“GRANDFONDO 2019” - Ξεκινάει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ποδηλασίας στην Κω. Μια γιορτή του αθλητισμού στο νησί μας

“GRANDFONDO 2019” - Ξεκινάει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ποδηλασίας στην Κω. Μια γιορτή του αθλητισμού στο νησί μας

Μια τεράστια αθλητική διοργάνωση με ποδηλάτες από 26 χώρες, θα πραγματοποιηθεί από αύριο 19 Απριλίου έως και την Κυριακή 21 Απριλίου, στο νησί μας.

Πρόκειται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ερασιτεχνών της UCI, το οποίο πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο νησί μας, ενώ παράλληλα διεξάγεται και ο διήμερος αγώνας Kos Junior Fondo για ηλικίες 8 με 16 ετών.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. Στο πάνελ βρισκόντουσαν ο Δήμαρχος Κω Κυρίτσης Γιώργος, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για τον Αθλητισμό Θάνος Σταματάκης, η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Ευρυδίκη Νάκη, ο Πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου Κω, Νίκος Πρέζας και ο Γιώργος Λεβεντάκης εκπρόσωπος της SPORTS TOURS HELLAS P.C.C .

Τον λόγο αρχικά πήρε ο κ. Σταματάκης ο οποίος επεσήμανε το πόσο σημαντική είναι η συγκεκριμένη διοργάνωση για το νησί μας και την μεγάλη προσπάθεια του Δήμου Κω να στηρίξει μια τέτοια παγκόσμια διοργάνωση η οποία βοηθάει σημαντικά στην προβολή της Κω σε όλο τον κόσμο.

Ο Δήμαρχος Κω ανέφερε ότι πέρα από την θάλασσα, τον ήλιο κλπ τέτοιου είδους διοργανώσεις προσφέρουν τα μέγιστα στο να αναδειχθεί και ο αθλητικός τουρισμός στο νησί μας. Τόνισε την καλή συνεργασία που έχει ο Δήμος Κω με την Περιφέρεια αφού με την μεταξύ τους συνεργασία βοηθούν τη διοργάνωση την οποία έφερε στο νησί μας ο κ. Λεβεντάκης και η Sports Tours Hellas. Ακόμα ο Δήμαρχος Κω σχολίασε για το οδικό δίκτυο του νησιού, το οποίο έχει πληγεί από τις έντονες βροχοπτώσεις του χειμώνα, πως καλύφθηκαν με πίσα τα σημεία των δρόμων όπου θα διεξαχθεί η συγκεκριμένη διοργάνωση ενώ το επόμενο διάστημα οι ασφαλτοστρώσεις θα συνεχιστούν και στο υπόλοιπο νησί.

Η κ. Νάκη με την σειρά της τόνισε ότι η Περιφέρεια βρίσκεται και θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα σε τέτοιου είδους διοργανώσεις οι οποίες ανοίγουν σημαντικές προοπτικές για τον αθλοτουρισμό στην Κω.

Ο Πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου Κω κ. Νίκος Πρέζας σημείωσε πως πλέον είναι στο χέρι μας αυτή η διοργάνωση να γίνει θεσμός κάνοντας το νησί μας δημοφιλή προορισμό για τους λάτρεις της ποδηλασίας σε όλο τον κόσμο. Ο κ. Πρέζας ανέφερε τις διαδρομές οι οποίες θα είναι οι εξής:

19/4 Στην Μαρίνα της Κω. Χρονομέτρηση ΙΤΤ .

Αποκλεισμένη η περιοχή από την Μαρίνα μέχρι τα Θερμά. Ώρες 11:00 με 16:00.

Αυτές τις ώρες θα κινούνται αθλητές από την Μαρίνα προς το Ψαλίδι και τα Θερμά με επιστροφή στην Μαρίνα της Κω. Ο δρόμος θα είναι αποκλεισμένος γι’ αυτό οι οδηγοί να μεριμνήσουν την αποφυγή αυτών των οδών και την συμμόρφωσή τους με τις υποδείξεις των αστυνομικών οργάνων.


20/4 Αγώνας Junior Race.

Χαρακτηριστικό της ασφάλειας του αγώνα η κίνηση παιδιών στις παρακάτω διαδρομές και η ύπαρξη συνοδών/ θεατών επί της οδού Αιγαίου στο ξεν. Πέλαγος.

Αποκλεισμένη περιοχή 10:00 με 13:00.

Οδός Αιγαίου (ξεν. Πέλαγος) προς Τιγκάκι.

Κύκλος . οδός Αιγαίου ξεν. Πέλαγος- Εθ. Πολεμιστών – Ολυμπίας (πυροσβεστική)


21/4. ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΤΟΧΗΣ

Αποκλεισμένη περιοχή 10:00 με 11:00

Μαρίνα Κω σταδιακά μέχρι λίμνη Πυλί.

11:00 με 14:00

ΚΥΚΛΟΣ Λίμνη Πυλί – Πυλί – ιταλικός δρόμος προς Καρδάμαινα – επαρχιακός Καρδάμαινα – Κύκλος Αντιμάχεια – κύκλος Μαστιχαρίου – Μαστιχάρι στροφή βενζινάδικο με κατεύθυνση Κω – επαρχιακός Κω προς λίμνη Πυλίου. 3 ΚΥΚΛΟΙ

13:00 με 15:00

Πυλί, Αγ. Γεώργιος προς Αμανιού, Λαγούδι, Ευαγγελίστρια, Ζιά.


Τέλος τον λόγο πήρε ο κ. Λεβεντάκης ο οποίος είναι και ο άνθρωπος που έφερε στο νησί μας την συγκεκριμένη διοργάνωση. Ο κ. Λεβεντάκης τόνισε την σημαντική βοήθεια από τον Δήμο και την Περιφέρεια αλλά και την ζεστασιά με την οποία οι Κώοι αγκάλιασαν τη διοργάνωση με αποτέλεσμα να πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε, 360 αθλητές από 26 χώρες θα πάρουν μέρος στους αγώνες, ενώ 65 εθελοντές θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την άρτια διεξαγωγή των αγώνων.

ADVERTORIALS