Δολοφονία εργολάβου στη Ρόδο: Η αναγνώριση οφειλής, οι πλαστές επιταγές και η μοιραία συνάντηση

Δολοφονία εργολάβου στη Ρόδο: Η αναγνώριση οφειλής, οι πλαστές επιταγές και η μοιραία συνάντηση

Σε δύο ισχυρά χτυπήματα που δέχθηκε στο κεφάλι οφείλεται ο θάνατος του 46χρονου εργολάβου το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε σε ερημικό δρόμο μεταξύ Ψίνθου και Αφάντου στη Ρόδο

Για τη δολοφονία του 46χρονου έχουν συλληφθεί ένας 53χρονος ξενοδόχος, ο οποίος και ομολόγησε την πράξη του, καθώς και ο γιος του για συνέργεια. 

Ο εργολάβος, πατέρας τριών παιδιών, αγνοούνταν από τις 28 Αυγούστου, όταν και είχε ραντεβού με τον 53χρονο προκειμένου να του δώσει οφειλόμενα στο πλαίσιο συμφωνίας που είχαν συνάψει. 

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του kathimerini.gr, ο δράστης όφειλε περίπου 100.000 ευρώ στο θύμα για εργασίες που αφορούσαν στη δημιουργία 40 δωματίων τα οποία προορίζονταν για ενοικίαση σε τουρίστες. Μάλιστα οι δυο τους είχαν υπογράψει και σχετική αναγνώριση οφειλής το 2019, σύμφωνα με την οποία, ο ξενοδόχος είχε δεσμευθεί να καταβάλει στο θύμα 10.000 ευρώ τον μήνα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας του θύματος, κ. Μηνά Τσέρκη, δεν καταβλήθηκε ποτέ ούτε μία δόση.

Αντίθετα, όπως σημείωσε ο κ. Τσέρκης επικαλούμενος τον αδερφό του θύματος, πριν από τρεις μήνες ο καθ’ ομολογίαν δράστης φέρεται να τους είχε προσκομίσει τρεις επιταγές οι οποίες όμως αποδείχθηκαν πλαστές. 

Η εξαφάνιση και οι αρχικοί ισχυρισμοί του δράστη

Από την αρχή που ξεκίνησε η έρευνα για τον εντοπισμό του εργολάβου, ο οποίος όπως προαναφέρθηκε αγνοούνταν από τις 28 Αυγούστου, η οικογένεια του θεωρούσε ως κύριο ύποπτο τον εν λόγω ξενοδόχο. «Η οικογένεια γνώριζε πως την ημέρα που εξαφανίστηκε ο 46χρονος είχε δώσει ραντεβού με τον 53χρονο. Όταν κλήθηκε αρχικά ο ξενοδόχος για κατάθεση την επόμενη ημέρα της εξαφάνισης αρνήθηκε πως είχε επικοινωνήσει με το θύμα, υποστηρίζοντας πως τον κάλεσε στο κινητό και δεν απάντησε, προσθέτοντας παράλληλα πως όχι μόνο δεν έγινε κάποιο ραντεβού, αλλά και πως δεν όφειλε κανένα χρηματικό ποσό. Όταν όμως έγινε άρση απορρήτου διαπιστώθηκε πως είχαν μιλήσει και η κλήση είχε διάρκεια. Όταν μάλιστα άνοιξαν και οι κάμερες των καταστημάτων, διαπιστώθηκε πως έλεγε ψέματα ότι δεν ήταν στην περιοχή» σημείωσε ο κ. Τσέρκης. 

Παράλληλα, ο δικηγόρος της οικογένειας, μιλώντας στο kathimerini.gr, έκανε λόγο για προμελετημένο έγκλημα στο οποίο συμμετείχε και ο γιος του ξενοδόχου. 

«Από τον σωματότυπο του θύματος φαίνεται πως ο καθ’ ομολογίαν δράστης δεν θα μπορούσε να του αφαιρέσει τη ζωή χωρίς τη συμμετοχή του γιου του. Ήταν ιδιαίτερα ογκώδης, ενώ οι δύο συλληφθέντες υπολείπονται σωματικά. Από την ιατροδικαστική εξέταση φάνηκε πως ο θάνατος επήλθε από χτυπήματα στο κεφάλι, την ώρα που ο ξενοδόχος υποστήριζε πως τον έπνιξε με σχοινί. Θεωρούμε πως την ώρα που ο ένας προσπαθούσε να τον πνίξει, ο γιος του του έδινε χτυπήματα στο κεφάλι. Όσον αφορά στο εάν το έγκλημα ήταν προμελετημένο, ζητήθηκαν οι σκληροί δίσκοι του ξενοδοχείου, όμως δεν δόθηκαν με την δικαιολογία ότι τους καλοκαιρινούς μήνες οι δίσκοι αφαιρούνται. Πρόκειται για αστεία δικαιολογία. Τώρα που υπήρξε ομολογία δεν έχουν λόγο να κρατούν τους σκληρούς δίσκους και καλό θα ήταν να τους παραδώσουν για να δούμε αν αφαιρέθηκαν πριν το ραντεβού. Αν αφαιρέθηκαν πριν σημαίνει πως το έγκλημα ήταν προμελετημένο. Άλλωστε ποιος ξενοδόχος κυκλοφορεί στον δρόμο με σχοινιά και άλλα τέτοια πράγματα;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσέρκης. 

Να σημειωθεί πως, πατέρας και γιος, προανακριτικά, δηλώνουν ότι επρόκειτο για ατύχημα υποστηρίζοντας πως προηγήθηκε επεισόδιο με τον 46χρονο Αλβανό, ο οποίος σε κατάσταση μέθης φέρεται να επιτέθηκε στον 20χρονο γιο του ξενοδόχου. Στην προσπάθειά του να σώσει το παιδί του, δηλαδή να αμυνθεί, ο 53χρονος υποστηρίζει πως μπήκε στη μέση και τον χτύπησε.

Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

kathimerini.gr

ADVERTORIALS