Σταϊκούρας: Το 30ετές ομόλογο σηματοδοτεί την πλήρη επιστροφή της χώρας μας στις διεθνείς αγορές

Σταϊκούρας: Το 30ετές ομόλογο σηματοδοτεί την πλήρη επιστροφή της χώρας μας στις διεθνείς αγορές

Την ικανοποίησή του για την επιτυχημένη χθεσινή έκδοση 30ετούς ομολόγου από το ελληνικό δημόσιο, εξέφρασε στη Βουλή, ο υπουργός των Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας σε επιτροπή για το Ελληνικό, ο υπουργός τόνισε πως η χώρα μας για πρώτη φορά μετά το 2008 προχώρησε σε επιτυχημένη έκδοση τέτοιου είδους ομολόγου. Όπως είπε,«Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την πλήρη επιστροφή της χώρας στις διεθνείς αγορές και επιβεβαιώνει με εμφατικό τρόπο την εμπιστοσύνη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας στη διαχείριση, τις δυνατότητες και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας», είπε και πρόσθεσε: «η χώρα με τις θυσίες της κοινωνίας τα κατάφερε, οι επενδυτές την εμπιστεύονται και κάνουν άμεσες ξένες επενδύσεις,  γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τις αναφορές στον διεθνή τύπο.

Επίσης,  ο κ. Σταϊκούρας άφησε και αιχμές κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση  μιζέρια και μεμψιμοιρία, καθώς όπως σημείωσε, δεν έχει γίνει καμία αναφορά ούτε εκδόθηκε κάποια ανακοίνωση για την επιτυχή έξοδο στις αγορές.

ADVERTORIALS