Εξιχνιάστηκε υπόθεση διευκόλυνσης παράνομα εισερχόμενων αλλοδαπών. Συνελήφθησαν 5 άτομα στη Ρόδο

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διευκόλυνσης παράνομα εισερχόμενων αλλοδαπών. Συνελήφθησαν 5 άτομα στη Ρόδο

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διευκόλυνσης παράνομα εισερχόμενων αλλοδαπών στη χώρα μας

Συνελήφθησαν στη Ρόδο -5- άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διευκόλυνσης - μεταφοράς παράτυπων μεταναστών

Επιπλέον, εντοπίσθηκαν -10- παράτυποι μετανάστες υπήκοοι Συρίας

Εξιχνιάστηκε χθες (22.10.2017) από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού υπόθεση διευκόλυνσης παράνομα εισερχόμενων αλλοδαπών στη χώρα μας.

Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά πέντε άτομα, ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, τρεις υπήκοοι Συρίας (ένας άνδρας και δυο γυναίκες) ηλικίας 66, 63 και 29 ετών, καθώς και ένας 45χρονος ημεδαπός. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για, τα κατά περίπτωση αδικήματα, της διευκόλυνσης-μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών και παράνομης εισόδου διαμονής στη χώρα.

Επιπλέον, εντοπίσθηκαν -10- υπήκοοι Συρίας, οι οποίοι εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας πρώτες πρωινές ώρες χθες (22.10.2017), προερχόμενοι από τα τουρκικά παράλια.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συλλογής, ανάλυσης και αξιολόγησης των στοιχείων της υπόθεσης εξακριβώθηκε ότι, ο Αλβανός έχοντας ενοικιάσει τρία διαμερίσματα πολυκατοικίας στην πόλη της Ρόδου προέβη την 21.10.2017 στην υπενοικίαση δυο εξ αυτών στον 66χρονο Σύριο κατηγορούμενο με απώτερο σκοπό την παράνομη φιλοξενία μη νόμιμων μεταναστών που θα εισέρχονταν τις επόμενες ημέρες στην χώρα μας.

Ακολούθως, οι δυο κατηγορούμενες πρώτες πρωινές χθες (22.10.2017) με τη βοήθεια και επ’ αμοιβή του 45χρονου ημεδαπού παρέλαβαν από την Κρεμαστή Ρόδου και μετέφεραν στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα -10- υπηκόους Συρίας, που είχαν μόλις αποβιβαστεί παράνομα σε παραλιακή περιοχή, προκειμένου να αποφευχθεί ο εντοπισμός τους από τις διωκτικές αρχές.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ενώ για τους παράτυπους μετανάστες εφαρμόστηκε η διοικητική διαδικασία.

ADVERTORIALS