαθητές, τους γονείς, τους συλλόγους, να σταθούν στο πλάι των εκπαιδευτικών. Να καταδικάσουν την άγρια επίθεση των ΜΑΤ εναντίον της μαζικής συγκέντρωσης εκπαιδευτικών έξω από την Βουλή, με τον τραυματισμό Βουλευτή του Κ.Κ.Ε και συνδικαλίστριας του ΠΑΜΕ καθώς και αναπνευστικά προβλήματα σε δεκάδες  εκπαιδευτικούς. Η καταστολή και ο εμπαιγμός των εκπαιδευτικών πρέπει να απαντηθεί με μαζικότερη συμμετοχή στην απεργία και στις συγκεντρώσεις.  Άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων– αναπληρωτών, κάλυψη όλων των μορφωτικών αναγκών του λαού μας. Τα πτυχία να είναι το μοναδικό εφόδιο για την εργασία.

   Όλοι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, βιώνουν χρόνια τώρα την αντιλαϊκή πολιτική, που έχει συρρικνώσει τα εισοδήματα τους, επιβάλλει μια άγρια φορολόγηση, μειώνει τις κοινωνικές δαπάνες, τις δαπάνες για την υγεία και την παιδεία. Βρεθήκαμε πολλές φορές σε κοινούς  αγώνες,  απέναντι σε αυτές τις πολιτικές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι αγώνες για την Υγεία, για την στελέχωση και βελτίωση των παροχών  του Κ.Υ. Πάτμου. Πιστεύουμε , ότι η μάχη των εκλογών στην τοπική διοίκηση δεν μπορεί να διεξάγεται γενικά και αορίστως, αλλά πάνω σε συγκεκριμένα προβλήματα των εργαζομένων (παιδεία , υγεία ,ανεργία  κ.λ.π ).Η Τοπική - Περιφερειακή Διοίκηση αποτελεί συνέχεια του κράτους, υλοποιεί κεντρικές πολιτικές έχοντας την πλεονεκτική θέση να είναι πρωτοβάθμιος - δευτεροβάθμιος αστικός θεσμός σε άμεση επαφή με τα λαϊκά στρώματα, τους εργαζόμενους, έχοντας διευρυμένο και αναβαθμισμένο ρόλο στην ενσωμάτωση – χειραγώγηση, στην αντιμετώπιση κοινωνικών κραδασμών,  αναπτύσσοντας πολυεπίπεδη πολιτική, ιδεολογική, οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα άρρηκτα συνδεδεμένη με την πολιτική ατζέντα των κυβερνήσεων διαχρονικά. Δεν είναι απλά αρωγοί στην υλοποίηση της κυρίαρχης πολιτικής αλλά σε πολλές των περιπτώσεων πρωτοστατούν, πιέζουν για την επιτάχυνση των αναδιαρθρώσεων και ασκούν κριτική ως προς την αποτελεσματικότητα των κυβερνήσεων  σε κρίσιμους τομείς, όπως είναι και η εκπαίδευση. Σε αυτήν την τροχιά κινούνται   η συμπολίτευση και η  αντιπολίτευση του Δήμου  Πάτμου, καθώς και νεοσχηματιζόμενες παρατάξεις. Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου  Πάτμου θα ανοίξει την βεντάλια των συζητήσεων σε πληθώρα θεμάτων με γενικό και τοπικό χαρακτήρα σε κρίσιμους τομείς όπως η εκπαίδευση και η υγεία.    Αταλάντευτα απαιτούμε το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του εκπαιδευτικού συστήματος, σαν υποχρέωση του κράτους και δικαίωμα των μαθητών. Στεκόμαστε απέναντι στην συνεχιζόμενη πολιτική, που βήμα-βήμα αποδιαρθρώνει τον εναπομείναντα δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, ανταποκρινόμενη στις αξιώσεις του κεφαλαίου . Αγώνας και μέτωπο πάλης για να μείνουν ανοιχτά    και να λειτουργούν χωρίς ελλείψεις τα εκπαιδευτικά ιδρύματα του νησιού μας (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια). Σχολεία σύγχρονα ανακαινισμένα, ασφαλή,  κτηριακές εγκαταστάσεις με αντισεισμική  θωράκιση και συντήρηση, ανέγερση νέων, με κρατική χρηματοδότηση, όχι τάξεις που κάνουν μαθήματα σε τροχόσπιτα όπως συμβαίνει στο Δημοτικό σχολείο της Σκάλας.

   Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου  Πάτμου, ανοίγει την συζήτηση για τις εξελίξεις στην εκπαίδευση σε σχέση με την Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση καθώς και τις προτεραιότητες, που θέτει το αστικό κράτος, αναπτύσσοντας παράλληλα τις προτάσεις και το πρόγραμμά μας.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ.

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΜΕΣΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ-ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ .

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΜΑΘΗΤΕΣ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ. ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΡΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ !

ADVERTORIALS