Novartis: Ουδέποτε ζήτησα από τον Τσίπρα να συναντήσει τον Φρουζή

Novartis:  Ουδέποτε ζήτησα από τον Τσίπρα να συναντήσει τον Φρουζή

Τι απαντά ο δημοσιογράφος- εκδότης Αντώνης Δελλατόλας για την αναφορά του ονόματός του σε έγγραφα που διαβιβάστηκαν στην Προανακριτική
«Με αφορμή τις σημειώσεις που με εμφανίζουν να μεσολαβώ το 2013, εκ μέρους του κ. Κ. Φρουζή, α' αντιπροέδρου της Novartis Hellas, για συνάντησή του με τον τότε πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, δηλώνω ότι ουδέποτε ζήτησα από τον κ. Τσίπρα να συναντήσει τον κ. Φρουζή ή οποιονδήποτε άλλον παράγοντα της εν λόγω εταιρείας. Εξάλλου, όπως αναφέρεται σε μία από τις σημειώσεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, είχα κριθεί... ακατάλληλος για μια τέτοια "αποστολή"».

Τα παραπάνω τονίζει, σε δήλωσή του, ο δημοσιογράφος- εκδότης Αντώνης Δελλατόλας, σχολιάζοντας την αναφορά του ονόματός του σε έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή της Προανακριτικής επιτροπής της Βουλής (τα διαβίβασε η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη), που ερευνά την υπόθεση της Novartis, και τον εμφανίζουν να δέχθηκε αίτημα από τον αντιπρόεδρο της Novartis Hellas, Κωνσταντίνο Φρουζή για να οργανώσει συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα. Το περιστατικό φέρεται να έγινε το 2013 όταν ο κ. Τσίπρας ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η αναφορά στο αιτούμενο από τον Κωνσταντίνο Φρουζή ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρα περιέχεται στο CD με τα πρόσθετα στοιχεία, που έστειλε προχθές η κυρία Τουλουπάκη στην Προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Novartis.

Τα αρχεία αυτά δεν έχουν σήμανση, οπότε πιθανολογείται ότι πρόκειται για σελίδες από τα σημειωματάρια είτε του πρώην αντιπροέδρου της Novartis Hellas είτε της γραμματέως του. Η συγκεκριμένη καταγραφή, η οποία μάλλον έγινε τον Δεκέμβριο του 2013, είναι η ακόλουθη «ΖΗΤΗΣΑ ΑΠΟ ΣΟΥΡΑΝΗ/ΔΕΛΛΑΤΟΛΑ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ».

Μαξίμου: Ο Τσίπρας δεν συνάντησε ποτέ τον Φρουζή

Από το Μέγαρο Μαξίμου ανακοινώθηκε το απόγευμα ότι ο κ. Τσίπρας δεν συναντήθηκε ποτέ με τον κ. Φρουζή της Novartis, είτε ως πρωθυπουργός είτε όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στο σχετικό «non paper» του Μαξίμου προστίθεται μάλιστα ότι «η διαφορά από τα ραβασάκια του κ. Σαμαρά στη Novartis για το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και τις έμμισθες σχέσεις του κ. Στουρνάρα με την πολυεθνική, είναι ότι στην περίπτωση του Αλέξη Τσίπρα ο κ. Φρουζής εδώ και πέντε χρόνια ακόμα περιμένει...».

ADVERTORIALS