Δύο νέα ναυάγια σε Σάμο και Αγαθονήσι -Πνίγηκαν γυναίκες και παιδιά

Δύο νέα ναυάγια σε Σάμο και Αγαθονήσι -Πνίγηκαν γυναίκες και παιδιά

Δεν έχουν τέλος οι τραγωδίες με τους πρόσφυγες στο Αιγαίο, αφού δύο νέα ναυάγια σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στο Γαλάζιο Σάμου και στο Αγαθονήσι

Μέχρι στιγμής από το ναυάγιο της Σάμου έχουν διασωθεί 15 άτομα, ενώ περίπου 11 νεκροί έχουν ανασυρθεί από το ναυάγιο, 5 γυναίκες, 2 παιδιά και 4 βρέφη. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες από λιμενικό, ιδιωτικά σκάφη και δύτες, ωστόσο οι άνεμοι 6 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν τις έρευνες.

Το σκάφος προσέκρουσε στα βράχια υπό άγνωστες συνθήκες και ανατράπηκε. Αυτήν τη στιγμή διενεργούνται έρευνες από το λιμενικό, ιδιωτικά σκάφη και δύτες. 

Παράλληλα, από τις 9.30 το πρωί στη Ρόδο ακινητοποιήθηκε σκάφος με 150-200 μετανάστες, σε απόσταση 30 περίπου μέτρων από τα "φονικά" βράχια στα οποία πριν από μερικούς μήνες είχε βυθιστεί άλλο σκάφος και διεξάγεται επιχείρηση για την ασφαλή αποβίβαση τους, ενώ ένα κοριτσάκι 11 ετών κι ένας 50χρονος έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο για προληπτικούς κυρίως λόγους.

Το δεύτερο ναυάγιο σημειώθηκε την Κυριακή στα ανοιχτά των τουρκικών παραλίων, βόρεια από το Αγαθονήσι, χωρίς ακόμη να είναι σαφές εάν σημειώθηκε εντός των ελληνικών ή των τουρκικών υδάτων.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί και περισυλλεγεί δύο σωροί και έχουν διασωθεί τρία άτομα.

Οπως ανέφερε ένας από τους διασωθέντες, τον οποίο εντόπισε να κολυμπάει σκάφος της Frontex, λέμβος με περίπου 15 άτομα βυθίστηκε περίπου μισή ώρα μετά την αναχώρησή από τα τουρκικά παράλια.

Ερευνες στην περιοχή διεξάγουν και οι δύο χώρες. Από την ελληνική πλευρά στο σημείο βρίσκεται σκάφος τυ Λιμενικού, ενώ πετάνε και Super Puma.

iefimerida.gr

ADVERTORIALS