Ο Κ. Σφακιανάκης ξεκαθάρισε πως σκοπός της διεύθυνσης ηλεκτρονικού εγκλήματος είναι να μπαίνει όλος ο κόσμος στο ίντερνετ με ασφάλεια καθώς όπως δήλωσε ''χωρίς το ίντερνετ δεν μπορούμε να ζήσουμε'' .Ακόμα μίλησε για την αυριανή ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 στο συνεδριακό κέντρο του Ξενοδοχείο ΠΑΝΟΡΑΜΑ(Κυπριώτης) η οποία είναι ανοικτή προς όλους του πολίτες της Κω οποίοι στο τέλος της εκδήλωσης θα μπορέσουν να πάρουν και βεβαίωση για την παρακολούθηση της ημερίδας.
Στην συνέχεια ο κ. Σφακιανάκης αναφέρθηκε σε ενδιαφέροντα στοιχεία που έχουν προκύψει από έρευνες λέγοντας πως το 93% των παιδιών ήλικίας 13-18 μπαίνει καθημερινά στο ίντερνετ ενώ 3.000.000 Έλληνες μπαίνουν τουλάχιστον μια φορά καθημερινά στο Facebook.
Μετά από μια μικρή εισαγωγή για την αυριανή ημερίδα ο κ. Σφακιανάκης απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.Όσον αφορά σε ερωτήσεις που του έγιναν για το Facebook δήλωσε πως όλα τα στοιχεία που οι χρήστες του ανεβάζουν καθημερινά αποθηκεύονται και ανήκουν στην εταιρεία του facebook για πάντα ακόμα και αν ο χρήστης σβήσει το προφίλ του,ενώ σε λίγα χρόνια είναι πολύ πιθανό ορισμένες από τις πληροφορίες που έχει το facebook να πωλούνται.
Σε ερώτηση που του έγινε για το ποια είναι η νομοθεσία για τα ανώνυμα σχόλια τα οποία αναφέρονται σε πρόσωπα που μπορεί να θίγονται ή σε καταγγελίες των αναγνωστών σε διάφορα sites τόνισε πως δεν υπάρχει νόμος που να επιτρέπει στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος να κάνει άρση απορρήτου παρόλο που ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει κάνει γνωμοδότηση ότι δεν υπάρχει απόρρητο στο διαδίκτυο,με λίγα λόγια δηλαδή ο καθένας μπορεί να συκοφαντεί τους πάντες χωρίς την παραμικρή κύρωση.
Ο κ. Σφακιανάκης μίλησε ακόμα και για το πολύτιμο έργο της υπηρεσίας του καθώς με την άμεση παρέμβαση της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος έχουν προλάβει 223 συμπολίτες μας από την αυτοκτονία.
Δείτε τα βίντεο και τις ερωτήσεις που έγιναν στον κ. Σφακιανάκη.
http://www.youtube.com/watch?v=_KYGb48fqOQ