Ανακοίνωση του λιμενικού - Περισσότεροι από 120 αλλοδαποί επιχείρησαν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Κω

Ανακοίνωση του λιμενικού - Περισσότεροι από 120 αλλοδαποί επιχείρησαν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Κω

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ


Πέντε (05) συνολικά περιστατικά κατά τα οποία λέμβοι με περισσότερους από εκατόν είκοσι (120) αλλοδαπούς επιχείρησαν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, καταγράφηκαν σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της ν. Κω.

Και στις πέντε περιπτώσεις, περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής συνεπικουρούμενα από κοινοτικά μέσα της δύναμης FRONTEX, ήταν παρόντα στο πεδίο και ανέλαβαν την διαχείριση των περιστατικών, ενώ καμία από τις παραπάνω λέμβους δεν εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Άπαντες οι αλλοδαποί επιβαίνοντες περισυνελέγησαν τελικά από τουρκικές ακταιωρούς, οι οποίες καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας απουσίαζαν από το πεδίο και κατέφθασαν καθυστερημένα στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή κατόπιν έγκαιρης ειδοποίησης από το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Επισημαίνεται για ακόμα μία φορά ότι το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, στο πλαίσιο των εφαρμοζόμενων εθνικών μέτρων για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής πίεσης, λαμβάνει όλα τα προσήκοντα μέτρα για την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αποφασιστικότητα, σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, έχοντας ως πρωταρχικό του μέλημα την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα που αποτελεί την ύψιστη επαγγελματική και ηθική υποχρέωση του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

ADVERTORIALS