«Olymp Awards 2017» - Δύο χρυσά βραβεία στην ΚΟΙΝΣΕΠ Καλύμνου

«Olymp Awards 2017» - Δύο χρυσά βραβεία στην ΚΟΙΝΣΕΠ Καλύμνου

Δύο χρυσά βραβεία στην ΚΟΙΝΣΕΠ Καλύμνου

Στην τελετή απονομής των βραβείων «Olymp Awards 2017» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel, παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα και Γαστρονομίας κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης.
Το Νότιο Αιγαίο, «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019», για μια ακόμη ακόμη φορά έκανε αισθητή την συμμετοχή της στον διαγωνισμό για το βραβείο ανώτερης γεύσης (Taste Olymp Award) με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Καλύμνου να αποσπά δύο χρυσά βραβεία, για το καπνιστό φιλέτο λευκού τόνου και για το καπνιστό φιλέτο σκουμπρί, στην κατηγορία «ψάρι» και τα δύο με άρωμα θρούμπης, ρίγανης και θυμαριού.
Επίσης, το καπνιστό φιλέτο λευκού τόνου κατατάχτηκε μεταξύ των 20 κορυφαίων προϊόντων στην Ελλάδα, καθιερώνοντας επάξια την Κάλυμνο στην κορυφή, όσον αφορά τις γεύσεις της θάλασσας.

Ο θεσμός των «Olymp Awards » είναι ένας ιδιαίτερα απαιτητικός θεσμός με υψηλές προδιαγραφές συμμετοχής των προϊόντων. Συμμετέχουν κρασιά, γαλακτοκομικά, μέλι, ζυμαρικά, παξιμάδια, ελαιόλαδο, ελιές, τσάι, τσίπουρο, οινοπνευματώδη, βιολογικά, προϊόντα κρέατος, ψαρικά, μπαχαρικά και γενικά όλα τα τρόφιμα και τα ποτά. Όλα τα προϊόντα αξιολογήθηκαν από έμπειρους επαγγελματίες, οινολόγους, οινοκριτικούς, επιστήμονες, γευσιγνώστες, αρχιμάγειρες και για τους δύο διαγωνισμούς TASTE & WINE. Επίσης, στον 3ο διαγωνισμό της συσκευασίας συμμετείχαν σαν κριτές έμπειροι και καταξιωμένοι γραφίστες-graphic designers.

Ο κ. Κατσοτούρχης, Πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ Καλύμνου, ο οποίος με επιστολή του είχε ζητήσει από τον κ. Ζαννετίδη να παραστεί στην τελετή απονομής των βραβείων και να ενισχύσει την παρουσία της Καλύμνου, ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για την συντονισμένη προσπάθεια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στήριξης και προβολής των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, προκειμένου να τύχουν της αναγνώρισης που αξίζει στην υψηλή ποιότητα και η διατροφική τους αξία, όπως και για να βρουν διέξοδο σε νέες αγορές, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.
«Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ιδιαίτερα στον Αντιπεριφερειάρχη Φιλήμονα Ζανετίδη διότι η συμβολή του σε αυτή την προσπάθεια ήταν καθοριστική σε όλα τα στάδια» ανέφερε ο κ. Κατσοτούρχης.

Ο κ. Γιώργος Κουβέλης, διευθυντής της διοργάνωσης, στο πρόσωπο του Αντιπεριφερειάρχη συνεχάρη δημόσια την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τη μοναδική Περιφέρεια που διεκδίκησε και κέρδισε τον τίτλο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης, ένα τίτλο που αναδεικνύει διεθνώς την ελληνική γαστρονομία και τους θησαυρούς της.

ADVERTORIALS