Δημ.Κ.Καραματζιάνης: Τα Oniramas στο παζάρι για το Όραμα της Δυναμικής Αλλαγής και οι Νέοι Μας.

Δημ.Κ.Καραματζιάνης: Τα Oniramas στο παζάρι για το Όραμα της Δυναμικής Αλλαγής και οι Νέοι Μας.

Σκέψεις - Προβληματισμοί - Προτάσεις
Γιά ενα διαφορετικό αύριο Καλύτερο για Ολους μας

Τα Oniramas στο παζάρι γιά το Όραμα μιάς Δυναμικής Αλλαγής και οι Νέοι Μας.
Το άναμμα του Χριστουγενιάτικου δέντρου και το απρόσμενο πλήθος της νεολαίας και όχι μόνο, που πλαισίωσε το παζάρι και την εκδήλωση με τους Oniramas, είναι πράγματι εντυπωσιακό.
Εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία τμήματος αυτού του πλήθους, που είχαν κατακλύσει τα λογής λογής καφέ, στα διάφορα σημεία της πόλης μας, από το πρωί.
Το σίγουρο είναι οτι δεν είναι κάτοικοι περιοχής, που σπαταλώντας διχίλιαρα ανύπαρκτων αποζημιώσεων, απολάμβαναν τον ήλιο που είχε ξεπροβάλει να φωτίσει το πρωινό.
Ενας ήλιος που απολαμβάνεται όταν είσαι Ελεύθερος και όχι Πολιορκημένος.
Μιά Ελευθερία που ορισμένοι – όχι λίγοι δυστυχώς – ανά τους αιώνες, την πότισαν και την διεκδίκησαν με την ζωή τους και με το Οραμα γιά μιά Ελεύθερη Πατρίδα, μιά κατοικία χωρίς ρατσισμό και μίσος, στα χώματα των Πατέρων τους και των Παππούδων τους.
«Η μειωμένη ιστορική κατάρτιση που καταλήγει σε καχεκτική υπαρκτική αυτοσυνειδησία, ευκολύνει τη μετάλλαξη του πολίτη σε οπαδό ή καταναλωτή» ( Tο διακομματικό νόσημα
Christos Yiannaras | 03 Dec 2018).
Η μετάλλαξη του πολίτη και ειδικά του Νέου, από κάτ-οίκο σε καταναλωτή στα καφέ ή οπαδό σε συναυλίες, δεν είναι απαραίτητα απογοητευτικό. Είναι άκρως Αισιόδοξα και πολιτικά προκληκτικό!
Η Μεγάλη Πρόκληση για όλους εμάς είναι, με Δύναμη Αλλαγής να εμφυσήσουμε στα Νέα αυτά παιδιά, την Αξία του να παλεύεις αγόγυστα για την άφιξή σου στην Ιθάκη, να περιμένεις καρτερικά σαν Πηνελόπη, να σφίξεις στα στήθη σου ότι Αγαπάς, και να Μάχεσαι μέχρι στερνής στιγμής και ρανίδας αίματος τους Μνηστήρες, που σφετεριστικά καπηλεύονται παζαρεύοντας την Εξουσία, πληρώνοντάς τους με το Ιδιο νόμισμα, της Υποταγής στα Ιδανικά και στην Λήθη της Ιστορίας, ως αυτοί που από Θύτες, θα είναι θύματα της ίδιας τους της πλεκτάνης.
Η Πρόκληση είναι Τα Oniramas να μετουσιωθούν σε Δράση γιά τους Νέους μας,  ώστε η πηγή της Χαράς και Ευτυχίας να πηγάζει εκ των έσω τους και όχι κατ’υπαγόρευση από ευνοημένους της εξουσίας!
 
 

 

Δημ.Κ.Καραματζιάνης
Καθηγητής Φυσικής - Πληροφορικής

Fb: https://www.facebook.com/dimitris.karamatzianis

ADVERTORIALS