6ο Kos 3X3 Basketball Festival: Μία τυχερή ομάδα (ανεξάρτητα από την κατάταξη) θα κερδίσει τα εισιτήρια για το τουρνουά «Aegean Ακρόπολις»

6ο Kos 3X3 Basketball Festival: Μία τυχερή ομάδα (ανεξάρτητα από την κατάταξη) θα κερδίσει τα εισιτήρια για το τουρνουά «Aegean Ακρόπολις»

Οι εκπλήξεις στο 6ο Kos 3X3 Basketball Festival θα είναι πολλές… Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Α.Σ. Φοίβος προετοιμάζεται εντατικά για τη μεγάλη γιορτή του μπάσκετ στην Κω (από 2 έως 6 Αυγούστου) και μία τυχερή ομάδα (ανεξάρτητα από την κατάταξη) θα κερδίσει τα εισιτήρια για το τουρνουά «Aegean Ακρόπολις» που θα διεξαχθεί από 8 έως 10 Αυγούστου στο Ο.Α.Κ.Α. Η Εθνική μας ομάδα θα αντιμετωπίσει τη Σερβία και την Ιταλία σε δύο δυνατά φιλικά τεστ προετοιμασίας. Το τουρνουά αυτό ξεκίνησε το 1986 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ενώ από το 2005 και μετά στεγάζεται στο ΟΑΚΑ. Συνολικά έχουν αγωνιστεί 27 χώρες και έξι μικτές ή κολλεγιακές ομάδες από τις ΗΠΑ.

Το τουρνουά «Ακρόπολις» είναι διεθνής φιλική διοργάνωση της καλαθοσφαίρισης, η οποία διεξάγεται από το 1986 και κάθε χρόνο, το καλοκαίρι, όταν ακολουθεί επίσημη διεθνής διοργάνωση που αφορά εθνικές ομάδες καλαθοσφαίρισης, όπως το Ευρωμπάσκετ, το Παγκόσμιο Κύπελλο και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Το τουρνουά έχει διεξαχθεί μόνο στην πόλη της Αθήνας, 19 φορές στο Ο.Α.Κ.Α., 9 φορές στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και τρεις φορές στο Κλειστό Γυμναστήριο Γλυφάδας. Από τα 31 Τουρνουά που έχουν διεξαχθεί, η Ελλάδα έχει κατακτήσει 18, η Γιουγκοσλαβία τέσσερα, η Ιταλία τρία, η Σερβία δύο και η Αργεντινή, οι Επίλεκτοι Σερβίας, η Λιθουανία και η Γεωργία, ένα. Το τουρνουά «Ακρόπολις» διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και είναι ένα από τα πιο γνωστά τουρνουά διεθνών φιλικών αγώνων, που γίνονται υπό τους κανονισμούς της F.I.B.A.

Μία τυχερή ομάδα του 6ου Kos 3X3 Basketball Festival θα κερδίσει ΔΩΡΕΑΝ τα εισιτήρια του αγώνα και παράλληλα την ευκαιρία να παρακολουθήσει την Εθνική μας ομάδα, λίγες μέρες πριν από τη συμμετοχή της στο παγκόσμιο κύπελλο.

ADVERTORIALS