Μεταναστευτικό: Άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω ζητάει ο Ν. Κανταρζής

Μεταναστευτικό: Άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω ζητάει ο Ν. Κανταρζής

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κω.

Θέμα: ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.                                                                                                                                             

Αγαπητέ πρόεδρε

Και ο τελευταίος δημότης του νησιού διαπιστώνει ότι η κατάσταση που επικρατεί στην πόλη σε σχέση με το δράμα των προσφύγων / μεταναστών, ξεπερνά τα όρια της αντοχής μας!

Το νησί ανοχύρωτο, οι εικόνες στην πόλη τραγικές : κάτοικοι και επιχειρηματίες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, οι επισκέπτες οχυρώνονται σιγά αλλά σταθερά, μέσα στα ξενοδοχεία, ταλαιπωρημένοι μετανάστες - ξεπερνώντας σε αριθμό κατοίκους και επισκέπτες στο κέντρο της πόλης - δίνουν χωρίς να ευθύνονται την εικόνα εμπόλεμης ζώνης, ενώ ο ξένος τύπος παρουσιάζει καθημερινά εικόνες κολαστηρίου στο νησί.

 Σαν να μην έφταναν αυτά, άρχισαν και αντιπαραθέσεις μεταξύ μας και μάλιστα σε δίκτυα πανελλήνιας εμβέλειας.

Εκτιμώ ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σοβαρή, δεδομένης της κρίσιμης οικονομικής συγκυρίας της χώρας και των προσωπικών προβλημάτων επιβίωσης των πολιτών της. Ως δημοτικός σύμβουλος της Κω προτείνω να εξετάσετε το ενδεχόμενο άμεσης σύγκλισης του Δημοτικού Συμβουλίου, με την παρουσία των εκπροσώπων και των υπολοίπων τοπικών αρχών και μοναδικό θέμα την αναζήτηση λύσεων στο πρόβλημα που βιώνουμε. Στόχος η άμεση, λογική και ρεαλιστική διαχείριση της κατάστασης - παραμερίζοντας τις διαφορετικές προσεγγίσεις -  που δε θα εξαλείψει βέβαια το πρόβλημα της μετανάστευσης προσφύγων, θα δώσει όμως σίγουρα την δυνατότητα έκφρασης απόψεων  για τη βελτίωση της εικόνας της πόλης, την προστασία των κατοίκων και των επισκεπτών, αλλά και την αξιοπρεπή - στο μέτρο του δυνατού - παραμονή των ίδιων των μεταναστών, παράλληλα με την πίεση προς την κεντρική εξουσία για επίσπευση των διαδικασιών μετακίνησής τους από το νησί μας.

Θεωρώντας ότι τα χρονικά περιθώρια έχουν μηδενιστεί , δεν έχουμε την πολυτέλεια αναζήτησης υπευθύνων και καταλογισμού ευθυνών!

Θα έχουμε χρόνο για όλα αυτά , αργότερα!

 Η περαιτέρω καθυστέρηση ανάληψης πρωτοβουλιών ρεαλιστικής αντιμετώπισης της κατάστασης, θα έχει άκρως αρνητικά  αποτελέσματα για την τοπική κοινωνία και το δημόσιο συμφέρον. 

                                                                                                                

                                                                                                                      Ευχαριστώ

                                                                                                                  Νίκος Κανταρζής

                                                                                                              Δημοτικός Σύμβουλος

ADVERTORIALS