Ενώπιον της Δικαιοσύνης τρεις υποθέσεις βιασμών που έγιναν στην Κω

Ενώπιον της Δικαιοσύνης τρεις υποθέσεις βιασμών που έγιναν στην Κω

biasmosΤρείς υποθέσεις βιασμών θα απασχολήσουν το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου στις προγραμματισμένες για τον Μαϊο συνεδρίες του.

Στην πρώτη υπόθεση κατηγορούμενος είναι ο Φ. Γ. του Κ. κάτοικος Μυτιλήνης. Στις 5 Αυγούστου 2003 η αλλοδαπή μηνύτρια

 βρισκόταν με τρεις φίλες της στο μπαρ «Duke's» της Καρδάμαινας, όπου συνδιασκέδασε με τον κατηγορούμενο, τον οποίο είχε ξανασυναντήσει άλλη μία φορά και έναν φίλο του στρατιωτικό, που τον έβλεπε για πρώτη φορά.

Εν συνεχεία πήγαν όλοι μαζί σε άλλο κέντρο διασκέδασης, από το οποίο η μηνύτρια μετά τα μεσάνυχτα της 6ης Αυγούστου 2003 αποφάσισε να φύγει και να επιστρέψει στο ξενοδοχείο, όπου διέμενε, συνοδευόμενη από τον κατηγορούμενο και τον φίλο του με το αυτοκίνητο του τελευταίου, προκειμένου να πάρει χρήματα. Φτάνοντας στο ξενοδοχείο τους ζήτησε να την περιμένουν έξω, μέχρι να επιστρέψει. Ο κατηγορούμενος όμως φέρεται να την ακολούθησε και ασκώντας βία επιχείρησε να τη βιάσει εντός του δωματίου της.

Συγκεκριμένα κατηγορείται ότι την τράβηξε από τα μαλλιά, την έριξε στο κρεβάτι, την χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο και κρατώντας με το ένα του χέρι και τα δύο της χέρια, εκμεταλλευόμενος τη σωματική του ρώμη, την θώπευε στο αιδοίο. Ταυτοχρόνως φέρεται να την εξανάγκασε, χτυπώντας την, να προβεί σε πεολειχία, καίτοι αυτή αντιστεκόταν, μόλις δε επεχείρησε να ξεφύγει, τραβώντας την από τα μαλλιά και κρατώντας την από το λαιμό, την απείλησε.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο κατηγορούμενος θέλησε να έλθει σε εξώγαμη συνουσία μαζί της, αλλά μόλις του δήλωσε πως δήθεν ήταν έγκυος, υπαναχώρησε και απαίτησε από αυτήν, τραβώντας την από τα μαλλιά, να τον παρακολουθεί, ενώ ο ίδιος θα αυνανιζόταν, πράγμα το οποίο και έγινε, μέχρις ότου εκσπερμάτωσε επάνω στο κρεβάτι και αποχώρησε από το δωμάτιο της.

Κατά τη διάρκεια δε των ανωτέρω εισήλθε στο δωμάτιο και ο φίλος του κατηγορουμένου ο οποίος όμως αμέσως αποχώρησε, χωρίς να συμμετάσχει ή να παράσχει οιασδήποτε μορφής συνδρομή.

Λίγο αργότερα η κοπέλα προσήλθε στο Αστυνομικό Τμήμα Αντιμάχειας, και προέβη σε σχετική καταγγελία.

Στην δεύτερη υπόθεση κατηγορούμενος είναι ο G. F. του R., κάτοικος Κω. Ο κατηγορούμενος διατηρεί δύο μπαρ σε τουριστική περιοχή της Κω. Την 12η Μαϊου 2006, μια υπήκοος Μεγάλης Βρεττανίας μαζί με τη φίλη της, όντας ήδη ζαλισμένες επειδή είχαν καταναλώσει ποτά, πήγαν στο ένα μπαρ ιδιοκτησίας του προκειμένου όπως ισχυρίζονται να συζητήσουν μαζί του για τους όρους εργασίας τους στο άλλο κατάστημα του.

Εκεί ο κατηγορούμενος, όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, με το πρόσχημα ότι θα της έδειχνε ένα δωμάτιο που ενοικίαζε στους εργαζόμενους του, την απέσπασε από τη φίλη της και την οδήγησε σε διαμέρισμα ιδιοκτησίας του, όπου ρίχτηκε επάνω της και άρχισε να τη φιλά. Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας τις υπέρτερες σωματικές του δυνάμεις και παρά το γεγονός ότι η κοπέλα αντιδρούσε και προσπαθούσε να τον απωθήσει, την έριξε στο κρεβάτι με τη βία και της έβγαλε το παντελόνι. Ακολούθως, έβγαλε και εκείνος το παντελόνι και το εσώρουχο του και την βίασε.

Η κοπέλα, με τη συμβουλή των γνωστών της, κατήγγειλε το συμβάν στην αστυνομία και συνελήφθη ο κατηγορούμενος, ο οποίος φέρεται παραπέρα μέσα από το κρατητήριο, να της έκανε απειλητικά τηλεφωνήματα, και να πίεζε τόσο ο ίδιος όσο και μέσω ενός φίλου του την ίδια και την φίλη της, να αποσύρουν την καταγγελία.

Στην τρίτη υπόθεση, που θα εξεταστεί σε ξεχωριστή δικάσιμο, κατηγορούμενος είναι ο Ε. Κ. του Γ. Τις νυκτερινές ώρες της 15ης Μαϊου 2005 σε μπαρ στο Τιγκάκι βρισκόταν μία Βρετανίδα υπήκοος μαζί με φίλη της. Η Αγγλίδα είχε καταναλώσει αλκοόλ και τελούσε σε κατάσταση μέθης, όπως η ίδια παραδέχεται, ενώ η φίλη της ήταν σε καλύτερη κατάσταση.

Περί ώρα 00:30' της 16ης Μαϊου 2005 η φίλη της ζήτησε να κληθεί ένα ταξί για να αποχωρήσουν και βγήκαν έξω από το κατάστημα για να περιμένουν. Τότε φέρεται να τις πλησίασε ο κατηγορούμενος και να τους πρότεινε να τις μεταφέρει αυτός στο σπίτι με το αυτοκίνητο του.

Μία Αγγλίδα μέσα από το μπαρ φέρεται ωστόσο να τους έκανε νόημα να μην τον ακολουθήσουν. Όταν ήλθε το ταξί μπήκαν σε αυτό οι δύο Αγγλίδες μαζί με ένα άλλο ζευγάρι αλλοδαπών που είχαν την ίδια κατεύθυνση.

Το ταξί κατευθύνθηκε προς το Μαρμάρι, στο ξενοδοχείο ESPERIA αρχικά, όπου θα αποβιβαζόταν το ζευγάρι και στη συνέχεια θα αποβίβαζε σε άλλο σημείο που θα του υποδείκνυαν, τις δύο κοπέλες.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να επιβιβάσθηκε στο αυτοκίνητο του και να ακολούθησε το ταξί μέχρι τη στιγμή που οι δύο κοπέλες αποβιβάσθηκαν. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, όταν το ταξί αποβίβασε το ζευγάρι στο ξενοδοχείο ESPERIA, φέρεται να σταμάτησε δίπλα και να είπε στον οδηγό να αφήσει τις δύο Βρετανίδες για να τις μεταφέρει αυτός στο σπίτι τους, λέγοντας του ότι ήθελαν να πάνε στην Κω.

Όμως ο οδηγός του ταξί αρνήθηκε λέγοντας του ότι θα τις αποβιβάσει, όπου θα του υποδείκνυαν αυτές. Όταν στάθμευσε το ταξί για να αποβιβάσει τις κοπέλες, ο κατηγορούμενος, ο οποίος είχε σταθμεύσει και αυτός, κατέβηκε από το αυτοκίνητο του και άνοιξε την πόρτα του ταξί για να κατεβούν οι κοπέλες.

Αυτές κατέβηκαν, πλήρωσαν το ταξί και κατευθύνθηκαν προς την είσοδο του δωματίου τους. Τότε ο κατηγορούμενος φέρεται να πήγε προς το μέρος τους και να τράβηξε με τα χέρια του την μία για να την βάλει στο αυτοκίνητο του. Η κοπέλα προσπάθησε να αντιδράσει ενώ και η φίλη της προσπάθησε να την αποσπάσει από τα χέρια του αλλά δέχθηκε ένα κτύπημα στο πρόσωπο από τον κατηγορούμενο. Ο κατηγορούμενος την έβαλε ακολούθως στο αυτοκίνητο του με τη βία και η κοπέλα άρχισε να κτυπά την κόρνα του αυτοκινήτου για να ξυπνήσει τους περιοίκους. Δεν τα κατάφερε και ο κατηγορούμενος κατευθύνθηκε προς την παραλία Μαρμαρίου. Όταν το αυτοκίνητο έφθασε στη διασταύρωση Πλατανιού ο κατηγορούμενος κατευθύνθηκε γιατί είχε τελειώσει η βενζίνη και κάλεσε με το κινητό του τηλέφωνο έναν φίλο του και του ζήτησε να μεταβεί στο σημείο εκείνο και να τους μεταφέρει στο σπίτι του.

Ο φίλος του τους οδήγησε στην οικία του κατηγορούμενου και εκεί την βίασε.

Ο κατηγορούμενος αρνείται τις εις βάρος του κατηγορίες, ισχυριζόμενος ότι η κοπέλα μετέβη με τη θέληση της στην οικία του και ότι δεν ήλθε ποτέ σε συνουσία μαζί της, παρά μόνον τη φίλησε μερικές φορές.

Επικαλείται δε την ιατροδικαστική έκθεση για την επίρρωση των ισχυρισμών του αφού από αυτήν δεν προκύπτουν πρόσφατη διακόρευση, ίχνη σπέρματος ή ίχνη βίας.

dimokratiki.gr

ADVERTORIALS