Στην Κω η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά κ. Κατερίνα Σαράντη - Οι δηλώσεις της στο kosnews24

Στην Κω η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά κ. Κατερίνα Σαράντη - Οι δηλώσεις της στο kosnews24

Στην κάμερα του kosnews24 μίλησε η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, κ. Κατερίνα Σαράντη, η οποία βρέθηκε στην Κω, σήμερα Τετάρτη 8 Μαΐου, με αφορμή την περιοδεία της στα νησιά της Δωδεκανήσου.

Η κ. Σαράντη με αφορμή την περιοδεία της, ανέφερε χαρακτηριστικά: “ Πρώτος και κύριος στόχος είναι η γνωριμία με τη Νέα Αριστερά, ώστε να ακούσουμε τον κόσμο. Να ακούσουμε τα παράπονά του, τις θέσεις του, τις επιθυμίες του.»

Στη συνέχεια ερωτώμενη για το τι εισπράττει από τον κόσμο καθόλη τη διάρκεια της περιοδείας της, δήλωσε ότι εισπράττει απογοήτευση, ως προς την τρέχουσα κατάσταση της χώρας, βλέποντας όμως μία θετική αντιμετώπιση ως προς το πρόσωπό της.

Στην ερώτηση για ποιο λόγο πρέπει να την ψηφίσουν οι πολίτες της Κω, τόνισε: « Η αναπηρία είναι ταξικό ζήτημα. Το κόστος διαβίωσης είναι εξαιρετικά ακριβό και δυσβάσταχτο. Αν προσθέσουμε στην αναπηρία και όλη την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση, την κλιματική αλλαγή, την κατάρρευση της υγείας και της παιδείας, η ζωή γίνεται δυσβάσταχτη και όχι βιώσιμη οικονομικά. Τις λύσεις για όλα αυτά τις έχει η Νέα Αριστερά.”


Κλείνοντας αναφέρθηκε και στα προβλήματα της νησιωτικότητας λέγοντας:

''Υπάρχει θέμα με το μεταφορικό ισοδύναμο το οποίο δεν καταβάλλεται όπως θα έπρεπε. Οι μετακινήσεις είναι πάρα πολύ ακριβές. Να μη μιλήσουμε για το νοσοκομείο το οποίο είναι υποστελεχωμένο και εδώ στην Κω δεν έχετε ούτε καρδιολόγο, ούτε παθολόγο, ούτε παιδίατρο. Η κατάσταση είναι εξωφρενικά κακή, ειδικότερα στα νησιά της Δωδεκανήσου.''

Για σήμερα Τετάρτη ήταν προγραμματισμένη και η επίσκεψη του συνυποψήφιού της κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδη στην Κω, ο οποίος όμως λόγω απρόβλεπτων υποχρεώσεων δεν κατάφερε να παρευρεθεί. Ο κ. Σακελλαρίδης θα φτάσει αύριο το πρωί στο νησί μας και στη συνέχεια θα αναχωρήσουν για Νίσυρο και έπειτα για Ρόδο.


ΣΑΡΑΝΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Πρωταθλήτρια παρατριάθλου

Στιγμιότυπο οθόνης 2024-05-07 160110.png

Η Κατερίνα Σαράντη είναι Ροδίτισσα ανάπηρη γυναίκα, πρωταθλήτρια και μέλος της εθνικής ομάδας παρατριάθλου, ενεργό μέλος του αναπηρικού κινήματος. Έχει κάνει σπουδές στη φωτογραφία, όπου έχει εργαστεί και συμμετάσχει εκθέσεις. Κατά το παρελθόν ήταν μέλος της εθνικής ομάδας ξιφασκίας σε αμαξίδιο και μετείχε αγωνιστικά στα αθλήματα: κλασική κολύμβηση, παρακωπηλασία, παραποδηλασία και στίβο. Πέρασε από τις συμπεριληπτικές ομάδες ΔΑΓΙΠΟΛΗ, ΕΧΙΣ, διατέλεσε μέλος της κίνησης ανάπηρων καλλιτεχνών και της Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων: Μηδενική Ανοχή, όπου και πολιτικοποιήθηκε. Οι ανώτερες διακρίσεις της στον αθλητισμό είναι δύο χάλκινα μετάλλια (Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, 2022, και World Triathlon Para Cup Alanya, 2022). Το 2023 προτάθηκε για τον τίτλο της καλύτερης Ευρωπαίας γυναίκας παρατριαθλήτριας, ενώ βρίσκεται στη 14η θέση στην Παγκόσμια κατάταξη.

Ήταν υποψήφια βουλεύτρια με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στα Δωδεκάνησα στις εθνικές εκλογές του 2023 και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη «Ανοιχτοί Ορίζοντες στο Νότιο Αιγαίο» με επικεφαλής τη Χρύσα Καραγιάννη. Στη συνέχεια προσχώρησε στη Νέα Αριστερά. Συμμετέχει στο Μεταβατικό Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο και στα θεματικά δίκτυά της.

ADVERTORIALS