Εργατικό Κέντρο: Κάλεσμα σε σύσκεψη ενημέρωσης και δράσης για μέτρα προστασίας της ζωής και του τόπου

Εργατικό Κέντρο: Κάλεσμα σε σύσκεψη ενημέρωσης και δράσης για μέτρα προστασίας της ζωής και του τόπου

Η φονική πυρκαγιά στην Αν. Αττική με τους νεκρούς και την τεράστια καταστροφή στην περιοχή ανέδειξε με τον πιο τραγικό τρόπο τις διαχρονικές ευθύνες  της ανυπαρξίας κεντρικού σχεδιασμού,συντονισμού και μέτρων αντιπυρικής προστασίας.

Το ταξικό κίνημα έχει κατ’επανάληψη  επισημάνει τον κίνδυνο για την ζωή του εργαζόμενου λαού  από  την  έλλειψής τους.

Δυστυχώς τον Ιούλη ήταν η πυρκαγιά,το Νοέμβρη η πλημμύρα.

Πέρσι τον Ιούλη του 2017 ο σεισμός στο νησί στοίχισε την ζωή σε δύο νέους ανθρώπους ,τον τραυματισμό σε άλλους και τις ζημιές σε μια σειρά από κτίρια-σχολειά, σπίτια, μαγαζιά και επιχειρήσεις- τα οποία  ακόμα δεν έχουν αποκατασταθεί.

Σε όλες τις περιπτώσεις ενοχοποιείται το φυσικό φαινόμενο στην προσπάθεια να συγκαλυφθεί το γεγονός πως σήμερα είναι εφικτή η πρόληψη και η ουσιαστική προστασία της ζωής και περιουσίας του λαού.

Αυτό όμως προϋποθέτει διαφορετική πολιτική κατεύθυνση που δεν θα ονομάζει “δίκαιη  ανάπτυξη” την διαιώνιση  των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων εις βάρος των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Το Εργατικό Κέντρο καλεί σε ενημερωτική σύσκεψη την Δευτέρα 20 Αυγουστου στις 19:30 θεωρώντας πως τα συνδικάτα οι μαζικοί φορείς του τόπου μπορούν να παίξουν ρόλο προς την κατεύθυνση δυναμικής διεκδίκησης  από Δήμο, Περιφέρεια ,κυβέρνηση όλων αυτών των μέτρων που χρειάζονται για να μην υπάρξει καμία τέτοιου είδους θλιβερή επανάληψη.

ADVERTORIALS