Μησοτάκης: «Θα καταψηφίσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών όποτε έρθει στη Βουλή»

Μησοτάκης: «Θα καταψηφίσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών όποτε έρθει στη Βουλή»

Τη δέσμευσή του ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών όποτε και αυτή έρθει στη Βουλή εξέφρασε από τη ΔΕΘ ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης, υπογράμμισε ότι η συμφωνία των Πρεσπών, είναι «μια συμφωνία -ντροπή που εκχωρεί για πρώτη φορά τη Μακεδονική ταυτότητα και τη Μακεδονική γλώσσα στους γείτονές μας» και συνέχισε:

«Ακόμα πιο ντροπιαστική είναι η χυδαία προσπάθεια της κυβέρνησης να χαρακτηρίσει όσους διαφωνούν και διαμαρτύρονται κατά της συμφωνίας ως ακροδεξιούς. Ξαναλέμε στον κ. Τσίπρα πως οι γνήσιοι πατριώτες δεν είναι εθνικιστές. Και πως οι ακραίοι εθνικιστές δεν είναι πατριώτες»

Απαντώντας στις κυβερνητικές επικρίσεις περί ακροδεξιάς στροφής, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως ο κ. Τσίπρας, να μην «διανοηθεί ποτέ ξανά να ταυτίσει αυτήν τη μεγάλη λαϊκή παράταξη που αποκατέστησε τη Δημοκρατία και έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη με την ακροδεξιά. Την ίδια ώρα που κυβερνά επί τριάμισι χρόνια αγκαλιά με τον κ. Καμμένο».

Επίσης, δεσμεύτηκε πως θα καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών όποτε και εάν έρθει στη Βουλή: «Θέλω λοιπόν εδώ, από την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους τους αποδέκτες. Η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει αυτήν τη συμφωνία. Είτε τώρα είτε στην επόμενη Βουλή. Κι αν τελικά η συμφωνία που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφιστεί από την ελληνική Βουλή τότε θα πρέπει η άλλη πλευρά να γνωρίζει ότι η διαπραγμάτευση ξεκινά από την αρχή».

ADVERTORIALS