Κως: Φίλοι του ποδηλάτου - Παγκόσμια ημέρα ποδηλασίας

Κως: Φίλοι του ποδηλάτου - Παγκόσμια ημέρα ποδηλασίας

Δελτίο Τύπου

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ σήμερα ἄλλο ένα γεγονός στό Νησὶ του Ποδηλάτου χωρίς καμία ἀναφορά ἀπό τα θεσμικά ὄργανα (Δῆμο,Περιφέρεια) χωρίς καμία δράση ἀπό τα αθλητικα σωματεῖα ποῦ δραστηριοποιοῦνται στο νησί μας, φαίνεται και ἤμαστε ἐπηρεασμένοι ἀκόμα ἀπό τον ἀπόηχο των ἐκλογῶν .......

Να αναφερουμε τουλάχιστον κάποιες πληροφορίες για την χρησιμότητα της χρήσης του ποδηλάτου.                   Στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Δανίας, μελέτησαν τις συνήθειες ἄσκησης ανάμεσα σε μια μεγάλη ομάδα παιδιών, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα παιδιά που πήγαιναν στο σχολείο με ποδήλατο είχαν καλύτερη φυσική κατάσταση και αρρώσταιναν λιγότερες φορές σε σχέση με τα παιδιά που τα πήγαιναν οι γονείς τους στο σχολείο με το αυτοκίνητο και εκτός απ αυτό, που ενδεχομένως να θεωρείτε προφανές, τα παιδιά που δεν πήγαιναν με ποδήλατο στο σχολείο αντιλαμβάνονταν τον εαυτό τους ως λιγότερο ευτυχισμένα, πιο ανήμπορα, πιο κουρασμένα και πιο μόνα σε σχέση με τα παιδιά που ποδηλατούσαν.
Βοηθάει τα παιδιά να γίνουν εξυπνότερα .

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι η ποδηλασία ως μια μορφή άσκησης οξύνει τη σκέψη, καθώς αναζωογονεί τα νευρικά κύτταρα δίνοντας το έναυσμα για την παραγωγή και αποστολή πρωτεϊνών προς τους νευροδιαβιβαστές και αποδείχθηκε πως τα παιδιά που ποδηλατούσαν είχαν χαμηλότερο στρες αλλά και μεγαλύτερη ικανότητα συγκέντρωσης και απομνημόνευσης
Βοηθάει τα παιδιά να έχουν καλύτερη διάθεση.

Όλο και περισσότερες μελέτες υποστηρίζουν το γεγονός ότι η ποδηλασία βελτιώνει τη διάθεση, απελευθερώνει το άγχος δημιουργώντας μια έκρηξη ενδορφινών στον εγκέφαλο του παιδιού, κάτι που πολύ εύκολα μπορεί να γίνει αντιληπτό αν απλά παρατηρήσετε τις εκφράσεις των παιδιών όταν ποδηλατούν.
Ευαισθητοποιεί τα παιδιά απέναντι στο περιβάλλον

Η ποδηλασία φέρνει τα παιδιά πιο κοντά στην φύση σε σχέση με τα περισσότερα αθλήματα, κάτι που τα κάνει να μαθαίνουν από μικρή ηλικία να σέβονται το περιβάλλον και να φέρονται με μία πιο υπεύθυνη στάση απέναντι σε αυτό. Αναγνωρίζουν έγκαιρα την φθορά που μπορεί να προκαλέσει ο άνθρωπος στην φύση και λαμβάνουν πιό ενεργή στάση αντίστασης απέναντι σε κάθε έναν που το καταστρέφει.
Βοηθάει τα παιδιά να ωριμάσουν

Σε αντίθεση με τα περισσότερα αθλήματα, όπου ένα λάθος απλά θα στείλει την “μπάλα στην κερκίδα”, η ποδηλασία “αναγκάζει” τα παιδιά να ωριμάσουν γρηγορότερα σε σχέση με τους συνομήλικους τους,αφού μαθαίνουν από μικρή ηλικία πως τα λάθη τους έχουν άμεσο αντίκτυπο και τις περισσότερες φορές είναι οδυνηρά. Τα παιδιά μαθαίνουν από πολύ μικρή ηλικία πως κάθε φορά που κρατάνε το τιμόνι στα χέρια τους πρέπει να φέρονται υπεύθυνα και ώριμα κάτι που θα λειτουργήσει σαν μια μεγάλη παρακαταθήκη για το μέλλον και την οδηγική συμπεριφορά που θα αναπτύξουν ως ενήλικες.
Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να επιλέξετε την ποδηλασία οχι μονο σαν το άθλημα αλλα σαν τροπο μετακίνησης για το παιδιά σας και για εσας .

Ας μην ξεχνάμε πως το ποδήλατο είναι αυτό που μας χαρίζει για πρώτη φορά την αίσθηση της αυτονομίας και της ελευθερίας, κάτι που σίγουρα ξανανιώθουμε κάθε φορά που μας δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε ποδήλατο.

Κως: Φίλοι του ποδηλάτου

ADVERTORIALS