Η επιστολή των εργαζομένων του ΔΗΡΑΣ που βρίσκονται σε επίσχεση,προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. Κω

Η επιστολή των εργαζομένων του ΔΗΡΑΣ που βρίσκονται σε επίσχεση,προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. Κω

ΠΡΟΣ…Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Κω

                                            Δημοτικό Συμβούλιο Κω

 Κοινοποίηση: Δήμαρχο Κω                                                                25 Μάιου, 2015 Κως   

                       ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΡΑΣ ΚΩ                                                                                                                                                                                                                           

        Σήμερα  25  Μαϊου συζητείται στο Δημοτικό Συμβούλιο Κω η τροποποίηση της συστατικής πράξης του ΔΗΡΑΣ, ένα ζήτημα το οποίο αποδείχθηκε ουσιαστικό και όχι τυπικό καθώς η μη επίλυσή του, είτε λόγω αδιαφορίας  από την προηγούμενη δημοτική αρχή, είτε λόγω κωλυσιεργίας από τη νυν, είχε ως αποτέλεσμα να διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία του μέσου,να μην εγκριθεί η επιχορήγησή του και να δημιουργηθεί ένα πρωτοφανές μισθοδοτικό κενό πέντε προμηνών.

Όλη αυτή η κατάσταση μας οδήγησε στην επίσχεση εργασίας μετά από βασανιστική σκέψη, έντονο προβληματισμό και μεγάλη αγωνία, αφενός γιατί δεν επιλύονταν τα γραφειοκρατικά και θεσμικά προβλήματα και αφετέρου γιατί η δημοτική αρχή με μόνη πρότασή της, σε προφορικές και γραπτές δηλώσεις, τις μειώσεις μισθών και αλλαγές στις εργασιακές μας σχέσεις με την επιχείρηση, ακύρωνε και τορπίλιζε οποιαδήποτε προσπάθεια διαλόγου για το παρόν και το μέλλον των Δημοτικών Μέσων Ενημέρωσης.

Αντίθετα, εμείς οι εργαζόμενοι βάλαμε πλάτη να γίνει πράξη η επανεκκίνηση της μηχανής του ΔΗΡΑΣ, προχωρήσαμε σε σειρά ενεργειών για την επίλυση των γραφειοκρατικών προβλημάτων μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών ενώ δουλέψαμε χωρίς να πληρωνόμαστε για τρεις μήνες αδιαμαρτύρητα κλείνοντας τα αυτιά σε φήμες και δημοσιεύματα που αμφισβητούσαν τη λειτουργία του μέσου και εξαντλώντας τη μέγιστη δυνατή υπομονή,οικονομική αντοχή και ανοχή μας.

Είμαστε μόνιμο προσωπικό στο ΔΗΡΑΣ με προϋπηρεσία από 15 μεχρι 26 χρόνια και σε καμία περίπτωση δεν είμαστε διατεθειμένοι να συναινέσουμε σε οποιαδήποτε παράνομη μεταβολή αυτής της κατάστασης και να απεμπολήσουμε τα δικαιώματά μας.

Απο 1-1-2013 με απόφαση της κυβέρνησης ενταχθήκαμε στο Ενιαίο Μισθολόγιο και οι αποδοχές μας όπως και όλων των συναδέλφων στο δήμο καθορίζονται σύμφωνα με τους νόμους του κράτους, με βάση δηλαδή την ειδικότητα, την προϋπηρεσία, την οικογενειακή κατάσταση και τους τίτλους σπουδών οι οποίοι ελέγχθηκαν πολλάκις μέχρι τώρα από την ελληνική πολιτεία και κρίθηκαν καθ’ όλα νόμιμα (σε άλλες υπηρεσίες εντοπίστηκαν πλαστά έγγραφα και δικαιολογητικά όχι στο ΔΗΡΑΣ).

Είμαστε εργαζόμενοι με πολλαπλά καθήκοντα, διαχρονικά οι πιο κακοπληρωμένοι  υπάλληλοι του δήμου με μισθούς κατώτερους των συλλογικών συμβάσεων για πολλά χρόνια, με δίσπαστο και τρίσπαστο ωράριο, χωρίς αμοιβή για υπερωρίες, Σαββατοκύριακα, αργίες και βραδινή εργασία. Σεβόμενοι τη φύση και τις ιδιαιτερότητες της δουλειάς μας και τον κοινωνικό ρόλο της επιχείρησης όλα τα παραπάνω δεν τα διεκδικήσαμε ποτέ αν και νομίμως τα δικαιούμαστε συμβάλλοντας με μέρος των νόμιμων απολαβών μας στη βιωσιμότητα του μέσου.

Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε για το αν δουλεύουμε ή αν είμαστε τεμπέληδες. Το πόσο δουλεύαμε και πότε, το βλέπατε όλοι σας, το έβλεπε όλη η κοινωνία όταν τρέχαμε 7 ημέρες την εβδομάδα σε κάθε εκδήλωση και συνεδρίαση, στην πόλη και στα χωριά, σε κόμματα , παρατάξεις, σχολεία και συλλόγους.

Είμαστε εδώ όχι για να ζητιανέψουμε ή για να παίξουμε πολιτικά παιχνίιδια.Είμαστε εδώ για να επιλύσουμε ένα εργασιακό πρόβλημα και θέλουμε τη στήριξη όλων σας. Δεν υποκίνουμαστε από καμιά παράταξη, κανένα κόμμα ή άλλου είδους συμφέροντα.Ο αγώνας μας ήταν και θα παραμείνει έντιμος και αξιοπρεπής. Ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν επιδιώκουμε πολιτική αντιπαράθεση με κανέναν γι’ αυτό άλλωστε κρατήσαμε και κρατάμε χαμηλούς τόνους ακολουθώντας τη νομική οδό χωρίς να εκμεταλλευτούμε το θέμα επικοινωνιακά  αν και είχαμε και έχουμε τα μέσα και τον τρόπο.

Δηλώνουμε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε το δίκιο μας και ταυτόχρονα έτοιμοι να σταματήσουμε την επίσχεση με την πραγματική καταβολή των οφειλομένων και όχι παροχή απλής εγγύησης.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:

-τον εκσυγχρονισμό του μέσου με αναμόρφωση του προγράμματος, αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, επιμόρφωση του προσωπικού, άνοιγμα σε νέες αγορές με δίκτυο συνεργατών στα γύρω νησιά, απασχόληση με πρακτική άσκηση μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων σπουδαστών σε αντικείμενα συναφή με τον χώρο των ΜΜΕ.

-στήριξη της λειτουργίας του μέσου με πλήρη κάλυψη από την επιχορήγηση του δήμου της νόμιμης αμοιβής της εργασίας μας

-την άμεση μετεγκατάσταση σε κτίριο ασφαλές κατάλληλα διαμορφωμένο για τις ανάγκες της ραδιοτηλεόρασης

-τη δημιουργία αυτόνομου Γραφείου Εμπορίας και Διαφήμισης για παραγωγή διαφημίσεων και εκπομπών, διοργάνωση εκδηλώσεων ανταποδοτικού χαρακτήρα, οργάνωση και αξιοποίηση αρχειακού υλικού και τοπικής επικαιρότητας  για προβολή στο πρόγραμμα και πώληση σε κασετίνες

 –τη διασφάλιση της εργασιακής ειρήνης και πάνω απ’όλα,

τον σεβασμό στην αξιοπρέπειά μας.

Οι σε επίσχεση εργασίας

εργαζόμενοι του ΔΗΡΑΣ ΚΩ

ADVERTORIALS