Φαβορί για το Μουντομπάσκετ οι ΗΠΑ, στο 10.00 η Ελλάδα

Φαβορί για το Μουντομπάσκετ οι ΗΠΑ, στο 10.00 η Ελλάδα

Φαβορί για το Μουντομπάσκετ οι ΗΠΑ, στο 10.00 η Ελλάδα

Το Μουντομπάσκετ 2023 θα διεξαχθεί από τις 25 Αυγούστους μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου. Η φάση των ομίλων θα λάβει χώρα σε τρεις πόλεις. Οι αγώνες των πρώτων τεσσάρων ομίλων θα γίνουν στη Μανίλα (Φιλιππίνες). Ο 5ος και ο 6ος όμιλος εδρεύουν στην Οκινάουα (Ιαπωνία), ενώ ο 7ος και ο 8ος στη Τζακάρτα (Ινδονησία).

Η Εθνική ομάδα της Ελλάδας θα βρεθεί στην τελική φάση του Παγκοσμίο Κυπέλλου. Το ταξίδι της θα ξεκινήσει από τη Μανίλα, ούσα στον 3ο όμιλο του θεσμού. Εκεί, θα αντιμετωπίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, που όπως πάντα είναι το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, ενώ τον όμιλο συμπληρώνουν η Νέα Ζηλανδία και η Ιορδανία.

Εάν η Εθνική μας καταφέρει να βρεθεί στη δεύτερη φάση των ομίλων, τότε θα διασταυρωθεί με τον 4ο όμιλο, στον οποίο συμμετέχουν η Λιθουανία, το Μαυροβούνιο, το Μεξικό και η Αίγυπτος.

Σύμφωνα με τις στοιχηματικές αποδόσεις της Bwin, οι ΗΠΑ είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του θεσμού. Η δωδεκάδα της Team USA για το MundoBasket 2023 καταρτίστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική στο μαρκάρισμα αστέρων όπως ο Λούκα Ντόντσιτς της Σλοβενίας και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο της Ελλάδας, όπως παραδέχτηκε ο Στιβ Κερ.

Η δωδεκάδα της Team USA αποτελείται από τους: Τζέιλεν Μπράνσον, Ταϊρίς Χαλιμπάρτον, Τζος Χαρτ, Άντονι Έντουαρντς, Όστιν Ριβς, Μπράντον Ίνγκραμ, Μάικαλ Μπρίτζες, Μπόμπι Πόρτις, Καμ Τζόνσον, Πάολο Μπανκέρο, Τζάρεν Τζάκσον, Γουόκερ Κέσλερ. Δικαίως, βάσει των ονομάτων, οι ΗΠΑ προσφέρονται σε απόδοση 1.70 για να κατακτήσουν το Μουντομπάσκετ 2023.

Δεύτερο φαβορί, βάσει των στοιχηματικών αποδόσεων, είναι η Σερβία και σε απόδοση 7.00. Αν οι Σέρβοι παρατάξουν στο παρκέ όλα τα βαριά τους χαρτιά θα θέσουν γερή υποψηφιότητα για τον τίτλο.

Από τη θέση του τρίτου φαβορί εκκινεί η επίσημη αγαπημένη όλων των Ελλήνων σε απόδοση 10.00. Ο Κώστας Σλούκας μπορεί να έθεσε εαυτόν εκτός προεπιλογής, ενώ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θεωρείται αμφίβολος, όμως η πλατφόρμα της Bwin θεωρεί πως το πάθος, το mentality και η ενέργεια των Ελλήνων διεθνών, μπορούν να οδηγήσουν το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη στην κατάκτηση του τροπαίου.

Την πεντάδα των φαβορί συμπληρώνουν Γαλλία και Σλοβενία, καθώς αμφότερες προσφέρονται σε απόδοση 11.00.

ADVERTORIALS