''Μας χάρισαν το δόλωμα, χαρά μας !!!''

''Μας χάρισαν το δόλωμα, χαρά μας !!!''

Μας χάρισαν το δόλωμα, χαρά μας !!!

Πριν λίγες μέρες στο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε αναφορά για άλλη μία φορά στις συνεργατικές.

Με θριαμβευτικό ύφος δικαίωσης για την «πρωτοπορία» του Δήμου στην ίδρυση ΚοινΣΕπ ανακοινώθηκε ότι εγκρίθηκε επιδότηση ημερομισθίων για μία από αυτές.

Αναφέρθηκε επίσης , ότι η αρμοδιότητα της καθαριότητας θα φύγει από τον Δήμο, άρα άλλη μια συνεργατική είναι στα σκαριά

Η Δημοτική Αρχή αποφεύγει να κάνει αναφορά στην ακολουθούμενη πολιτική των τελευταίων κυβερνήσεων που με αφορμή και την οικονομική κρίση θέλουν να απαλλάξουν το κράτος από βασικές κοινωνικές υποχρεώσεις του και να τις φορτώσουν στο Λαό.

Εν ονόματι της αποκέντρωσης και μέσω του Καλλικράτη χρησιμοποιούν τους Δήμους ως εμπροσθοφυλακή και δούρειο ίππο τις συνεργατικές προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους .

Κόβουν κονδύλια από τους Δήμους ,δεν μπορούν να εκπληρώσουν βασικές υποχρεώσεις τους επιδοτούν όμως τις συνεργατικές.

Ας θυμηθούμε τα χρόνια της ΕΟΚ.

Τότε που πάλι αποφάσιζαν στα οικονομικά κέντρα της Ευρώπης την –σταδιακή τότε- εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού και την ενίσχυση του μεγάλου κεφαλαίου

Αποφάσιζαν την εξαφάνιση των μικρών αγροτών ,κτηνοτρόφων ,μικροβιοτεχνών κλπ. δηλ την εξαφάνιση του πρωτογενούς τομέα

Και τι μέσον χρησιμοποίησαν : ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

Έριξαν χρήμα ,πολύ χρήμα

Καμία κυβέρνηση και κανένα όργανο της ΕΟΚ δεν είπε την αλήθεια,δεν αποκάλυψε ότι τα μέτρα που έπαιρναν με το «καρότο» των επιδοτήσεων έφερναν το μαρασμό της αγροτιάς , τη διάλυση στοιχειωδών υποδομών που υπήρχαν , τη διάλυση των βιοτεχνιών της χώρας .

Η ΕΟΚ μετεξελίχθηκε σε ΕΕ .

Έτσι και τώρα προκειμένου βασικές υποχρεώσεις του κράτους που έχει αποφασιστεί να πάνε σε ιδιώτες όπως ,Παιδεία, Υγεία ,Πρόνοια, Καθαριότητα, Νερά, Ενέργεια, μεταφέρονται στις ΚοινΣ.Επ ή συνεργατικές μέσω των Δήμων .

Θα δώσουν λοιπόν κάποια χρήματα σε νέα και άνεργα παιδιά προκειμένου να φέρουν εις πέρας βασικές υποχρεώσεις του κράτους μέσα στο άγριο περιβάλλον της ελεύθερης δήθεν αγοράς της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών και των ομίλων τους.

Και τα παιδιά αυτά,με τις γνώσεις τους και τα όνειρά τους, κρατώντας το δόλωμα των επιδοτήσεων γρήγορα θα πληγωθούν και θα γίνουν βορά στο σύστημα της ανταγωνιστικότητας

Για την «Λαϊκή Συσπείρωση» 5/9/2012

Χατζηδαυϊδ Γιάννης.

ADVERTORIALS