Δ. Καραμαντζιάνης: Δικαίωμα ή αποτέλεσμα Δημοκρατίας; - Η Αμετροέπεια ως μέτρο της Φαυλότητας

Δ. Καραμαντζιάνης: Δικαίωμα ή αποτέλεσμα Δημοκρατίας; - Η Αμετροέπεια ως  μέτρο της Φαυλότητας

Δικαίωμα ή αποτέλεσμα Δημοκρατίας; - Η Αμετροέπεια ως  μέτρο της Φαυλότητας,

Βιωνουμε πολλά τις τελευταίες ημέρες. Βλέπουμε και ακούμε πολλά, πανελλαδικά και τοπικα. Ζούμε όμως καθημερινά με την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Ασκούμε κριτική στους διοικούντες, άλλοτε εκφράζοντας ένα παράπονο, άλλοτε αγανάκτιση, άλλοτε επιθυμία. Το γεγονός της έκφρασης, σαν δικαίωμα στην δημοκρατία, σαν τρόπος άσκησης ελέγχου στην εξουσία ή σαν τρόπος επικοινωνίας με τους γύρω ή και αυτούς που επέλεξαμε να μας διοικούν είναι θεμιτό, επιβάλλεται από την δημοκρατία και συνεπώς απαιτητά σεβαστό.

Αυτούς που ξεχωρίσαμε να καθορίζουν την πορεία όλων, τους περιμένουμε δίχως αμετροέπεια, βερμπαλισμό, και κυρίως δίχως φαυλότητα. Οι επιλογές συνήθως, μάς διαψεύδουν και καλούμαστε σε κάθε εκλογική αναμέτρηση να επανορθώσουμε, άλλοι γιά τους δικούς μας, τους γύρω μας, ή μόνο γιά την συνειδησή μας. Άλλοτε το πετυχαίνουμε άλλοτε όχι..

Εως τότε όμως οφείλουμε Ολοι, να διατηρούμε ένα επίπεδο.  Επίπεδο στις δηλώσεις, στις πράξεις, στις καταγγελίες, στις αντιπαραθέσεις σε κάθε μέσο ή χώρο αποτύπωσής τους ( ΜΜΕ, social media, γενικά διαδίκτυο κλπ)..

Οφείλουμε να παρουσιάζουμε θέσεις και όχι να οξύνουμε τις αντιπαραθέσεις. Να είμαστε συμμέτοχοι στις συναποφάσεις, να είμαστε συνυπεύθυνοι. Η αυταρχική διοίκηση και άσκηση εξουσίας, μοιραία οδηγεί σε οξύτητα, κοινωνική αναστάτωση, πολιτικό διχασμό και βήματα προόδου προς...τα πίσω.

Αν όπως όλοι διατυμπανίζουμε, σκοπός είναι ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας, η κοινή λογική, ας είναι οδηγός στην εφαρμογή μέτρων για την βελτίωση της καθημερινότητας.

Ο καθένας είναι μικρός θεός στον μικροκοσμό του. Ας κατέβουμε λίγο από τον θρόνο μας και ας κοινωνήσουμε, αφουγκραζόμενοι τον συνάνθρωπο - συμπολίτη μας.

Η καθημερινότητα διδάσκει μέσω της εμπειρίας. Ας συλλέξουμε το απόστσγμα αυτής της γνώσης, σαν μοναδική πληροφορία, ας το θέσουμε σε διαβούλευση, έστω και μέσω άτυπης ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, αν δεν μας είναι αρεστό, και ας πράξουμε τα νόμιμα κατά εντολή των πολιτών-συνανθρώπων μας, ή καθ' υπέρβαση έχοντας λαϊκή εντολή, θέτοντάς τους συνυπεύθυνους και συνδιοργανωτές στην ρεαλιστική ανάπτυξη του τόπου μας, δίχως φανφάρες, δίχως άσκοπες, χρονοβόρες, ψυχοφθόρες και ανούσιες διακηρύξεις ή μεταπρατικές πρακτικές υλοποιήσεις.

Για ένα καλύτερο Αύριο, δρώντας παρά μιλώντας γιατί το "Λακωνίζειν εστί Φιλοσοφείν"

Μ'εκτίμηση και σεβασμό στους αναγνώστες,  συμπολίτες και συμπατριώτες μας

Δημ.Κ.Καραματζιάνης

Καθηγητής Φυσικής - Πληροφορικής

zamagias