ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: Απέρριψαν την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Υγεία, οι παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: Απέρριψαν την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Υγεία, οι παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου

Δελτίο τύπου

Πλήρως υποταγμένοι στη πολιτική των κομμάτων που τους στηρίζουν, η περιφερειακή αρχή (ΝΔ) και οι δύο άλλες παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ), απέρριψαν την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, που συμπυκνώνει τα αιτήματα δημοτικών αρχών μικρών νησιών της περιφέρειας και των σωματείων των εργαζομένων στα νοσοκομεία της περιοχής, για διεκδίκηση από την κυβέρνηση:

  • Της άμεσης στελέχωσης με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων που χρειάζονται για όλες τις δημόσιες δομές υγείας των νησιών. Η κυβέρνηση να ανακοινώσει προσλήψεις για όλες τις ειδικότητες και για όλες τις θέσεις, με σοβαρά οικονομικά και θεσμικά κίνητρα για τους νησιωτικούς προορισμούς.
  • Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος επείγουσας ιατρικής (EKAB) με επαρκή στελέχωση, τεχνικό εξοπλισμό και μέσα μεταφοράς.
  • Πλήρη εργαστηριακό και τεχνολογικό εξοπλισμό, ώστε σε κάθε νησί να έχουν τη δυνατότητα οι κάτοικοι πρόληψης και θεραπείας, χωρίς να αναγκάζονται να επιβαρύνονται με έξοδα για να μετακινηθούν σε κάποιο κεντρικό νοσοκομείο.

Στήριξη των αιτημάτων των σωματείων των υγειονομικών για:

  • Μονιμοποίηση όλου του προσωπικού (ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και βοηθητικό) με σύμβαση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς.

Αποδεικνύεται ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να έρθουν σε σύγκρουση με την πολιτική που έχει οδηγήσει σε δραματική κατάσταση το σύνολο των δημόσιων δομών υγείας στα νησιά μας, έχει οδηγήσει σε εξουθένωση και απελπισία το προσωπικό των νοσοκομείων και σε υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας για τους ασθενείς.

Δεν θέλουν να αποκαλυφθεί ότι η λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας και των παροχών με τα κριτήρια του “κόστους”, της “ανταποδοτικότητας”, της “επιχειρηματικότητας”, της “εμπορευματοποίησης” και της “ατομικής ευθύνης” είναι συνέπεια της στρατηγικής της ΕΕ, που θέλει την Υγεία εμπόρευμα και την απόσυρση του κράτους από τη χρηματοδότησή της, για να πηγαίνουν αυτά τα χρήματα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, αναγκάζοντας τον λαό να υπερχρεώνεται για να γιατρευτεί.

Καμία αυταπάτη ότι ο λαός των νησιών και οι εργαζόμενοι στις δημόσιες δομές υγείας στην ανάγκη τους για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, θα βρουν συμμάχους τα κόμματα που διαφυλάσσουν με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος την «υγεία-εμπόρευμα»΄, αλλά ούτε και τις παρατάξεις που στηρίζουν στο περιφερειακό συμβούλιο όπως αποδείχθηκε.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει με κάθε τρόπο να αναδεικνύει τα ζητήματα της Υγείας στα νησιά, να φτάσει παντού η φωνή των εργαζομένων :

«Η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα –Τιμή δεν μπαίνει στη ζωή!»

26/04/2024

ADVERTORIALS