Δήμος Κω: Ποδηλατοδρόμιο και νέος τάπητας στο «ΦΙΛΙΝΟΣ» με χρηματοδότηση 600.000 €

Δήμος Κω: Ποδηλατοδρόμιο και νέος τάπητας στο «ΦΙΛΙΝΟΣ» με χρηματοδότηση 600.000 €

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Νέα επιτυχία του Δήμου Κω για τον αθλητισμό

Ποδηλατοδρόμιο και νέος τάπητας στο «ΦΙΛΙΝΟΣ» με χρηματοδότηση 600.000 €

Μια ακόμη μεγάλη επιτυχία για το Δήμο μας.

Ανοίγουν νέοι ορίζοντες στον αθλητισμό του νησιού μας και ειδικά στο ποδήλατο.

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την ανακατασκευή του Σταδίου «ΦΙΛΙΝΟΣ».

Η πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος Κω, στις 23 Δεκεμβρίου 2019, έγινε αποδεκτή από το Υπουργείο Εσωτερικών που ενέταξε το έργο στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ».

Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο ποσό των 970.000 €, μετο συνολικό ανώτατο ποσό χρηματοδότησης από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» να ανέρχεται σε 600.000 € και 370.000€ από ίδιους πόρους του Δήμου.

Το έργο αφορά:

  1. στη δημιουργία για πρώτη φορά στην Κω ανοικτού ποδηλατοδρόμιου, και
  2. στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του δημοτικού σταδίου «ΦΙΛΙΝΟΣ».

Αναλυτικά, θα τοποθετηθεί καινούριος συνθετικός χλοοτάπητας προς αντικατάσταση του παλαιού φυσικού, ενώ περιμετρικά του γηπέδου θα διαμορφωθεί ανοικτό ποδηλατοδρόμιο.

H επιφάνειά του θα αποτελείται από σκυρόδεμα λείας επιφάνειας, ενώ για την επίτευξη των επιθυμητών κλίσεων θα κατασκευαστεί, στην εξωτερική του περίμετρο, τοιχίο από σκυρόδεμα μεταβαλλόμενου ύψους.

Παράλληλα θα αντικατασταθούν οι παλαιές προκατασκευασμένες κερκίδες με νέες, ενώ θα συντηρηθεί το υπάρχον κτίριο των αποδυτηρίων και το περιμετρικό τοιχίο του σταδίου.

Ο ριζικός εκσυγχρονισμός του «ΦΙΛΙΝΟΣ»,σε συνέχεια της ανάπλασης του ιστορικού γηπέδου «ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ», σηματοδοτεί τη σημασία που αποδίδει η δημοτική αρχή στις υποδομές του νησιού μας και ειδικότερα στον τομέα του αθλητισμού που σημειώνει άνθηση στο νησί μας.

Γραφείο Τύπου

ADVERTORIALS