Το... θαύμα της Σεβίλλης!

Το... θαύμα της Σεβίλλης!

Συμπληρώνονται 35 χρόνια από την επική πρόκριση της Ισπανίας στο EURO του 1984, μετά το ιστορικό 12-1 επί της Μάλτας.

Η «Φούρια Ρόχα» χρειαζόταν νίκη με 11 γκολ διαφορά επί της Μάλτας για να ξεπεράσει στην ισοβαθμία την Ολλανδία και το κατάφερε μέσα στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» της Σεβίλλης. Το ημερολόγιο έδειχνε 21 Δεκεμβρίου του 1983, όταν η Εθνική ομάδα της Ισπανίας πέτυχε έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς άθλους της ιστορίας της, καταφέρνοντας το ακατόρθωτο.

Βέβαια, για τους Ισπανούς είναι μία από τις πιο ιστορικές βραδιές στην ποδοσφαιρική τους ιστορία. Για τους Μαλτέζους η πιο ντροπιαστική νύχτα. Για τους Ολλανδούς σκάνδαλο. Για κάποιους ουδέτερους μία τεράστια ποδοσφαιρική υπέρβαση, για άλλους ένα από τα τρία πιο ύποπτα παιχνίδια στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου (μαζί με το Αργεντινή Περού το 1978 και το Δ. Γερμανία-Αυστρία το 1982). Και αυτό γιατί η Ισπανία κέρδισε με 12-1, δηλαδή με 11 γκολ διαφορά, ακριβώς όσα χρειαζόταν για να περάσει στην τελική φάση του Euro!

Δες εδώ τη συνέχεια για το… θαύμα που πέτυχε η Ισπανία!

Μπορείτε να επισκέπτεστε καθημερινά το betmasters.gr και να διαβάζετε τα καλύτερα προγνωστικά στοιχήματος από έμπειρους tipsters, αλλά και να μοιράζεστε και τις δικές σας προτάσεις με την στοιχηματική μας κοινότητά, μέσω του Live Chat

ADVERTORIALS