Διευρυμένη σύσκεψη στα Δωδεκάνησα για τη λειτουργία των αστυνομικών και λιμενικών υπηρεσιών

Διευρυμένη σύσκεψη στα Δωδεκάνησα για τη λειτουργία των αστυνομικών και λιμενικών υπηρεσιών

Την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε διευρυμένη συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων των Ενώσεων Βόρειας, Νότιας Δωδ/νησου και Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δωδ/νησου όπου είχαν προσκληθεί όλοι οι Βουλευτές του Νομού.

Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ. Εμμανουήλ (Μάνος) Κόνσολας, κ. Βασίλειος Υψηλάντης, κα Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη, & κ. Ιωάννης Παππάς.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, αναλύθηκαν λεπτομερώς τα ζητήματα της λειτουργίας των Αστυνομικών & Λιμενικών Υπηρεσιών στα μικρά και μεγάλα νησιά. Ιδιαίτερη έμφασή δόθηκε στο μεταναστευτικό και στις συνεχώς εντεινόμενες προσπάθειες παράνομων αφίξεων από τα απέναντι παράλια, την λειτουργία των λιμανιών που είναι πύλες εισόδου στη Χώρα, άλλα και της εμφανής και αποτελεσματικής παρουσίας της Αστυνομίας στην περιοχή μας.

Από την συζήτηση, προέκυψε η επιβεβλημένη ανάγκη για την επιπλέων θωράκιση των θαλασσίων συνόρων του νομού, όπως και η άμεση ενίσχυση των Αστυνομικών και Λιμενικών Υπηρεσιών προκειμένου μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες της τουριστικής περιόδου αλλά και στην αποτελεσματικότητα τους και την εμπέδωση τους αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους και επισκέπτες της ακριτικής περιοχής μας .

Κλείνοντας, συμφωνήθηκε ότι όλες οι πλευρές θα καταβάλουν άμεσα κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που αναδείχτηκαν.

ADVERTORIALS