Τα πιο Διαχρονικά Διακοσμητικά Στοιχεία

Τα πιο Διαχρονικά Διακοσμητικά Στοιχεία

Τα πιο Διαχρονικά Διακοσμητικά Στοιχεία

Η εσωτερική διακόσμηση είναι μια διαδικασία που μας επιτρέπει να διοχετεύσουμε τη δημιουργικότητά μας, και ταυτόχρονα φέρνει αέρα αλλαγής στην καθημερινότητα και τη διάθεσή μας. Ωστόσο δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την ίδια ανάγκη αλλά ούτε και την ίδια ικανότητα. Ενώ κάποιοι λοιπόν θα παρακολουθούν στενά τις διακοσμητικές τάσεις, θα κάνουν αλλαγές στα μικρά αντικείμενα, ανά κάποιες σεζόν θα βάφουν με νέα χρώματα τους τοίχους ή και θα ξοδεύουν τα Σαββατοκύριακα αναδιαμορφώνοντας παλιά έπιπλα, κάποιοι άλλοι προτιμούν τη δημιουργία ενός πιο σταθερού περιβάλλοντος, προκειμένου να το ταυτίσουν με τις έννοιες της ζεστασιάς και του “σπιτιού”. 

Στην περίπτωση αυτή, είναι προτιμότερο να επιλεχθούν διακοσμητικά στοιχεία που είναι συνυφασμένα με τη διάρκεια στο χρόνο, που θα εξασφαλίζουν μια άρτια αισθητικά ατμόσφαιρα. 

  • Ουδέτερη Χρωματική Παλέτα

Τα πιο ουδέτερα χρώματα, δηλαδή το λευκό, το μπεζ, το γκρι και όλες οι γήινες αποχρώσεις, τόσο στους τοίχους όσο και σε κυρίαρχα αντικείμενα του τοίχου (έπιπλα) δημιουργούν ένα γαλήνιο και εκλεπτυσμένο σκηνικό. Αυτό προσδίδει ευελιξία για την προσαρμογή διαφορετικού διακοσμητικού στυλ σε βάθος χρόνου, χωρίς να είναι απαραίτητη η ριζική ανακαίνιση.

  • Φυσικά Υλικά

Δώστε χώρο στα υλικά της φύσης, όπως το ξύλο, η πέτρα και το μάρμαρο για να προσθέσουν στον εσωτερικό σας χώρο ζεστασιά, κομψότητα και διαχρονικότητα. 

Αυτά μπορούν να τοποθετηθούν είτε σε κύρια δομικά στοιχεία, όπως δάπεδο μασίφ ή μαρμάρινο δάπεδο, σε βασικά στοιχεία διαμόρφωσης του χώρου, όπως ένας πέτρινος πάγκος, αλλά και σε μικρότερα αξεσουάρ, όπως βάζα, αγαλματίδια κλπ. 

  • Έπιπλα Κλασσικού Σχεδιασμού

Ο σχεδιασμός των επίπλων, σε χρώματα αλλά και σχήμα και υφή, έχει και αυτός τις δικές του τάσεις, που συνδυαστικά αποδίδουν το ζητούμενο στυλ. Εκτός από τα έπιπλα λοιπόν που εντυπωσιάζουν με την καινοτομία στην αισθητική ή τη λειτουργικότητά τους, υπάρχουν και κάποια που διατηρούν την αξία τους σε βάθος χρόνου, και συντελούν σε διακόσμηση υψηλών προδιαγραφών. Ένας δερμάτινος καναπές, καρέκλες τραπεζαρίας με πλάτη, βοηθητικά έπιπλα σπιτιού από μάρμαρο στο homeandobjects.com, αλλά και συγκεκριμένα κομμάτια φημισμένων σχεδιαστών (πολυθρόνα Eames Lounge Chair, καρέκλα Windsor) μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για διάφορους πειραματισμούς, χωρίς να χάνεται μέρος του αισθητικού συνόλου.

  • Έργα Τέχνης & Καθρέφτες

Εκλεπτυσμένο στυλ μαζί με vintage διάθεση, συναντιούνται σε πίνακες με έργα τέχνης ή οικογενειακά πορτρέτα σε περίτεχνα κάδρα και επιτοίχιους καθρέπτες. Τέτοια στοιχεία εγείρουν το οπτικό ενδιαφέρον και δημιουργούν ένα σημείο εστίασης στο χώρο, αντικατοπτρίζοντας το προσωπικό σας γούστο.

  • Πρασινάδα

Μπορεί η ενασχόληση με τα φυτού εσωτερικού χώρου να πήρε τα πάνω της στις περιόδους της καραντίνας, στην πραγματικότητα ωστόσο δεν έφυγε ποτέ από το προσκήνιο. Τα φρέσκα λουλούδια και φυτά, δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες χαλάρωσης, αποτελώντας μια νότα φυσικής ομορφιάς, που ωφελούν επίσης την υγεία.

ADVERTORIALS