Στο σεμινάριο Shito-ryu Karate-do και Kobudo, ο Δάσκαλος του Αθλητικού Συλλόγου Αετός Κω, Απόστολος Παπανικολάου

Στο σεμινάριο Shito-ryu Karate-do και Kobudo, ο Δάσκαλος του Αθλητικού Συλλόγου Αετός Κω, Απόστολος Παπανικολάου

Στις 26 & 27 Ιανουαρίου 2019, διεξήχθη σεμινάριο Shito-ryu Karate-do και Kobudo (παραδοσιακά όπλα) από την Ελληνική Οργάνωση και τον εκπρόσωπο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Shito-ryu Karate-do, Γιώργο Πελέκη (6ο Νταν).

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και δίδαξε ο Ελληνοαυστραλός παγκοσμίου φήμης Δάσκαλος, Con Kassis (8o Νταν - Μάστερ) με την βοήθεια του μαθητή του Γιώργου Πελέκη. Ο Con Kassis ήταν από τους λίγους προσωπικούς μαθητές του Soke Kenei Mabuni επι 29 χρόνια.Είναι επικεφαλής στο Shito-ryu στην Αυστραλία και ο πρώτος μη Ιάπωνας που είχε την θέση του Αντιπροέδρου στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Shito-ryu Karate-do / Shitokai. Είναι Διαιτητής Α' στο Kumite & στα Kata και τέως Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε (WKF) - η υψηλότερη θέση Διαιτησίας στον κόσμο.

Σήμερα είναι μέλος στην Επιτροπή Κανονισμών Αγώνων και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Καράτε (WKF) - η υψηλότερη Τεχνική θέση στον κόσμο. Να τονιστεί ότι στην ιστορία από ιδρύσεως της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε είναι ο πρώτος Δυτικός που έγινε Πρόεδρος στην Τεχνική Επιτροπή.

Τέλος είναι ένας απο τους ανθρώπους που δούλεψε σκληρά και δουλεύει ακόμα για να γίνει το Καράτε Ολυμπιακό Άθλημα και να συμμετέχει στο Τόκυο το 2020. Το σεμινάριο είχε ως κύρια θέματα την εκμάθηση και ανάλυση των Kata με απίστευτες λεπτομέρειες καθώς και το παραδοσιακό όπλο "Bo" (κοντάρι). Ανάμεσα στους συμμετέχοντες που παρακολούθησαν το σεμινάριο ήταν και ο εκπρόσωπος του Shito-ryu Karate-do στην Κω και Δάσκαλος του Αθλητικού Συλλόγου Αετός Κω, Απόστολος Παπανικολάου.

Ο κος Παπανικολάου αυτή την φορά είχε την τιμή να διδαχθεί δίπλα σε έναν σπουδαίο Δάσκαλο και δηλώνει ευτυχής που καταφέρνει να βρίσκεται δίπλα σε καταξιωμένους ανθρώπους γνωρίζοντας καλά πως ο σκοπός των σεμιναρίων είναι να διευρύνουν και να βελτιώνουν συνεχώς τις γνώσεις αλλά και την τεχνική.

ME ΤΙΜΗ ΤΟ Δ.Σ
ΑΕΤΟΣ ΚΩ

zamagias