Σημαντική και πολύτιμη η δράση του ιδρύματος Φανουράκη σε Ρόδο και Κω

Σημαντική και πολύτιμη η δράση του ιδρύματος Φανουράκη σε Ρόδο και Κω

Η επιθυμία του Σωκράτη Φανουράκη εφαρμόζεται πιστά

Αποφασισμένο να συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση επιμορφωτικών και κοινωνικών δράσεων στη Χάλκη και την Κω εμφανίζεται το ίδρυμα Λοχαγού Φανουράκη.

Η πρόθεση αυτή, αποτυπώνεται στο περιεχόμενο των επιστολών που απέστειλε προς τους υποτρόφους και τους ηλικιωμένους στους οποίους προσφέρει υπηρεσίες υγείας, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος, Δημήτρης Κρεμαστινός.

Τις επιστολές συνόδευε, όπως αναφέρεται, ένα «συμβολικό δώρο»

«Η αλληλεγγύη, η προσφορά, η έγνοια για τον συνάνθρωπό μας, που εκδηλώνεται αυτές τις Άγιες Μέρες, ήταν για τον Σωκράτη Φανουράκη, στάση ζωής. Αυτή την έγνοια για τον συνάνθρωπό μας, "θεσμοθέτησε" με το Ίδρυμα.

Στα τρία χρόνια της λειτουργίας του Ιδρύματος, μας δόθηκε η δυνατότητα να προσφέρουμε σε πάνω από 50 συνανθρώπους μας στην Κω και τη Χάλκη, υπηρεσίες που τις έχουν ανάγκη.

Στον ίδιο δρόμο θα συνεχίσουμε υλοποιώντας το όραμα του ιδρυτή μας» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Κρεμαστινός.

Παράλληλα, το ίδρυμα προσανατολίζεται στο να χορηγήσει για το 2015 πάνω από 30 νέες υποτροφίες σε νέες και νέους από τη Ρόδο και τη Χάλκη για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

«Η ενίσχυση της πρόσβασης της νέας γενιάς στη Γνώση ώστε να συμβάλλει με τρόπο αποφασιστικό στην πρόοδο και την ευημερία των νησιών μας, υπήρξε στόχος ζωής για τον Σωκράτη Φανουράκη.

Τον στόχο αυτόν υπηρετεί το Ίδρυμα που ο ίδιος ίδρυσε το 2011. Στα τρία χρόνια λειτουργίας του, το Ίδρυμα έχει χορηγήσει 30 υποτροφίες σε νέες και νέους από την Κω και τη Χάλκη για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το 2015 θα χορηγηθούν περίπου πάνω από 30 υποτροφίες» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Κρεμαστινός σημειώνοντας ότι «το 2015 μέσω της αναβάθμισης της ιστοσελίδας του Ιδρύματος, θα ενδυναμώσουμε ακόμα περισσότερο την μεταξύ μας επικοινωνία.

Η συνεχής επιθυμία του Σωκράτη Φανουράκη για πολύπλευρη προσφορά στη Χάλκη και τους κατοίκους της αποτέλεσε την πυξίδα της απόφασης να διατεθεί το Πολιτιστικό κέντρο «Σωκράτης Φανουράκης» μαζί με τον εξοπλισμό του, για σεμινάρια επιμόρφωσης ή κατάρτισης ενηλίκων κατοίκων του νησιού, στο πλαίσιο του προγράμματος του Ινστιτούτου Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) και του Δήμου Χάλκης.

Τα επιμορφωτικά σεμινάρια ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα με θέμα την ''Αγωγή Υγείας / Πρώτες Βοήθειες'' και περίπου 15 εγγεγραμμένους και θα συνεχιστούν μετά τις γιορτές με θεματικές ενότητες που έχουν ήδη επιλέξει οι κάτοικοι του νησιού, όπως ''Ξένες γλώσσες για τον Τουρισμό'' κλπ.

Από τον ερχόμενο Απρίλιο, πρόκειται να λειτουργήσει ως χώρος για σεμινάρια επιμόρφωσης ή κατάρτισης για νέους και ενήλικες που διαμένουν στη Χάλκη, σε εκμάθηση βασικών δεξιοτήτων στους Η/Υ και προετοιμασία για το ECDL πτυχίο και την παράλληλη απόκτηση του σχετικού διπλώματος.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΟΥΣ
Στην επιστολή του προς τους υπότροφους ο συμπατριώτης μας καθηγητής, βουλευτής και πρώην υπουργός κ. Κρεμαστινός, αναφέρει:
Αγαπητές/οι υπότροφοι,
Θέλω, εκ μέρους του ΔΣ του Ιδρύματος Λ. Φανουράκη να εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου για τη γιορτή των Χριστουγέννων και τη νέα χρονιά. Σας εύχομαι κάθε προσωπική και οικογενειακή πρόοδο και καλή επιτυχία στην ολοκλήρωση των σπουδών σας.

Η ενίσχυση της πρόσβασης της νέας γενιάς στη Γνώση ώστε να συμβάλλει με τρόπο αποφασιστικό στην πρόοδο και την ευημερία των νησιών μας, υπήρξε στόχος ζωής για τον Σωκράτη Φανουράκη.

Τον στόχο αυτόν υπηρετεί το Ίδρυμα που ο ίδιος ίδρυσε το 2011.

Στα τρία χρόνια λειτουργίας του, το Ίδρυμα έχει χορηγήσει 30 υποτροφίες σε νέες και νέους από την Κω και τη Χάλκη για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το 2015 θα χορηγηθούν περίπου πάνω από 30 υποτροφίες.
Θέλουμε η σχέση μας να μην σταματά στο τυπικό μέρος της χορήγησης της υποτροφίας. Θέλουμε να μας αισθάνεστε δίπλα σας ως ένα μέρος της ευρύτερης οικογένειάς σας.

Το 2015 μέσω της αναβάθμισης της ιστοσελίδας του Ιδρύματος, θα ενδυναμώσουμε ακόμα περισσότερο την μεταξύ μας επικοινωνία.

Με εκτίμηση,
Καθηγ. Δημήτρης Κρεμαστινός
Πρόεδρος ΔΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ
Αγαπητές/οι Συμπατριώτες,
Θέλω, εκ μέρους του ΔΣ του Ιδρύματος Λ. Φανουράκη να εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου για τη γιορτή των Χριστουγέννων και τη νέα χρονιά. Σας εύχομαι κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Η αλληλεγγύη, η προσφορά, η έγνοια για τον συνάνθρωπο μας, που εκδηλώνεται αυτές τις Άγιες Μέρες, ήταν για τον Σωκράτη Φανουράκη, στάση ζωής. Αυτή την έγνοια για τον συνάνθρωπο μας, "θεσμοθέτησε" με το Ίδρυμα.

Την προσφορά και ειδικά σε ηλικιωμένους που έχουν ανάγκη στήριξης και περίθαλψης.

Αυτό τον στόχο υπηρετούμε. Στα τρία χρόνια της λειτουργίας του Ιδρύματος, μας δόθηκε η δυνατότητα να προσφέρουμε σε πάνω από 50 συνανθρώπους μας στη Κω και τη Χάλκη, υπηρεσίες που τις έχουν ανάγκη.

Στον ίδιο δρόμο θα συνεχίσουμε υλοποιώντας το όραμα του ιδρυτή μας.

Μαζί με τις ευχές θα σας παρακαλέσω να δεχθείτε αυτό το συμβολικό δώρο.

Με εκτίμηση,
Καθηγ. Δημήτρης Κρεμαστινός
Πρόεδρος ΔΣ

rodiaki.gr

ADVERTORIALS