42 παράνομοι μετανάστες σήμερα το πρωί στο Ψαλίδι- Γιατί παρατηρείται «απόβαση» παράνομων μεταναστών και  προσφύγων στα νησιά

42 παράνομοι μετανάστες σήμερα το πρωί στο Ψαλίδι- Γιατί παρατηρείται «απόβαση» παράνομων μεταναστών και  προσφύγων στα νησιά

Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα δύο (42) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή ''ΨΑΛΙΔΙ'' ν. Κω, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβησαν στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον επιβατικό λιμένα Κω.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Γιατί παρατηρείται το νέο κύμα παράνομων μεταναστών και  προσφύγων στα νησιά
Ο λόγος πίσω από αυτή την «απόβαση» παράνομων μεταναστών και προσφύγων στα ελληνικά νησιά βρίσκεται στους μαζικούς εκτοπισμούς από την Κωνσταντινούπολη. Τον τελευταίο 1,5 μήνα σύμφωνα με το iefimerida.gr 20.000 πρόσφυγες και μετανάστες εκτοπίστηκαν από την Κωνσταντινούπολη (στην οποία έχουν βρει καταφύγιο περί τους 500.000 πρόσφυγες) στο πλαίσιο του κυβερνητικού σχεδίου για αποσυμφόρηση της πόλης από τους μετανάστες. Στους πρόσφυγες έχει δοθεί προθεσμία ως τις 30 Οκτωβρίου να αποχωρήσουν, με την προειδοποίηση πως σε διαφορετική περίπτωση θα σταλούν αναγκαστικά στην περιοχή πρώτης καταγραφής.

Αποτέλεσμσα αυτού, να δημιουργεί ένα νέο κύμα φυγής τους προς τα μικρασιατικά παράλια και από εκεί προς τα ελληνικά νησιά, την ώρα που τα κυκλώματα διακινητών βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να αυξήσουν τη δράση τους και τα κέρδη τους υπό την ανοχή των τουρκικών αρχών που με αυτόν τον τρόπο στέλνουν τα δικά τους μηνύματα στην Ελλάδα και την ΕΕ.

 Επίσης, ανησυχητικό είναι ότι  ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως  η Τουρκία περιμένει νέο κύμα προσφύγων από την Συρία.

«Θα είναι ψέμα αν πούμε πως στο Ιντλίμπ τα γεγονότα είναι στο σημείο που επιθυμούμε. Έχουν πεθάνει 60.000 άνθρωποι. Επίσης σχεδόν διπλασιάστηκαν οι προσφυγικές ροές. Έρχονται στα βόρεια της χώρας.  Πρέπει να λάβουμε μέτρα», είπε ο κ. Ερντογάν. 

ADVERTORIALS