Ο αριθμός των ανθρώπων που ατμίζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξάνεται ολοένα και σε υψηλότερο επίπεδο

Ο αριθμός των ανθρώπων που ατμίζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξάνεται ολοένα και σε υψηλότερο επίπεδο

Ο αριθμός των ανθρώπων που ατμίζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξάνεται ολοένα και σε υψηλότερο επίπεδο

Ο αριθμός των ανθρώπων που ατμίζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει αυξηθεί στο υψηλότερο επίπεδο μέχρι σήμερα, σύμφωνα με έρευνα.
Σύμφωνα με την έκθεση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS), ο Επιπολασμός του Καπνίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο και ο αντίκτυπος της συλλογής δεδομένων αλλάζει: Το 2020, το 6,4% του πληθυσμού δηλώθηκε ότι χρησιμοποιεί ηλεκτρονικά τσιγάρα https://www.replacesmoke.com/ , το υψηλότερο νούμερο από την πρώτη φορά που συλλέχθηκαν στατιστικά στοιχεία για τον αριθμό των ατμιστών του Ηνωμένου Βασιλείου, το 2014.

Η έκθεση διαπίστωσε επίσης ότι ο αριθμός των ενηλίκων καπνιστών στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέρχεται επί του παρόντος στο 13,8%, το χαμηλότερο ποσοστό από τουλάχιστον το 2015. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι τα ποσοστά καπνίσματος αυξάνονται κατά τη διάρκεια της πανδημίας και του εθνικού lockdown στο ανώτατο όριο του 16,3% τον Αύγουστο.

Ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Βιομηχανίας Ατμίσματος του Ηνωμένου Βασιλείου, John Dunne, δήλωσε: “Αυτή είναι μια εξαιρετικά ευπρόσδεκτη ανακοίνωση, καθώς όλοι όσοι τάσσονται υπέρ της μείωσης της βλάβης γνωρίζουν ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι πολύ λιγότερο επιβλαβές από το κάπνισμα – έως και 95% σύμφωνα με την πρώην εποπτική αρχή προστασίας της υγείας τον οργανισμό Δημόσιας Υγείας Αγγλίας (τώρα μέρος της Υπηρεσίας Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου) – έτσι και μόνο που περισσότεροι άνθρωποι ατμίζουν και λιγότεροι καπνίζουν, μπορεί να είναι αφορμή για γιορτή”.

Ο Dunne απέδωσε την αύξηση των ποσοστών καπνίσματος κατά τη διάρκεια της πανδημίας στο γεγονός ότι τα καταστήματα ατμίσματος δεν ήταν ανοιχτά. “Ενώ αυτή η αύξηση της επικράτησης του καπνίσματος κατά τη διάρκεια του lockdown θα μπορούσε να αποδοθεί σε αυξημένο άγχος λόγω της πανδημίας, θα ήθελα επίσης να επισημάνω το γεγονός ότι τα εξειδικευμένα καταστήματα ατμιστικών προϊόντων δεν συγκαταλέχθηκαν σε αυτά των “απαραίτητων προϊόντων λιανικής” και ως εκ τούτου έπρεπε να κλείσουν τις πόρτες τους, κάτι που αποτέλεσε επίσης ένα σημαντικό παράγοντα.”

Στην Ελλάδα, ολοένα και μεγαλύτερο είναι το ποσοστό των ανθρώπων που αντικαθιστούν το κάπνισμα με το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Η ελληνική αγορά σε ατμοποιητές και υγρά αναπλήρωσης διευρύνεται συνεχώς καθώς υιοθετεί πρωτοποριακά προϊόντα όπως το ηλεκτρονικό τσιγάρο innokin απομακρύνοντας τις βλαβερές συνέπειες του συμβατικού τσιγάρου.

ADVERTORIALS