Champions League : Στους "8" η Μπάγερν, σπίτι της η Παρί

Champions League : Στους "8" η Μπάγερν, σπίτι της η Παρί

Champions League : Στους "8" η Μπάγερν, σπίτι της η Παρί

Οι Βαυαροί επικράτησαν με σκορ 2-0 της Παρί Σεν Ζερμέν, αποτέλεσμα που τους στέλνει στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Σκόρερς των γκολ ο Καμερουνέζος Τσούπο Μοτίνγκ και ο Σερζ Γκνάμπρι που πέρασε στο ματς ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά. Για άλλη μια χρονιά οι Παριζιάνοι αποκλείονται άδοξα και πρόωρα από το Champions League, ενώ στον αντίποδα η Μπάγερν καταγραφεί άλλη μια συμμετοχή σε προημιτελικά με το εισιτήριο που εξασφάλισε. 

Η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν κατόρθωσε να σταθεί όρθια στο πρώτο μέρος, κυρίως λόγω της καταπληκτικής και ηγετικής εμφάνισης του Ματίας Ντε Λιχτ, ο οποίος διανύει μια εξαιρετική περίοδο και σημείωσε πολλές καίριες παρεμβάσεις. Κι αφού η Παρί δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα διχτυα, όσο περνούσαν τα αγωνιστικά λεπτά έβγαινε όλο και πιο μπροστά αφήνοντας χώρους στα μετόπισθεν. Έτσι, στο 61' ο Τσούπο Μοτίνγκ πέτυχε το 1-0 και έστειλε ακαριαία, επί της ουσίας, τους Γάλλους στο καναβάτσο, μετά από τραγικό λάθος του, κατά τα άλλα εξαιρετικού, Βεράτι. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 2-0 με την Παρί πλέον να έχει παραδώσει ψυχή και σώμα. 

Η πεντακάθαρη αυτή πρόκριση της, επί σειρά ετών, μόνιμης πρωταθλήτριας Γερμανίας ήταν ιστορικής σημασίας, αφού αποτελεί την 21η της ομάδας στην διοργάνωση, αριθμό ρεκόρ που την τοποθετεί στην κορυφή της σχετικής λίστας. Αντίθετα, η Παρί για ακόμη μια φορά απογοητεύει τόσο τους οπαδούς της όσο και την διοίκηση του συλλόγου με τις διαδοχικές τις αποτυχίες, αφού γνωρίζει αποκλεισμό στην φάση των "16" για 5η φορά τα τελευταία 7 χρόνια. 

https://www.flickr.com/photos/rhk313/4543129752

Εν πάση περιπτώσει, το ενδιαφέρον για την έκβαση των σεζόν τώρα μόλις αρχίζει να θερμαίνεται. Το φίλαθλο κοινό εξακολουθεί να παρακολουθεί με ασύγκριτο ενθουσιασμό τις μονομαχίες των κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων, με τις εκπλήξεις να μη λείπουν ούτε από το φετινό τουρνουά. Άλλωστε, το ποδόσφαιρο, ως βασιλιάς των σπορ, προσφέρει τις πιο απρόσμενες ανατροπές. Αυτό αντικατοπτρίζεται και στις μακροχρόνιες στοιχηματικές αγορές, με τις υψηλές αποδόσεις που παρέχει μία νέα πλατφόρμα στοιχηματισμού στην Νικοσία. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να κάνετε και εσείς τις προβλέψεις σας και, γιατί όχι, να βγείτε κερδισμένοι. 

Πραγματικά, οι επιδόσεις των Παριζιάνων είναι θλιβερές αν αναλογιστεί κανείς τα δισεκατομμύρια που έχει δαπανήσει ο γαλλικός σύλλογος στην προσπάθεια του να αναρριχηθεί στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Τις περισσότερες φορές ούτε καν πλησιάζει αυτή την προοπτική, ενώ η Μπάγερν Μονάχου με την αυστηρή και λιτή οικονομική της πολιτική βρίσκεται σταθερά στο πάνθεον της Ευρώπης. Μαζί με την Παρί, αρνητικό ρεκόρ σημείωσε και ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος έμεινε εκτός συνέχειας από τόσο νωρίς 2 συναπτά έτη για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Champions League. 

ADVERTORIALS