Αγώνας ορεινού διάθλου με ομαδική συμμετοχή, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στην Κω

Αγώνας ορεινού διάθλου με ομαδική συμμετοχή, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στην Κω

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΟΡΕΙΝΟ ΔΙΑΘΛΟ 2020 ΠΟΚω

ΟΜΑΔΙΚΟ

TSOUKALARIA XC DIATHLON 2020

TEAM REALAY

Ο Ποδηλατικός όμιλος Κω με την υποστήριξη του ΔΟΠΑΒΣ και των ομάδων MUD TURTLES και Κώων Δρομέων, διοργανώνει αγώνα ορεινού διάθλου με ομαδική συμμετοχή. Ο αγώνας αποσκοπεί στην καλλιέργεια του μαζικού αθλητισμού, την ανάδειξη του αθλήματος και της φυσικής ομορφιάς των ορεινών διαδρομών της Κω.

Οι αθλητές καλούνται να ποδηλατήσουν /τρέξουν σε ένα ιδιαίτερα όμορφο και τεχνικό τερέν και με τον συνδυασμό της ομάδας, να διακριθούν στον τερματισμό. Ο αγώνας αφορά μόνο ομαδικές συμμετοχές και οι αθλητές πρέπει να ολοκληρώσουν το αγώνισμά τους σε συγκεκριμένα όρια.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ

10:30 ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ- ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ- ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΝΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

11:30 ΚΛΕΙΣΜΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ- ΖΩΝΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

12:00 ΕΚΚΙΝΗΣΗ

13:30 ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ

14:30 ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΔΡΟΜΕΑ

14:45 ΑΠΟΝΟΜΕΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Αθλητές άνω των 12 ετών με υπεύθυνη δήλωση γονέα και άνω των 18 ετών με ατομική δήλωση. Έγκυρη συμμετοχή θεωρείται όταν δημιουργηθεί ομάδα ποδηλάτη/δρομέα με υπογραφή των υπεύθυνων δηλώσεων και καταβολή του αντίτιμου των €5 ανά αθλητή στην γραμματεία, πριν τον αγώνα. Από την καταβολή του αντίτιμου της συμμετοχής εξαιρούνται όλοι οι αθλητές κάτω των 18 ετών.

Ανώτατο όριο συμμετοχών 30 οι ομάδες.

ΖΩΝΗ ΑΛΛΑΓΗΣ

Οι ποδηλάτες εισέρχονται στην ζώνη αλλαγής έχοντας κατέβει από το ποδήλατο πριν την γραμμή εισόδου στην ζώνη αλλαγής. Αφού εισέλθουν παραδίδουν την ζώνη με το νούμερο (race belt) στον δρομέα, αποκλειστικά εντός της ΖΑ. Ο δρομέας, αφού φορέσει την ζώνη με το νούμερο στην μπροστινή πλευρά, εξέρχεται από την ΖΑ προς την κατεύθυνση του αγώνα.

Σε περίπτωση που αθλητής δεν εκτελέσει σωστά τους κανόνες ασφαλείας στην ΖΑ παραμένει εντός της ΖΑ με ευθύνη των κριτών της διοργάνωσης για 1΄λεπτό.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Η διαδρομή θεωρείται τεχνική και απευθύνεται σε ποδηλάτες με γνώση και σχετική εμπειρία στην ορεινή ποδηλασία και τρέξιμο. Περιλαμβάνει ανηφορικά και κατηφορικά μονοπάτια, δασικές οδούς με φυσικές τεχνικές δυσκολίες.

Ανώτατος ποδηλατικός χρόνος 1:30 ώρα

Ανώτατος δρομικός χρόνος 1 ώρα.

Ο αγώνας θα περιλαμβάνει αποκλεισμό των ομάδων που δεν ολοκλήρωσαν τον πρώτο ποδηλατικό γύρο με την εκκίνηση του προπορευόμενου δρομέα του αγώνα.

Η διαδρομή και τα υψομετρικά παρατίθενται στο τέλος της προκήρυξης.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ- ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ

Έγκυρος τερματισμός θεωρείται ο τερματισμός του ποδηλάτη και του δρομέα εντός των χρονικών ορίων τηρώντας την διαδρομή και τους κανόνες του αγώνα.

Θα βραβευτούν οι τρεις πρώτες ομάδες στην γενική κατηγορία με τον καλύτερο χρόνο.

Στην πρώτη ομάδα θα απονεμηθεί το jersey στον ποδηλάτη και το τεχνικό μπλουζάκι του αγώνα στον δρομέα.

Οι τρείς πρώτες κατηγορίες θα λάβουν αναμνηστικό έπαθλο θέσης.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ – ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ

Για τους κανονισμούς , ενστάσεις και απρόβλεπτα ισχύουν οι κανονισμοί της ΕΟΠ για την ποδηλασία και θα αποφασίζει επιτόπου η αγωνόδικος επιτροπή του αγώνα.

Απαγορεύεται η απόρριψη αντικειμένων κατά την διάρκεια του αγώνα με ποινή αποκλεισμού.

Απαγορεύεται η αντιαθλητική συμπεριφορά με ποινή αποκλεισμού.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Θα υπάρχει ιατρός του αγώνα και διασώστης ΕΚΑΒ στα δύσκολά σημεία της διαδρομής. Εθελοντές – κριτές κατά μήκος της διαδρομής.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΕΡΒΙΣ

Θα υπάρχει τεχνικός έλεγχος των ποδηλάτων πλησίον της εκκίνησης. Οι ποδηλάτες είναι υπεύθυνοι για την επισκευή και την επιδιόρθωση των ποδηλάτων με σκοπό την ολοκλήρωση του αγώνα, χωρίς την ευθύνη του διοργανωτή.

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

Θα υπάρχει τροφοδοσία πλησίον της εκκίνησης για τους αθλητές και υδροδοσία εντός της ζώνης αλλαγής. Όλοι οι αθλητές είναι υπεύθυνοι για να μεριμνήσουν για την επαρκή τροφοδοσία και υδροδοσία κατά την διάρκεια του αγώνα.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ.

Υπεύθυνος του αγώνα είναι ο Πρέζας Νικόλαος, πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου Κω.

Τηλ. 6944265012, email :Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ice_screenshot_20200130-214455.png

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ADVERTORIALS