Η ανάλυση του Τότεναμ – Άγιαξ στο Foxbet.gr

Η ανάλυση του Τότεναμ – Άγιαξ στο Foxbet.gr

Πρεμιέρα έχουμε την Τρίτη στην ημιτελική φάση του Champions League, με ματσάρα στο Λονδίνο. Η Τότεναμ υποδέχεται τον Άγιαξ στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι. Δείτε την ανάλυση και το προγνωστικό του Foxbet.gr.

Τότεναμ

Πήγε από την... κόλαση στον παράδεισο στη ρεβάνς με τη Μάντσεστερ Σίτι, αφού το γκολ του Αγουέρο στις καθυστερήσεις που την απέκλειε ακυρώθηκε μέσω VAR, τελικά ηττήθηκε με 4-3 το οποίο όμως σε συνδυασμό με το υπέρ της 1-0 του Λονδίνου την έστειλε στην επόμενη φάση. Σημαντικό επίτευγμα, είναι μόλις η 2η φορά που η Τότεναμ φτάνει στους «4» της διοργάνωσης (η πρώτη ήταν 57 χρόνια πριν). Στο πρωτάθλημα, παρέταξε βασικούς υποδεχόμενη τη Γουέστ Χαμ, ήταν όμως κακή και ηττήθηκε δίκαια με 1-0. Υστέρησε στην τελική προσπάθεια και ήταν ευάλωτη στην κόντρα, θα μπορούσε να δεχτεί περισσότερα τέρματα αν δεν ήταν σε καλή μέρα ο κίπερ Γιορίς. Ήταν η πρώτη ήττα στο νέο της σπίτι (3-0-1 σε όλες τις διοργανώσεις), αλλά και η πρώτη φορά που παραβιάστηκε η εστία της σε αυτό. «Θα είναι ένα μαγικό βράδυ, ουδείς περίμενε να παίξουμε τόσο γρήγορα ημιτελικό στο νέο γήπεδο. Είναι ένα παιχνίδι που δεν επιτρέπεται να είσαι κουρασμένος», δήλωσε ο προπονητής Ποκετίνο. Εκτός ευρωπαϊκής λίστας ο επιθετικός Γιάνσεν.

Αγωνιστικά Νέα: Υπάρχουν τεράστια προβλήματα. Κυριότερο αυτό του 1ου σκόρερ και αρχηγού Χάρι Κέιν (Ε, 8/5, 28/17), ο οποίος τραυματίστηκε στο πρώτο ματς με τη Σίτι κι έκτοτε δεν έχει αγωνιστεί. Τιμωρημένος ο εξτρέμ Σον (10/4, 30/12), ενώ συνεχίζουν εκτός οι τραυματίες Οριέ (Α, 5/0, 8/0), Γουίνκς (Μ, 9/0, 26/1) και Λαμέλα (ΜΕ, 8/1, 18/4). Αμφίβολοι με τις πιθανότητες υπέρ τους οι Βερτόνχεν (Α, 7/1, 22/1), Σισοκό (Μ, 7/0, 27/0). Ο πρώτος μαζί με τους Αλντερβάιρελντ, Σάντσες και Έριξεν, έχουν αγωνιστεί στον Άγιαξ.

Πιθανή ενδεκάδα: (4-3-2-1): Γιορίς – Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν (ή Σάντσες), Ρόουζ – Ντάιερ, Σισοκό, Έριξεν – Άλι, Λούκας Μόουρα – Γιορέντε

Άγιαξ

Εξέπληξε ευχάριστα για μία ακόμη φορά φέτος, επικρατώντας 2-1 της Γιουβέντους στο Τορίνο (1-1 το πρώτο ματς στο Άμστερνταμ). Μάλιστα, δεν το έκανε με αντιποδόσφαιρο, ή με... κλεφτοπόλεμο, αλλά έπαιξε στα ίσια τη «Γηραιά Κυρία» και βάσει εμφάνισης άξιζε να κερδίσει με ευρύτερο σκορ. Προκρίθηκε ξανά σε ημιτελικά μετά το 1997 κι από τη στιγμή που ήδη απέκλεισε Ρεάλ, Γιουβέντους έχει κάθε δικαίωμα να αισιοδοξεί. Στο πρωτάθλημα είχε «ρεπό» μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας να μεταθέσει ολόκληρη την αγωνιστική έτσι ώστε να προετοιμαστεί όσο γίνεται καλύτερα για το αποψινό ματς. Στο πιο πρόσφατο επιβλήθηκε 4-2 της Φιτέσε και παρέμεινε στην κορυφή της κατάταξης, «έχοντας» στην ισοβαθμία την Αϊντχόφεν (+10 στη διαφορά τερμάτων, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος). Την Κυριακή αντιμετωπίζει τη Βίλεμ στον τελικό του Κυπέλλου Ολλανδίας. «Είναι απίστευτο που φτάσαμε έως τα ημιτελικά, κανείς δεν το περίμενε. Έχω πίστη στην ομάδα, τους παίκτες και το πλάνο που εφαρμόζουμε», είπε ο κόουτς Τεν Χαχ.

Αγωνιστικά Νέα: Δεν έχουν αναφερθεί σημαντικές απουσίες. Αποθεραπεύτηκε ο δεξιός μπακ Μαζραουί (15/2, 26/1), ο οποίος όμως το τελευταίο διάστημα (από τότε που πήρε κόκκινη για απερίσκεπτη ενέργεια στο ντέρμπι με την Αϊντχόφεν) έχει χάσει τη θέση του στο αρχικό σχήμα από τον πιο έμπειρο Φέλτμαν (3/0, 8/1). Εδώ και πολλούς μήνες απουσιάζουν ο μέσος Άιτινχ (5/0, 7/0) και ο επιθετικός Μπαλντέ. Ο μέσος όρος ηλικίας της ενδεκάδας είναι ο 2ος μικρότερος από τις 32 ομάδες που συμμετείχαν στους ομίλους.

Πιθανή ενδεκάδα: (4-3-3): Ονανά – Φέλτμαν (ή Μαζραουί), Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Ταγλιαφίκο – Φαν ντε Μπέικ, Φρένκι ντε Γιονγκ, Σένε – Ζίγεχ, Τάντιτς, Νέρες

Διαβάστε εδώ το προγνωστικό του Foxbet.gr

ADVERTORIALS