Η ομάδα του ΠΑΣ ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ ΚΩ στο kosnews24 - Προπονητής, αθλητές και πρόεδρος μιλούν για τις μεγάλες επιτυχίες στο πανελλήνιο πρωτάθλημα άρσης βαρών

Η ομάδα του ΠΑΣ ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ ΚΩ στο kosnews24 - Προπονητής, αθλητές και πρόεδρος μιλούν για τις μεγάλες επιτυχίες στο πανελλήνιο πρωτάθλημα άρσης βαρών

Με αφορμή την τεράστια επιτυχία της ομάδας του ΠΑΣ ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ ΚΩ, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα άρσης βαρών που πραγματοποιήθηκε στο Λουτράκι 19 με 21 Απριλίου, με την ομάδα της Κω να αναδεικνύεται για 4η συνεχόμενη χρονιά πρωταθλήτρια στους παίδες (U17), ενώ κατέκτησαν και 9 χρυσά, 21 αργυρά και 12 χάλκινα μετάλλια, οι αθλητές, ο προπονητής της ομάδας κ. Χρήστος Σπύρου και ο πρόεδρος κ. Μάριος Πλούμπης, παραχώρησαν συνέντευξη στο kosnews24.

IMG-cbfdd58252474d9f3a8cf67bca75cce0-V.jpg



Ο κ. Χρήστος Σπύρου, δήλωσε στο kosnews24 « Δε χρειάζονται πολλά λόγια, το αποτέλεσμα το δείχνει. Είναι το 4ο συνεχόμενο πρωτάθλημα που πήραν οι παίδες. Χάσαμε στο παρά τσακ, για 30 πόντους το εφηβικό. Και η δεύτερη θέση είναι πάρα πολύ καλή. Τα κορίτσια ήταν η πρώτη φορά που κατέβηκαν και κατάφεραν να βγουν 6ες νεανίδες και 7ες στις κορασίδες. Όσον αφορά το ατομικό κομμάτι όλοι σήκωσαν αυτά που θέλαμε και όλοι έκαναν ατομικά ρεκόρ. Βγάλαμε δύο πρωταθλητές Ελλάδος στους παίδες, τον Σπύρου Παναγιώτη και τον Ανδρέα Παπαδόπουλο και πάρα πολλές δεύτερες θέσεις. Νομίζω το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του.»

Ακόμα ο κ. Σπύρου μίλησε για το άθλημα της άρσης βαρών τονίζοντας ότι έχει τεράστια ιστορία στο νησί της Κω και κάλεσε όλους τους νέους που θέλουν, να ασχοληθούν με το άθλημα.

Στην κάμερα του kosnews24 μίλησαν και οι αθλητές που διακρίθηκαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, αναφέροντας μεταξύ άλλων, πως ξεκίνησαν την ενασχόλησή τους με το άθλημα αλλά και ποιοι είναι οι στόχοι τους.

Ο κ. Σπύρου αναφορικά με τη στήριξη των αρχών προς την ομάδα τόνισε: “ Έχω καταντήσει τα τελευταία δύο χρόνια πολύ γραφικός. Το λέω και το ξαναλέω. Θα δώσω την απάντηση που δίνω το τελευταίο διάστημα. Όχι δεν υπάρχει καμία βοήθεια, καμία στήριξη από πουθενά. Ευτυχώς φέτος που βρέθηκαν κάποιοι, που χωρίς να μιλήσουμε ενδιαφέρθηκαν, όπως είναι το ΒΑΚΟΥΦ Κω, όπως είναι μία τεχνική εταιρεία από την Ρόδο κι άλλοι επιχειρηματίες του νησιού. Κατά τα άλλα προχωράμε μόνοι μας.», ενώ συμπλήρωσε ότι έχει ζητήσει άπειρες φορές βοήθεια, παίρνοντας την απάντηση ''θα δούμε''.

Messenger_creation_3c32cd7c-3485-44cd-8071-eb66a74feca6.jpeg

O πρόεδρος του συλλόγου, κ. Μάριος Πλούμπης, σε τηλεφωνική συνέντευξη που έδωσε στο kosnews24, δήλωσε υπερήφανος για την πορεία της ομάδας, ενώ αναφέρθηκε και στη συμμετοχή αθλητών του ΠΑΣ ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί 15-24 Ιουνίου, στη συμπρωτεύουσα.

«Το πανελλήνιο πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε με 42 ομάδες και 290 αθλητές. Από αυτούς επιλέχθηκαν 45 αθλητές και αθλήτριες για να καταλήξουμε σε μια τελική επιλογή 35 αθλητών που θα απαρτίζουν τις ομάδες της εθνικής Ελλάδας. Στην προεπιλογή ο Ανταγόρας εκπροσωπείται με 3 αθλητές και 2 αθλήτριες, ώστε να γίνει μια τελική επιλογή αθλητών για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων - κορασίδων στην Θεσσαλονίκη, στις 15-24 Ιουνίου του 2024. Από τη θέση του προέδρου δηλώνω, μόνο υπερηφάνια για την πορεία της ομάδας. Αξιοσημείωτη είναι η συνοχή του τμήματος και η άψογη συνεργασία διοίκησης και προπονητών. Το γεγονός ότι ένα επαρχιακό σωματείο και μάλιστα νησιωτικό (με πάρα πολλά προβλήματα) καταφέρνει και παραμένει στην κορυφή, είναι από μόνο του τεράστια επιτυχία».

Κλείνοντας ο κ. Πλούμπης αναφέρθηκε και στη μηδενική στήριξη από το δήμο Κω, όπως τόνισε, λέγοντας “Ανταπόκριση από το Δήμο… Μηδέν. Βραβεύσεις αθλητών που πήγαν στο παγκόσμιο και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα… Μηδέν. Για αυτό τον λόγο στην προηγούμενη εκδήλωσή μας, στις 18 Φεβρουαρίου, αποφασίσαμε ομόφωνα να μην προκαλέσουμε κανέναν από τη δημοτική αρχή”.

ADVERTORIALS