Μεγάλη η ανταπόκριση στο κάλεσμα της συμπολίτισσάς μας Νάνσυς Καλσάτου για τη δωρεά παιχνιδιών στα νοσοκομεία παίδων ''Αγλαΐα Κυριακού'' και ''Αγία Σοφία''

Μεγάλη η ανταπόκριση στο κάλεσμα της συμπολίτισσάς μας Νάνσυς Καλσάτου για τη δωρεά παιχνιδιών στα νοσοκομεία παίδων ''Αγλαΐα Κυριακού'' και ''Αγία Σοφία''

Με αφορμή μια περιπέτεια υγείας που έφερε εκείνη και την οικογένεια της στα Νοσοκομεία Παίδων ''Αγλαΐα Κυριακού'' και ''Αγία Σοφία''΄, η συμπολίτισσά μας Νάνσυ Καλσάτου προχώρησε σε μία πράξη αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, καλώντας μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όσους συμπολίτες μας μπορούν να δωρίσουν καινούργια παιχνίδια για τα παιδιά που αναγκάζονται να περνούν αρκετές ώρες αναμονής στις αίθουσες των νοσοκομείων και των κέντρων φιλοξενίας που στεγάζουν τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, που μεταβαίνουν εκεί από την επαρχία.

Συγκεκριμένα η κ Καλσάτου μιλώντας και στο kosnews24 δήλωσε πως η αρχική ιδέα ήταν να πάρει η ίδια μερικά παιχνίδια στην βαλίτσα της και να τα αφήσει στις αίθουσες αναμονής του νοσοκομείου, κατά τη διάρκεια της επόμενης επίσκεψής της, καθώς αρκετά παιχνίδια που βρισκόντουσαν εκεί ήταν χαλασμένα από την πολύ χρήση “όλα ξεκίνησαν με ένα πρόβλημα που βρέθηκε στο γιο μου όταν ήταν έξι χρονών και έτσι αναγκαστήκαμε να μπαινοβγαίνουμε στα νοσοκομεία Παίδων ''Αγλαΐα Κυριακού'' και ''Αγία Σοφία''.  Αυτό το γεγονός με σόκαρε και με ''ξύπνησε'' για το τι γίνεται δίπλα μας. Πράγμα που ανά πάσα ώρα και στιγμή δεν είναι πολύ μακρινό μας, οποιοδήποτε ώρα και στιγμή μπορούμε κι εμείς να βρεθούμε στην ίδια θέση με όλες αυτές τις οικογένειες που μπαινοβγαίνουν στα νοσοκομεία. Μήνες τώρα το σκέφτομαι να κάνουμε κάτι ώστε να βοηθήσουμε να περνάει λίγο πιο ευχάριστα η ώρα των παιδιών κατά τη διάρκεια της αναμονής. Η σκέψη ξεκίνησε όταν είδα ότι υπήρχαν παιχνίδια με φθορές. Σκέφτηκα ότι μπορεί την επόμενη φορά που θα έρθω να φέρω 2 - 3 κουτιά μαρκαδόρους και να τους αφήσω»,  δήλωσε η κ. Καλσάτου.

Η συμπολίτισσά μας μιλώντας στο kosnews24 ευχαρίστησε τον κόσμο για την τεράστια ανταπόκριση που έδειξε στο κάλεσμά της, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ευχαρίστησε και τον κύριο Σταμάτη Πη, ιδιοκτήτη μεταφορικής εταιρείας ο οποίος αφιλοκερδώς θα μεταφέρει τα παιχνίδια που θα συγκεντρωθούν, προς τα νοσοκομεία.

«Έχω δει τεράστια ευαισθητοποίηση από τον κόσμο. Πολλοί άνθρωποι μέσω εμένα θέλουν να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά. Εγώ ξεκίνησα για αρχή να βοηθήσω τον ξενώνα «Φλόγα», αλλά λόγω της τεράστιας ανταπόκρισης, έχω πάρει άδεια και από τον ξενώνα «Ελπίδα» ώστε να διαθέσουμε και εκεί παιχνίδια. Αυτοί οι ξενώνες φιλοξενούν πάρα πολλές οικογένειες. Οικογένειες που μένουν εκτός Αττικής. Όπως καταλαβαίνετε τα έξοδα είναι τεράστια. Σκεφτείτε ότι οικογένειες μένουν εκεί για μήνες και για χρόνια. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να κάνουμε ευχάριστη την παραμονή των παιδιών. Σκεφτείτε ένα παιδί να μένει σε αυτές τις αίθουσες για ώρες μέχρι να βγουν οι εξετάσεις του. Τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν τον λόγο πολλές φορές που βρίσκονται εκεί. Οι γονείς με τη σειρά μας έχουμε το άγχος μας για το τι θα ακούσουμε από τους γιατρούς. Οπότε το να κάνεις ένα παιδί να περνάει ευχάριστα τον χρόνο του εκεί, είναι το καλύτερο », τόνισε η κ. Καλσάτου.

Κλείνοντας η συμπολίτισσά μας, ανέφερε ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αφήσουν παιχνίδια στο δερματολογικό ιατρείο της κ. Τσαούση, στο Κομμωτήριο σκύλων Τhe groom ή να επικοινωνήσουν μαζί της μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πατήστε εδώ.

Δείτε παρακάτω το αρχικό κείμενο που ανάρτησε η κ. Καλσάτου

431036171_10227395658098293_6273696284333480672_n.jpg

ADVERTORIALS