Σοβαρά προβλήματα θέρμανσης στα δημόσια νοσοκομεία καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ-Τι λέει για το νοσοκομείο της Κω

Σοβαρά προβλήματα θέρμανσης στα δημόσια νοσοκομεία καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ-Τι λέει για το νοσοκομείο της Κω

Σοβαρά προβλήματα θέρμανσης αντιμετωπίζουν αρκετά Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, λόγω έλλειψης κονδυλίων για προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης ή για τη συντήρηση του δικτύου θέρμανσης.

 Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου οι προμηθευτές αρνούνται να παραδώσουν πετρέλαιο, λόγω οφειλών, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος των εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία, Μιχάλης Γιάννακος.

Μεταξύ των Νοσοκομείων που αντιμετωπίζουν προβλήματα είναι το «Έλενα Βενιζέλου», όπου γυναίκες και βρέφη ουσιαστικώς νοσηλεύονται χωρίς  θέρμανση, αφού τα σώματα καλοριφέρ (όσα δεν είναι κατεστραμμένα) υπολειτουργούν.

Το πρόβλημα επιτείνεται από τα σπασμένα τζάμια των μη συντηρημένων κτιρίων. Οι πλέον όμως άθλιες συνθήκες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, επικρατούν στα οκτώ δωμάτια των επιτόκων γυναικών, όπου μόνον στο ένα λειτουργεί το κλιματιστικό, στα δύο υπολειτουργούν και στα υπόλοιπα πέντε είναι εκτός λειτουργίας.

Αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζουν, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ, και τα υπόλοιπα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, ανά την επικράτεια.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα:

  • Ψ.Ν.Α. ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ: Το καλοριφέρ ανοίγει 3 ώρες το πρωί, 3 ώρες το απόγευμα και 3 ώρες τη νύκτα, με αποτέλεσμα οι ασθενείς που φιλοξενούνται στα παλαιά και με αρκετές απώλειες θέρμανσης, κτίρια, αλλά και οι εργαζόμενοι να βρίσκονται στο έλεος των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.
  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ: Τα καλοριφέρ λόγω οικονομίας ανοίγουν 10 ώρες το 24ωρο, με αποτέλεσμα ασθενείς και προσωπικό να φέρνουν θερμαντικά σώματα από το σπίτι τους. Όσο για ζεστό νερό, υπάρχει μόνον επτά ώρες το 24ωρο.
  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Λόγω ελλείψεως πετρελαίου, ανοίγουν το καλοριφέρ μόλις τρεις ώρες το 24ωρο (μία ώρα το πρωί, μία το απόγευμα και μία το βράδυ).
  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΩ: Το νοσοκομείο δεν έχει κεντρική θέρμανση, αφού χρόνια τώρα είναι χαλασμένο. Κάποιοι θάλαμοι έχουν κλιματιστικά, αλλά διάδρομοι κλινικών, κοινόχρηστοι χώροι, και κάποια γραφεία κι εργαστήρια είναι παγωμένα.
  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ: Λόγω έλλειψης πετρελαίου, έχει θέρμανση περίπου 12 ώρες το 24ωρο.
  • ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ: Μέχρι και τις ημέρες των εορτών δεν είχε θέρμανση. Προ ημερών προμηθεύτηκαν περιορισμένη ποσότητα πετρελαίου και η κεντρική θέρμανση ανοίγει κάποιες ώρες την ημέρα.
  • ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ: Δεν υπάρχει καθόλου θέρμανση όλο το χειμώνα. Δεν βρίσκουν προμηθευτή πετρελαίου λόγω οφειλών.
  • ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ: Οι θερμοκρασίες που επικρατούν είναι πολικές. Τα καλοριφέρ ανοίγουν 3 ώρες την ημέρα (από 1 ώρα πρωί, απόγευμα και νύκτα).
  • ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ: Κάνουν το «έγκλημα» να ανοίγουν τα καλοριφέρ και να καταναλώνουν πετρέλαιο, οπότε ειδοποιήθηκαν από την αρμόδια ΥΠΕ ότι όταν τελειώσει το πετρέλαιο που έχουν δεν θα πάρουν άλλο.
  • ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ (Καλάβρυτα): Προμηθεύτηκαν 2.000 λίτρα πετρέλαιο με δανεικά χρήματα που έδωσε γιατρός του Κέντρου Υγείας. Ο γιατρός περιμένει να πάρει τα χρήματά του, από την ΥΠΕ. Εάν, ο γιατρός δεν είχε δώσει τα χρήματα, σήμερα δεν θα είχαν καθόλου θέρμανση.
ADVERTORIALS